Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hogyan vegyem rá? fórum

Hogyan vegyem rá? (beszélgetés)

1 2 3 4
41. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 40. - Globus)
máj. 7. 06:06
???
40. globus (válaszként erre: 34. - Liliom10)
máj. 7. 05:51
Ebben a családban mindenki lábas :)
39. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 38. - Channa*)
máj. 7. 05:14

Nekem szóba sem hozta azt, hogy már a munkahelyen előjöttek volna a panaszok.

A kórházi zárójelentésében az előzmények (anamnézis) esetében elmondta, hogy a munkahelyen a 10:00 és 10:20 perc közötti szünetben a beosztás szerinti helyéről lépcső igénybevételével közlekedett az étkező irányában, amikor a lépcsőfordulónál rosszul lépett. Először semmit nem érzett, viszont miután megpihent a lába már nehezen tudott megindulni. De miután úgymond bejáratta (kb. 5-10 lépés) elmúlt, majd a lépcsőzésnél ismét kisebb fájdalom jelentkezett, de lényegében ez is átmeneti volt. Több mint 60 perccel a beosztás szerinti helyére való visszaérkezést követően kezdte el érezni, hogy mintha egyre nehezebben tudna lépni és mintha dagadna. Az utóbbival először akkor szembesült, amikor műszak végén a munkahelyen használt váltócipőt nem tudta levenni, mert beledagadt a bokája.

priv. megjegyzésem: A cipődolgot én nem vettem észre, mert tökéletesen egyforma a benti és az utcai cipője. Legalábbis, hogyha azt nézem, hogy tegnap hajnalban melyik cipőbe ment el itthonról.

38. Channa* (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 6. 23:45

A képeket megnézve pont erre gondoltam (a fiam keze nézett így ki, amikor eltört az alkarja), ezért kérdeztem a sérülést.

Fura, hogy nem emlékszik semmire, arra azért kellene, hogy rosszul lépett, megbotlott, kibicsaklott, stb.

Szerintem, kérdezd már meg tőle újra.

Tehát, holnap kell szólni, hogy a munkahelyének, hogy állítsanak ki jegyzőkönyvet a sérülésről. Ezért is lenne jó, ha be tudná azonosítani, hogy mi történt és ott kell közölni, hogy ez munkahelyi baleset volt.

A doki felveszi táppénzre és a munkahelye aszerint számolja el, hogy ott történt a baleset.

37. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 34. - Liliom10)
máj. 6. 23:08

Nem minden esetben jár jelentősebb fájdalommal. Ezt a sógorom is mondta. Volt olyan páciense, aki nem sokkal ugyan, de fiatalabb volt a férjemnél és majdnem 1 hét után ment el orvoshoz azzal, hogy fájdogál és dagad a bokája. Ott is bokatörés lett a diagnózis. A beteg ott is meglepődött, ahogy a férjem (és én) is most.

Köszönjük a jókívánságod!

36. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 33. - Birebora)
máj. 6. 23:05
A jókívánságot köszönjük!
35. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 33. - Birebora)
máj. 6. 23:04

Egyfelől a férjem 39 éves, másfelől vélhetően egy olyan lépés okozta vagy okozhatta a problémát, amit ő maga nem vélt komolynak, ill. a fájdalom sem abban a pillanatban jelentkezett komolyabb mértékben, hanem a későbbi terhelések ideje alatt.

Erről egyébként a sógorom is beszélt korábban, amikor még itthon úgymond előzetesen megvizsgálta. Nem is értettem, hogy miért mondja ezt.

A férjem - ahogy az általad említett két hozzászólásban említettem - azt kommunikálta felém, hogy nem emlékszik semmilyen kiváltó okra. Egyébként a 29. és 31. hsz-ben említett kollégájának sem említett semmi pontosat a kiváltó okról vagy okokról, csak az érzett következményről.

34. liliom10 (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 6. 23:00

Hogy nem vette észre, mikor eltört ? Az nagyon fájdalmas ! A boka bonyolult szerkezet. Gondolom, rámegy 2 hónapja, és utána rehabilitáció, gyógytorna. Te sem fogsz unatkozni, ő lesz a 3. gyereked.

Jobbulást kívánok a férjednek !

máj. 6. 22:50

A 7-8. hsz-ban azt írtad nem emlékszik semmi rosszul lépésre. Egy boka törést erős sérülés, trauma okozza. Vagy van olyan, hogy fáradásos törés de ahhoz még fiatal. Ha meg a munkahelyén érte baleset akkor intézni kell a 100%-os táppénzt. Ott mi történt, nem mondta?

Minden esetre javulást kívánok. Ez elég hosszadalmas lesz.

máj. 6. 22:42
Az RTG alapján kiderült, hogy eltört a bokája a férjemnek. Már a gipszelésen is túl van. A zárójelentést a kérésére papíralapon is megkapta.
31. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 30. - Liliom10)
máj. 6. 21:36

A "munkaközi" szó kimaradt.

Az egyik kollégája (aki korábbi osztálytársam) írt. Vele együtt indultak el a munkahelyről, csak a boltnál találkoztak a feleségével. Annyit írt, hogy reméli nincs nagy probléma, de már a kocsiba panaszkodott neki a férjem, hogy fáj a bokája már a szünet óta. Ebédszünetre gondolt(am).

A zárójel az ő üzenetében nincs ott.

30. liliom10 (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 6. 21:33
Milyen szünet óta ? Úgy értem, a munkahelyen történt valami baleset.
máj. 6. 21:18
Az egyik kollégája (aki korábbi osztálytársam) írt. Vele együtt indultak el a munkahelyről, csak a boltnál találkoztak a feleségével. Annyit írt, hogy reméli nincs nagy probléma, de már a kocsiba panaszkodott neki a férjem, hogy fáj a bokája már a szünet óta.
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Liliom10)
máj. 6. 21:15
Nem volt esés. Éppen imént beszéltem a sógorommal, aki nekem azt mondta, hogy törésre gyanakszik, viszont az tény, hogy a szalagsérülés is tud hasonlót generálni.
27. liliom10 (válaszként erre: 25. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 6. 20:52
Csak észrevenne egy törést ! Nem esett el ? Hamarosan kiderül a RTG-en, van-e törés.
máj. 6. 20:48
Az még belefér.
25. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Regin_a)
máj. 6. 20:45
A sógor állítólag azt mondta neki, hogy ez minimum részleges szalagszakadás, de esélyes a törés is. Megpróbált olyan szakmai jellegű tesztvizsgálatokat megcsinálni az állapotfelmérés okán, ami támpontot adhat ennek feltárására.
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 23. - Regin_a)
máj. 6. 20:43
Bár ez nem ennek a topiknak a témája, de magam is küzdök a terhességeim óta vizesedéssel. Nekem az egész bokám, a lábfejem és sokszor a fél lábszáram megdagad. Fájdalmat max. olyankor érzek, hogyha valamiért szűkebb, fedett lábbeli van a lábamon.
23. Regin_a (válaszként erre: 20. - Sz123)
máj. 6. 20:38

vizesedés nem lokalizálódik ennyire a bokaízületre."

Igaz! a lábfej is feldagad ilyenkor, sőt esetleg a vádli is. Bár elég különbözőek vagyunk

Legyen az érintettenek egy egyszerű megerőltetés, csak ne tévedjen a doktot

máj. 6. 20:18
Miután a sógorom is azt közölte vele, amiről én 2-2,5 órán keresztül győzködtem, viszont ő egyértelműbb kijelentésekkel adta tudtára a dolgot, így immáron indulni készülnek a sürgősségire.
21. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Regin_a)
máj. 6. 20:14
Nagyjából 15 éve vagyunk együtt. Eddig sosem vizesedett és nem is volt problémája ilyennel.
20. Sz123
máj. 6. 20:10

Ez inkább traumának néz ki, vizesedés nem lokalizálódik ennyire a bokaízületre.

Viszont ezt csak meg kéne nézetni dokival, nem túl szép. És a főnöknek is szólnék, akármi is ez.

máj. 6. 20:03
És ha vizesedés? Nem a boka a fő baj hanem mitöl vizes, sziv tüdő stb
18. birebora (válaszként erre: 14. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 6. 19:55
Vásárolni bemehet ha útba esett. És a gyerekért is bölcsibe, oviba, iskolába.
17. liliom10 (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 6. 19:52
Szuper ! Azért írd meg nekünk, mit mondott ! Ha már itt izgulunk a kedves férjedért...🙂🍀
16. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 15. - Globus)
máj. 6. 19:23
Azért őrá lehet, hogy jobban fog hallgatni, hogyha azt mondja szakemberként, mint én szerető feleségként.
15. globus (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 6. 19:21
Szuper, meg is van oldva :)
máj. 6. 19:20

A munkahelyről hazafelé történt, viszont bement vásárolni. Nem tudom, hogy ez számít-e vagy sem.

Én is azon vagyok, hogy először is derüljön ki, hogy mi van, ill. jelezze a főnökének a dolgot.

13. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Liliom10)
máj. 6. 19:18
Igen, csak az, amelyikről a képek készültek. Láza nincs, keringési zavara szintén nincs. Most átjön az öccse. Azt legalább elértem, hogy őt hívjuk át, hisz ő ötödéves traumatológus rezidens.
máj. 6. 18:54

A fotókat nem néztem meg, de szóljon a munkahelyén, hogy munkából jövet történt valami baleset, mert így, ha Tp-re megy 100% Tp, ha nem jelenti akkor meg a kevesebb összeg.

Nem mindegy mennyit kap.

1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook