Hónap végi spórolás: nagyanyáink és saját ötleteink: (beszélgetés)
Ne reménykedj, kénytelen leszel beköpés nélkül is hányni a kerekeket.
Hogy alakult ki ez a szókapcsolat, hogy cigánykeret hányni, ...
Mikor hívtam telón az egyik ügyfelemet, és párja veszi fel a telót, mondja: most nem tudja adni, mert éppen hány!
Kérdem, mi történt, mi baja van! Semmi, csak feléjük nagy hó esett, most éppen havat hány!
Érdekes ez a magyar nyelv! Nem csoda, hogy azt mondják, nehéz megtanulni. :)
Jaaaa! De azt nem írtad, hogy a színészről beszélsz, és nem a pénzmágnásról! A nevük ugyanaz!
Ideje h valaki beköpjön, szerintem örömömben cigánykerekeket fogok hányni.
bocsi de szerintem kevered,a színészről mondtam,akinek a szülei a szomszéd faluból származnak,a halászcsárdában még páran muzsikálnak,bár én nem szeretem,
Pedig a horvát, tót, sváb, rác, akárkik is ugyanolyan nemzetiségek mint a romák... miért pont azt nem lehet mondani???? Halvány fogalmam sincs! :))
Jaaaa! De hát ő törvényen kívül, akarom mondani felül áll. :))
na,pár köröm lesz még,vaj csak négy,tejföl,sajt,narancs krumpli,félek megnézni mennyi pénzem maradt,
érdekes,a Csányi Sándor is nyíltan mondja,de végül is érthető.te büdös ........behelyettesítő.hogy horvát,tót,sváb,olyat nem hallottam.
Semmi gond! Megesik az mással is.
Én is így tudom, hogy az ma már pejoratív szónak értendő és jogszabályilag tilos használni.
Valamelyik fórumon én is írtam, és úgy lehurrogtak, hogy hirtelen azt sem tudtam, hova bújjak?
Van már itt minden, csak pénz legyen hozzá! Áruhiány már nincs, szerencsére!
... az tényleg nagyon jó ár , mert egyébként még a tepertő is cefetül drága :( :( az a fajta Lid.s 600ft/20 deka :( :( és ráadásul disznó , de akkor is finom :) 1 olyan csomag eltart 1 hétig :) reggelire :)
... régen én is abból :) hajtogatottból :) mint hajdanán megboldogult pék koromban sütöttük :) :) én többnyire kakaósat , ha volt dióm , akkor néha azzal , v fahéjasat :) legutoljára a kókuszosat próbáltam ki :) akkoriba kilószámra vettem a Metr.ba a kókuszreszeléket :) amit még sose próbáltam :) az a pizzás csiga , de majd 1x azt is elkövetem , szeretjük a sós sütiket is + a pizzát is :) na pizzát is rengetegszer sütöttem , lapokat , aztán a gyerekek a minigrillbe készre csinálták maguknak :) bakker ! azóta elszállt a semmibe 30-35 év :(((((((((((((
... de hallottam róla :) csak eszembe jutott az : ajándék szóról :)
Én nem azt, másfajta diós csigát sütök. Nem a kelt tésztásat, hanem a vajasat.
Sokan kókuszost csinálnak, nálunk inkább a diós megy.
Persze elütöttem Eöry Ajándok nevét. Bocsánat.
Orvos is volt ilyen nevű, Eöry Ajűndok. Csodálom, hogy nem hallottál róla.
[link]
... aranyos idős szomszédnénim :) a majdnem készre sült dióscsigát kis forró vaníliás tejjel locsolta meg :) : darázsfészket sütött :) ISTENI finom volt !!!
:))))))))))))))) beköpjelek ? a médiafigyelőnek ? nyomdaföstéket nem tűrő :)))))) alkalmatlan szót használtál ! :) : c.gánygyerek :) 1x olvastam valahol h dicső v kevésbé az :( :( pártunk és qurmányunk médiafigyelőket alkalmaz ! :)))))))))) tisztára mint hajdanán :((((((
... azt hiszem kutatásokat fogok alkalmazni :))))))))) és a fagyosba ránézek a körmökre :) az utóbb 2-3-4 alkalommal mikor vettem kocsonyának való csomagot / ami darabolt volt / a javát elcsomagoltam ínséges időkre :) tartalék tartalékának :) most előbányászok belőle / magamnak , mert egyébként max a kutyának kéne / és megkeresek hozzá 1 minicsomag előfőzött pacalt is 3 napig az lesz nekem a zebéd :)
... ajándék : 1x hallottam azt a nevet : h : Ajándok ?!?! meglepett :) :) nagyon örülhetett anci annak a kisporontynak világrajöttekor :) megnéztem a neten h pasi ? v nő ? akiről akkor szó volt :)))))))))))) hát 1 pasi !
... eddig sose figyeltem kacsafélére :) na de majd eztán :) a tepertőkrémre is a lányom keltette fel a figyelmemet , ő vett néhányszor :) abból szokott magának kenyérre való kencét keverni :)
... ötlet ? az nincs :) maradunk a rántott dolgoknál :) ha egészséges ? ha nem , azt mindenki szereti :) na + káposzta :) mini adag :)
A szárnytőből jó lehet a rizseskacsa is, gondolom. Azt szeretem.
Múltkor vettem a piacon kacsa szárnytöveket meg 2 combot. Megsütöttem őket. A szárnytövekről a zsíros részeket levagdostam, abból ropogós tepető lett.
Nagyon finom sültet ettünk és lett majd 1 liter kacsazsírom. És még csak drága sem volt, a szárnytő kilója 550 Ft volt.
Én a piacon vettem 20 dekát. Olyan volt az illata, mintha akkor sütötték volna. Lehet az ilyesminek ellenállni?
Erről a sokízű pecsenyezsírról eszembe jutott a sparhelten (platnin)pirított kenyér, csak rádobtuk ,kicsit füstölt és már ment rá fokhagyma +Sülthúszsír:))
ez olcsóbb volt,de nekem drága
.... a fene a zsírját + a tepertőjét annak , aki kiöntötte !
... volt régen 1 kolléganőm :) bejárt a Fény-utcai piacra és mesélte h annál a pecsenyesütőnél aki ezeket a finomságokat ott árulta azonnali fogyasztásra v akár elvitelre is :) fennmaradt a zsiradék ami mindenféléből kisült :) a nyakán maradt volna , ha nem akad 1-2 szemfüles emberke aki pont abból akart szerezni/venni :) abból a sokízű pecsenyezsírból :) ő szerzett , rendszeresen és használta olyan ételekhez amihez jól illett :)
További ajánlott fórumok: