Hol kezdjem a lakásvásárlást? (beszélgetés)
Szerintem első körben menj be egy bankba. Érdeklődd meg a feltételeket. Nem tudom mennyi az önerőd, mennyi kp-d van és mennyi hitel kell. Milyen papírokat tudsz bemutatni. Ha egy teljesen egyszerű eset vagy, akkor nincs szükséged pénzügyi tanácsadóra.
Ingatlan ügynökre meg végképp nincs szükséged. Ügyvédre igen.
Tehát: a tulajdonos kérje ki a tulajdonlapot (hiteles, teljes legyen. Nézd át és az ügyvéded is. Ha minden rendben, akkor szerződés kötés, ahol előleget adhatsz a tulajdonosnak, hogy másnak ne árulja a lakást. Ezekután jöhet a bank. OTP, Raiffeisen, Erse, Be kell adni a papírokat (tulajdonlap 30 napnál nem régebbi, adásvételi szerződés, munkáltatói igazolás az adósoknak kezeseknek is, folyószámla kivonat), ezután küldik az értékbecslőt, amely után kiderül, hogy az értékbecslést, a fedezetet és a jövedelmi viszonyokat figyelembe véve mennyi hitelt kaphatsz.
Először is a bankoknál, megérdeklődöd hol mennyi kamatért mennyi pénzt adnak mekkora összegű ingatlanra! Kérj papírokat ahol kedvezőnek találod! Nézelődj amelyik megtetszik foglald le és intézzétek a hitelt! Ennyi! Én már 3 ingatlant vettem egyedül és soha nem volt gond .
Attól is sok minden függ használt vagy új lakás! Új lakásnál nincs illeték és jóval kedvezőbb a hitel!
Szia!Szerintem is kezd a nézelődéssel. Ha bemész egy ingatlan irodába ott segítenek abban, hogy milyen ingatlanokat tudsz megvenni, illetve mutatnak neked olyan lakásokat, házakat amik téged érdekelhetnek.
Ha irodát választasz akkor több lakást látsz mintha te indulsz neki egyedül. Egy-egy iroda adatbázisába 1000 -nél több ingatlan van.
További ajánlott fórumok:
- Ti mire figyelnétek lakásvásárláskor, mik a buktatók? (a hirdetést olvasva, illetve megnézéskor)
- Milyen lehetőségei vannak egy fiatal párnak lakásvásárlásra ha nem örököl és nincs kezdőrészlet a kezükben?
- Érdemes lakásvásárlást lakáshitelből és személyi kölcsönből megoldani?
- A lakásvásárlás menete, hogyan tudunk utánanézni, hogy az eladónak nincs tartozása?
- Milyen indokkal lehet kérni a lakásvásárlási illeték részletfizetését, illetve, hogy csökkentsék az illeték mértékét? nem első lakás.
- Haszonélvezőnek miért kell a lakásvásárlásnál illetéket fízetni?