Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hogyan vegyem rá? fórum

Hogyan vegyem rá? (beszélgetés)

1 2 3
82. andilaci (válaszként erre: 76. - Liliom10)
ma 15:41
Na igen!!!
ma 15:12
Köszönöm a terjedelmes hozzászólásodat és a saját tapasztalatod megosztását is.
ma 09:48
Hát 2 hónap az tutira benne van, még egy Ügyes szalag húzódásnál, zúzódásnál is ahol kék-zöld🟣🟢 vagy és csak féllábon ugrálsz a fürdőbe vagy pócolva fetrengsz, nekem volt gipszem, de nem törés miatt, bár Karácsonykor🎄 estem egy Hatalmasat🎁😫💧🩸 a kanca-banca macskakövön🐈‍⬛, mert futás közben közéjük szorult a cipőm👟, ✨Csoda✨ hogy a Mindenemet SE törtem össze❌❌❌🚫, pedig a házakból🏠🏠🏠 is hallani👂 lehetett a puffanást💢💥💢, na ott hazavitettem magam 'lábbusszal🦶🚌' mert lejárt a jogosítványom, és 1 hónap alatt lábon kihordtam a "kellemetlenséget😫😫", pedig nagyon fájt! Én amúgy ilyen nagy zakózós💢💢 vagyok évek óta, más semmi! 🎓🥴🏆
79. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 76. - Liliom10)
tegnap 17:41
Azért mégis csak az ortopéd-traumatológiának orvosrezidense a sógorom.
78. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 75. - Liliom10)
tegnap 17:39

Ezt a férjem meg is teszi. Csak az ő felfogása szerint ez kevés. Természetesen a kisfiunk számára ez is elég, mert az édesapjával, ill. édesapja mellett lehet.

A munkahelyi műszak 8 óra.

Az út oda-vissza összesen kb. 1-1,25 óra.

A műszak kezdést megelőzően legkésőbb 20 perccel ott kell lenni, ill. a műszak végét követően legkorábban 20 perccel jöhet ki. A ki- és beléptetést kártyával ellenőrzik. Ha valaki valakit visz, akkor a kocsivezetőnek kötelessége mindkettőjük kártyáját lehúzni.

77. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 68. - Liliom10)
tegnap 17:33

"A fekvőgipsz szokott kevesebb ideig is fönt lenni (rokoni tapasztalat)"

A rokonodnál miként oszlott meg úgy nagyjából a fekvő- és a járógipsz és mennyire volt súlyos a törése?

76. liliom10 (válaszként erre: 74. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:25
Szerencse, hogy a tesója komolyan vette a bajt !
75. liliom10 (válaszként erre: 73. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 17:23
A férjed munkahelyen van sokat, most pedig otthon pihen, ezért írtam, hogy fogjon egy mesekönyvet a kezébe, és ő meséljen most akár naponta többször a kisfiának ! Nem Neked kell most is mindent csinálni, és a kisfiatoknak is fontos, hogy az apukája foglalkozik vele, mesél neki.
74. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 72. - Liliom10)
tegnap 16:41
Nem hitte azt, hogy nincs problémája, hanem abban bízott, hogy nincs komoly baj. Talán az volt a probléma, hogy az első rossz lépést nem vette észre, ill. eléggé komolyan a folyamatosan jelentkező kisebb-nagyobb fájdalmakat. Abban reménykedett, hogy egy kis pihenéssel (úgyis bő 1 hétig szabin lett volna) magától rendbejön. Talán emiatt is okolja egy kicsit magát.
73. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 71. - Liliom10)
tegnap 16:32

Nyáron lesz 19 éve, hogy házasok vagyunk, ill. márciusban múlt 22 éve, hogy összejöttünk. Mindenben segítettük és segítjük egymást.

A kisfiunkkal is tudok foglalkozni. A maga szintjén beszélgetünk vele, valamint sokat játszik. Egyébként óvónőként is jó szinten tartás ez az új helyzet. Sokszor három helyen kell lennem egyszerre.

72. liliom10 (válaszként erre: 70. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:54
Csodálkozom, hogy azt hitte a férjed, nem történt semmi különös a lábával. Ez a diagnózis azt mondja, hogy négy helyen is van sérülés.☹️
71. liliom10 (válaszként erre: 69. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 15:52
Azt mondják, amin nem tudunk változtatni, azon nincs értelme idegeskedni, stresszelni. Nyugodjon bele a férjed, ez van, meg kell gyógyulni ! A sors most türelemre tanítja, és arra is, hogy jobban megértsen más betegeket, akik kényszerpihenőn vannak. Sose érje nagyobb baleset, betegség ! Ez nem a világvége ! Ott van mellette egy szerető feleség és a két gyermeke. Sokan nem ilyen szerencsések. Az ovis gyereknek lehet sokat mesélni, beszélgetni, játszani vele.
70. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 68. - Liliom10)
tegnap 15:40

A zárójelentés szerinti diagnózis:

A bal laterális bokán haránt törés látható továbbá a fibula (szárkapocscsont) distalis végén és a taluson (ugrócsont) középfokú repedés keletkezett. A laterális boka elülső szalaga részlegesen elszakadt.

69. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 67. - Liliom10)
tegnap 15:05

A 4 éves kisfiunk is igencsak aktív gyerek (persze életkorának figyelembe vétele mellett), míg a féléves kislányunk nagyon csendes baba.

A férjemet leginkább az bosszantja, hogy nem tud ott tevékenykedni gyermekeink mellett és persze mellettem.

