Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hogyan vegyem rá? fórum

Hogyan vegyem rá? (beszélgetés)

1 2 3 4
71. liliom10 (válaszként erre: 69. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 9. 15:52
Azt mondják, amin nem tudunk változtatni, azon nincs értelme idegeskedni, stresszelni. Nyugodjon bele a férjed, ez van, meg kell gyógyulni ! A sors most türelemre tanítja, és arra is, hogy jobban megértsen más betegeket, akik kényszerpihenőn vannak. Sose érje nagyobb baleset, betegség ! Ez nem a világvége ! Ott van mellette egy szerető feleség és a két gyermeke. Sokan nem ilyen szerencsések. Az ovis gyereknek lehet sokat mesélni, beszélgetni, játszani vele.
70. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 68. - Liliom10)
máj. 9. 15:40

A zárójelentés szerinti diagnózis:

A bal laterális bokán haránt törés látható továbbá a fibula (szárkapocscsont) distalis végén és a taluson (ugrócsont) középfokú repedés keletkezett. A laterális boka elülső szalaga részlegesen elszakadt.

69. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 67. - Liliom10)
máj. 9. 15:05

A 4 éves kisfiunk is igencsak aktív gyerek (persze életkorának figyelembe vétele mellett), míg a féléves kislányunk nagyon csendes baba.

A férjemet leginkább az bosszantja, hogy nem tud ott tevékenykedni gyermekeink mellett és persze mellettem.

Sajnos a nagyszülők messze laknak, ill. szerencsére még viszonylag fiatalok, így aktív munkavállalók, ami megnehezíti az úgynevezett ugrálásukat. Anyósomék egyébként 140, míg a szüleim pedig 184 km távolságra laknak tőlünk. Egyedül a többször említett sógorom és a felesége lakik a közelbe, mégpedig a szomszéd faluba.

68. liliom10 (válaszként erre: 66. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 9. 14:27

A fekvőgipsz szokott kevesebb ideig is fönt lenni (rokoni tapasztalat), de a férjednél biztos olyan a törés, hogy nem szabad véletlenül se terhelni a bokát. Foglalja el magát ! Olvasson, tanuljon valamit !

Szerintem reálisak ezek az idők, hetek, amit írtál.

67. liliom10 (válaszként erre: 63. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 9. 14:22
A férfiak általában nehezebben viselik a betegségeket, mint a nők.🙂 Azért se könnyű Neked, mert ott van egy kisgyerek és egy baba is, van elég dolgod. Ha csak ketten lennétek a férjeddel, néha magára hagyhatnád,pl.elmennél boltba vagy sétálni, dolgozni, az is kikapcsolódás lenne. Van nagyszülői segítség ?
máj. 9. 14:10

Én is informálódtam. Sajnos ennél a típusú törésnél, ami neki van a 2-4 hét fekvőgipsz, ill. akár 2-6 hét járógipsz is követni fogja vagy követheti. A gipszlevételt követően pedig indul a rehabilitáció (vagyis a gyógytorna), amelynek időtartama minimum megegyezik (egyes esetekben meg is haladhatja) a gipszben töltött idővel.

Ezek az "adatok" reálisak lehetnek?

máj. 9. 13:56
Ha nem mozogsz, legalább igyál több vizet, napi 1,5-2 liter folyadék, gyorsabban gyógyul!
máj. 9. 13:54
Hát kb! :)
63. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 34. - Liliom10)
máj. 9. 13:40
A sérülés bekövetkeztét követő harmadik napon én is azt tapasztalom, hogy néha még rosszabb és nyűgősebb a férjem, mint a két gyermekünk együttesen.
máj. 8. 19:09
Ha jól gondolom a "fixen" szó itt egy feltételes mód, vagy talán a rög valóság?
61. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 58. - Liliom10)
máj. 8. 19:08
Köszönjük a javaslatot. Egyébként ezt a sógorom is ajánlotta. Most viszont még a vérömleny miatt gipszsínben van, ami a vérömleny visszahúzódásával egyidejűleg egyre tágabbnak érződik. Ezáltal még egy kicsit bátortalan nekiállni a gyakorlatoknak.
60. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 40. - Globus)
máj. 8. 08:03

Korábbról nekem is ismerős egy hasonló "lábas".

Arra nem emlékszem, hogy ő is anonim volt-e.

Bocs, a mostani témához nincs mondanivalóm, csak szemet szúrt a megjegyzésed, erre reagáltam.

máj. 8. 07:02

Hát ne fusson...

(2 hónap fixen)

58. liliom10 (válaszként erre: 57. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 8. 06:56

Olvassatok erről a neten ! Pl.:

gyogytornapraxis.hu

webbeteg

Most, fekve is lehet ( kell) gyakorlatokat végezni, hogy az izmok ne nagyon sorvadjanak.

57. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 56. - Liliom10)
máj. 8. 06:15
Ráadásul álló munkát végez és sokat kell lépcsőznie is.
56. liliom10 (válaszként erre: 55. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 8. 06:06
A törések általában másfél hónap alatt gyógyulnak, de a boka nem egy csont, ami eltört, hanem bonyolult "szerkezet", valószínű, több idő lesz. Nem lehet úgy kímélni, mint a kezet, mivel rá kell állni a lábra.
máj. 8. 05:59
Nagyjából mennyi idő alatt jöhet helyre egy sima bokatörés, amit nem kellett műteni?
54. Ágio8405 (válaszként erre: 48. - Channa*)
máj. 7. 22:32
Szerintem az a ritkább ha egy férfi annyira mindenről beszaolmol. Ez inkább a nőkre jellemző. És nem azért nem mondják el mert titkolni akarnak valamit, hanem mert nem lényeges dolgok és minek, őket sem nagyon érdeklik a mi részletes beszámolóink, csak minket meg az nem érdekel, hogy őket nem érdekli 🤪😀
53. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 52. - Liliom10)
máj. 7. 21:35

"Nem kellett műteni ?" - szerencsére nem, mert nem mozdult el a csont és a szalagok sem sérültek.

"Nem kértek ( a férjed és a tesója) tegnap könnyített gipszet ?" - A friss sérülés és a keletkezett vérömleny miatt nem is kérhettek.

"Véralvadásgátlót írtak fel ?" - de írtak fel, hisz kötelező is, miután komolyabb problémákat okozhat a vérömleny rossz feloszlása, még akár felfekvést is. (nem szakszerűen fogalmaztam meg)

Egyébként a tegnapi vizsgálat önmaga paródiája volt, miután a férjem és a tesója odaértek az SBO-ra, nagyjából 2 óra alatt lezavartak közel 20 beteget, úgyhogy volt köztük, aki már akkor több órája várt a sorára, amikor a férjemék megérkeztek a sürgősségire.

52. liliom10 (válaszként erre: 45. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 7. 21:28
Nem kellett műteni ? Nem kértek ( a férjed és a tesója) tegnap könnyített gipszet ? Véralvadásgátlót írtak fel ? Olvassatok erről a neten, lehet a lábakat tornáztatni az ágyban, mert az izmok gyorsan gyengülnek, sorvadnak különben !
51. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 48. - Channa*)
máj. 7. 20:34

A férjem nekem is mindent elmond.

Itt annyi volt a probléma, hogy neki ez kiesett és azt próbálta meg végig gondolni, hogy a munkahely elhagyása után történhetett-e valami rossz lépés vagy sem.

Amikor az öccse elmesélte azt a történetet - nem, név és életkor mellőzésével - mely szerint volt egy páciense, aki kb. 1 hetet mászkált törött bokával, akkor kezdett el a férjem is azon gondolkodni, hogy időben nem-e azt megelőzően történt valami, mielőtt még eljött volna a munkahelyről.

Így visszapörgetve a dolgot jutott eszébe az, hogy még a munkaközi szünetbe lépett félre.

50. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 47. - Channa*)
máj. 7. 20:29
Magasszárú cipőt visel a munkahelyen és úgy általában mindig. (Télen persze bakancsot)
49. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 46. - Channa*)
máj. 7. 20:28
Váltottunk ki mankót, viszont nemigazán tudja még használni. Soha nem volt szüksége.
48. Channa* (válaszként erre: 43. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 7. 20:21

Egyébként, tényleg érdekes, hogy a férjed nem mondja el, hogy mi történt?

Az én férjem, szinte minden percéről beszámol, pedig ennyire részletesen nem is érdekelne minden.

Ha ilyen történik vele, akkor azonnal felhív.

Volt már, hogy beállt a dereka munka közben, vagy teherautóval ment és karambolozott, stb. és azonnal felhívott, hogy mi történt.

A férjed, miért nem mondta neked is ezeket el?

47. Channa* (válaszként erre: 39. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 7. 20:20
És tartja ez a cipő a bokáját? Esetleg bakancs?
46. Channa* (válaszként erre: 45. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 7. 20:18

Mankót kellene kiváltani és azzal tud közlekedni. Attól, hogy fekvőgipsz, nem kell feküdnie!

felrakott lábbal ücsöröghet is a TV előtt, stb.

45. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 44. - Liliom10)
máj. 7. 20:12
Sajnos fáj a bokája még mindig. Érdekes hetek elé nézek, mert nagyon nehezen viseli, hogy 0-24 órában feküdnie kell, hisz fekvőgipszben van.
44. liliom10 (válaszként erre: 43. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 7. 20:11
Hogy van a férjed ?
43. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 42. - Liliom10)
máj. 7. 19:07
Erre lennék magam is kíváncsi, hogy miről nem tudok, ami a családomat érintette.
42. liliom10 (válaszként erre: 40. - Globus)
máj. 7. 11:00
Nem értem. Másnak is eltört a lába, bokája ?
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook