Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hol aludjon az újszülött baba? fórum

Hol aludjon az újszülött baba? (beszélgetős fórum)


1 2
18. 447396604e (válaszként erre: 16. - Mkriszti81)
2012. nov. 2. 18:39
mindenképp nyugodtabb neki ha külön van. mindkét gyereknek ez vált be. csend van, nincs horkolás, csoszogás, wc-re járkálás. simán végigalussza az éjjelt.
2012. nov. 2. 18:38
Szia. Nálunk ez érdekesen alakult. Külön szobában kezdtük, a fűtés miatt, mert nem a hálóban van a kandalló így a kicsi a "kályhás" szobába került decemberi lévén. Kb. 9-10 hónapos koráig ott aludt és amikor már nem bírtam ki-be pakolászni a mélyre leengedett kiságyból akkor került közénk. Kb. 2 éves koráig, majd magától közölte, hogy ő már a saját szobájában fog aludni, és azóta ki sem lehet onnan robbantani :) Tényleg nagyon gyerekfüggő. És persze szülője válogatja, kinek mi a praktikusabb.
16. mkriszti81 (válaszként erre: 13. - Sara1986)
2012. nov. 2. 18:35
Felnőtt szemmel lehet "kegyetlenül hangzik", de gondoljunk már bele, egy tehetetlen ember-gyerek (baba) ha egyszer lehunyja a szemét és elalszik, akkor neki annyira mindegy, hogy fekszik-e mellett valaki más vagy sem... mikor felébred, úgyis azonnal ott terem anyuka, és semmi baja/gondja nem lehet....
15. 447396604e (válaszként erre: 1. - Nana21)
2012. nov. 2. 18:35
nyugodtan aludhat külön. mi is így tettünk. nyugodtabb volt neki is és nekünk is. majd max többször átmész ha hallod hogy sír.
2012. nov. 2. 18:29
Szerintem először veletek -az ágyhoz tolt kiságyban-mózesben vagy egyágyban,majd kitapasztaljátok....aztán rájöttök majd ha összeszoktatok hogy nektek melyk módszer vállik be...egy pár napos babának mindenképp a szülei közelsége a fontos:)
13. sara1986 (válaszként erre: 1. - Nana21)
2012. nov. 2. 18:29

Jó könyv a témában:

Sears: Éjszakai gondoskodás


És nincs kétségem afelől, hogy nálatok a baba helye. Az ember az egyetlen lény, aki elrakja magától utódját.

12. syria (válaszként erre: 1. - Nana21)
2012. nov. 2. 18:26

Egyértelmű a válasz. Veletek, a jó melegben.


A kisebbik fiam novemberi születésű, fel sem merült, hogy ne velünk egy szobában legyen.

Nyáron simán átraktuk a kiságyat a nagyobb testvéréhez. Semmilyen átszoktatási probléma nem volt.

2012. nov. 2. 18:26

Nekem az a véleményem, hogy ha van lehetőség külön szobára neki, akkor szerencsésebb a kezdetektől ott altatni, későbbiekben úgyis lesznek olyan időszakok (pocakfájás, fogzás, vagy épp csak olyanja lesz), hogy veletek akar/kell majd aludni, épp elég lesz majd akkor, hogy azon izgulj, nem szokik-e rá...


Viszont az is igaz, hogy az elején sokat kell majd szoptatni éjjel is, szóval én együtt (egy szobában inkább, nem feltétlen egy ágyban) aludnék vele. Egyik oka, hogy apuka tudjon nyugodtan aludni, gondolom ő dolgozni jár, ha nem is mondják, nekik azért zavaró, ha anyuka óránként ki-bejárkál a közös ágyukból. Másik, hogy neked is fárasztó + az elején még megnyugtatóbb, ha látod, mit csinál a pici (én legalábbis nem elégedtem meg a bébiőr hangjaival) és kényelmesebb, ha nem kell a másik szobáig rohannod, ha pl. sír, és azon aggódnod, hogy közben a párod felébred miatta.


Szóval az első hetekben egy szobában az anyuka + baba, apuka meg külön. Ezért is fontos, ha a baba a saját ágyában van, mert így nem lesz problémás, mikor egy idő után már visszaköltözöl a párod mellé, ő meg alszik nyugodtan.

Bébiőrötök azért legyen, jó dolog.

10. -Mimi-
2012. nov. 2. 18:25
Mindkét gyermekemet 7 hónaposan raktam külön szobába. Elötte meg se próbáltam mert elég sokat ciciztek éjjel is, kényelmesebb volt ez így nekünk. Nem volt gond a külön alvással, 1 hét alatt megszokták. :-)
9. gerbera88 (válaszként erre: 1. - Nana21)
2012. nov. 2. 18:24

Akkor szerintem ne menjen külön, én egyébként se tartom jó ötletnek, félek, hogy nem hallom, ha bajuk van. Aztán külön lehet majd szoktatni őket. ) szerintem!