Sajnos a nagyszülők messze laknak, ill. szerencsére még viszonylag fiatalok, így aktív munkavállalók, ami megnehezíti az úgynevezett ugrálásukat. Anyósomék egyébként 140, míg a szüleim pedig 184 km távolságra laknak tőlünk. Egyedül a többször említett sógorom és a felesége lakik a közelbe, mégpedig a szomszéd faluba.

68. liliom10 (válaszként erre: 66. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:27

A fekvőgipsz szokott kevesebb ideig is fönt lenni (rokoni tapasztalat), de a férjednél biztos olyan a törés, hogy nem szabad véletlenül se terhelni a bokát. Foglalja el magát ! Olvasson, tanuljon valamit !

Szerintem reálisak ezek az idők, hetek, amit írtál.

67. liliom10 (válaszként erre: 63. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:22
A férfiak általában nehezebben viselik a betegségeket, mint a nők.🙂 Azért se könnyű Neked, mert ott van egy kisgyerek és egy baba is, van elég dolgod. Ha csak ketten lennétek a férjeddel, néha magára hagyhatnád,pl.elmennél boltba vagy sétálni, dolgozni, az is kikapcsolódás lenne. Van nagyszülői segítség ?
tegnap 14:10

Én is informálódtam. Sajnos ennél a típusú törésnél, ami neki van a 2-4 hét fekvőgipsz, ill. akár 2-6 hét járógipsz is követni fogja vagy követheti. A gipszlevételt követően pedig indul a rehabilitáció (vagyis a gyógytorna), amelynek időtartama minimum megegyezik (egyes esetekben meg is haladhatja) a gipszben töltött idővel.

Ezek az "adatok" reálisak lehetnek?

tegnap 13:56
Ha nem mozogsz, legalább igyál több vizet, napi 1,5-2 liter folyadék, gyorsabban gyógyul!
tegnap 13:54
Hát kb! :)
63. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 34. - Liliom10)
tegnap 13:40
A sérülés bekövetkeztét követő harmadik napon én is azt tapasztalom, hogy néha még rosszabb és nyűgősebb a férjem, mint a két gyermekünk együttesen.
tegnapelőtt 19:09
Ha jól gondolom a "fixen" szó itt egy feltételes mód, vagy talán a rög valóság?
61. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 58. - Liliom10)
tegnapelőtt 19:08
Köszönjük a javaslatot. Egyébként ezt a sógorom is ajánlotta. Most viszont még a vérömleny miatt gipszsínben van, ami a vérömleny visszahúzódásával egyidejűleg egyre tágabbnak érződik. Ezáltal még egy kicsit bátortalan nekiállni a gyakorlatoknak.
60. smaragdzöld 🐉 (válaszként erre: 40. - Globus)
tegnapelőtt 08:03

Korábbról nekem is ismerős egy hasonló "lábas".

Arra nem emlékszem, hogy ő is anonim volt-e.

Bocs, a mostani témához nincs mondanivalóm, csak szemet szúrt a megjegyzésed, erre reagáltam.

tegnapelőtt 07:02

Hát ne fusson...

(2 hónap fixen)

58. liliom10 (válaszként erre: 57. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 06:56

Olvassatok erről a neten ! Pl.:

gyogytornapraxis.hu

webbeteg

Most, fekve is lehet ( kell) gyakorlatokat végezni, hogy az izmok ne nagyon sorvadjanak.

57. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 56. - Liliom10)
tegnapelőtt 06:15
Ráadásul álló munkát végez és sokat kell lépcsőznie is.
56. liliom10 (válaszként erre: 55. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 06:06
A törések általában másfél hónap alatt gyógyulnak, de a boka nem egy csont, ami eltört, hanem bonyolult "szerkezet", valószínű, több idő lesz. Nem lehet úgy kímélni, mint a kezet, mivel rá kell állni a lábra.
tegnapelőtt 05:59
Nagyjából mennyi idő alatt jöhet helyre egy sima bokatörés, amit nem kellett műteni?
54. Ágio8405 (válaszként erre: 48. - Channa*)
máj. 7. 22:32
Szerintem az a ritkább ha egy férfi annyira mindenről beszaolmol. Ez inkább a nőkre jellemző. És nem azért nem mondják el mert titkolni akarnak valamit, hanem mert nem lényeges dolgok és minek, őket sem nagyon érdeklik a mi részletes beszámolóink, csak minket meg az nem érdekel, hogy őket nem érdekli 🤪😀
53. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 52. - Liliom10)
máj. 7. 21:35

"Nem kellett műteni ?" - szerencsére nem, mert nem mozdult el a csont és a szalagok sem sérültek.

"Nem kértek ( a férjed és a tesója) tegnap könnyített gipszet ?" - A friss sérülés és a keletkezett vérömleny miatt nem is kérhettek.

"Véralvadásgátlót írtak fel ?" - de írtak fel, hisz kötelező is, miután komolyabb problémákat okozhat a vérömleny rossz feloszlása, még akár felfekvést is. (nem szakszerűen fogalmaztam meg)

Egyébként a tegnapi vizsgálat önmaga paródiája volt, miután a férjem és a tesója odaértek az SBO-ra, nagyjából 2 óra alatt lezavartak közel 20 beteget, úgyhogy volt köztük, aki már akkor több órája várt a sorára, amikor a férjemék megérkeztek a sürgősségire.

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2026, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Hoxa Facebook