Azt, hogy külön ágyban vagy melletted, majd kiderül, mi az első fiammal külön ágyban kezdtük, de 2 óránként ébredt éjjel hónapokig, és nem bírtam egy idő után ébren maradni, míg befejezi az evést. Igen, lehet hurrogni, hogy elaludtam az etetés végére,fél órán át evett és 2 óránként éjjel nappal, kb 4-5 hónapos koráig. Totál kivoltam, így magam mellé vettem. Ha megteheted, hogy a kiságy egyik oldalát leveszed, akkor az ágy mellé tudod rakni, úgy talán a legjobb, biztonságosabb is, mint ha az ágyatokban fekszik.

2012. nov. 2. 18:23

Szia! Nálunk a legnagyobb lányom velünk aludt egy ágyban, a kiságyában nem volt hajlandó aludni, úgyhogy így alakult. A középső csak a saját szobájában a saját kiságyában aludt el, mellettünk nem tudott. A legkisebb lányom pedig egy mózeskosárban aludt az ágyunk mellett, majd mikor elköltöztünk a saját házunkba bekerült a saját kisszobájába a saját ágyába (2 hónapos volt). Nem viselte meg a dolog, szépen átszokott.

De ez nem általános, mint látod, nagyon gyermekfüggő. Szerintem ne aggódj ezen, hamar kitapasztaljátok, hogy mi jó Neked és a kicsinek is:)

2012. nov. 2. 18:23
Tippeket????
6. Kimora (válaszként erre: 1. - Nana21)
2012. nov. 2. 18:23
...a kicsi februárban érkezik...ő viszont 3 hónapos koráig velünk lesz utána kerül át a saját szobájába.
2012. nov. 2. 18:22

3 gyermekem van.Először mindig mellettünk aludtak kiságyban,később kerültek saját szobába.Egyikkel sem volt gond.A legkisebb 7 hónapos és mivel még többször szopizik éjjel,így velünk van egy szobában.

Az első hónapokban jobb ha közelebb van,mert úgyis többször kell felkelni hozzá,így sokkal egyszerűbb.

2012. nov. 2. 18:22

veletek


kutatásokkal alátámasztott tény,h. a szüleivel alvó babák esetében gyakorlatilag nem vagy nagyon kicsi %-ban fordul elő a bölcsőhalál


egy friss újszülötnek nem arra van szüksége,h. külön szobába tegyék...az anyukájára van szüksége


te szereted az egyedüllétet? az ember társas lény, alapvető ősi ösztöne a babáknak is,h. az anyukájukkal érzik biztonságban és jól magukat

2012. nov. 2. 18:17

Szia, nálunk a nagyfiam külön szobában aludt első naptól kezdve.. a kicsi velünk egy szobában külön ágyban. Én igy mindkét oldalt megtapasztalva a külön szoba mellett voksolok, de ezt igazán csak ti tudjátok eldönteni :(Hiszen ahány gyermek annyi. De sokkal nehezebb volt a kisebbikkel anno mikor külön szoktattuk, pedig nem volt nagy akkor sem hiszen 8 hónaposan ment külön szobába, de 3 éves koráig szenvedtünk.

Boldog babavárást :)

2. timycat (válaszként erre: 1. - Nana21)
2012. nov. 2. 18:16
Nálunk különaludt, nálatok viszont fűtés szempontjából célszerű lenne a közös szoba, viszont én külön ágyba altatnám és mikor már nem kell fűteni ágyastól mehetne át a szobájába, szerintem simán venné.
2012. nov. 2. 18:13
Sziasztok!Olyan kérdésben szeretnék tippeket,véleményeket megismerni,hogy hol aludjon a kisbaba a kórházból hazamenetel után?Nemsokára közeleg az idő és párommal nem tudjuk eldönteni,hogy együtt aludjon velünk a picúrkánk vagy egyből a saját kis szobájába költözzön-e?A saját szobájában csak konvektoros fűtés lenne (egyenlőre) és elég nagy is a szoba,nehéz lenne befűteni viszont a mi szobánkban van cserépkályha így mindig jó hőmérséklet lenne neki.Tehát a probléma : ha velünk lenne babókánk tavaszig egy szobában utána költözne át a saját szobájába akkor nem lenne nehéz átszoktatni oda?Valaki esetleg "járt már hasonló cipőben"?A válaszokat előre is köszönöm! :)
1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2023, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook