Hogyan vegyem rá? (beszélgetés)
Ezt a férjem meg is teszi. Csak az ő felfogása szerint ez kevés. Természetesen a kisfiunk számára ez is elég, mert az édesapjával, ill. édesapja mellett lehet.
A munkahelyi műszak 8 óra.
Az út oda-vissza összesen kb. 1-1,25 óra.
A műszak kezdést megelőzően legkésőbb 20 perccel ott kell lenni, ill. a műszak végét követően legkorábban 20 perccel jöhet ki. A ki- és beléptetést kártyával ellenőrzik. Ha valaki valakit visz, akkor a kocsivezetőnek kötelessége mindkettőjük kártyáját lehúzni.
"A fekvőgipsz szokott kevesebb ideig is fönt lenni (rokoni tapasztalat)"
A rokonodnál miként oszlott meg úgy nagyjából a fekvő- és a járógipsz és mennyire volt súlyos a törése?
Nyáron lesz 19 éve, hogy házasok vagyunk, ill. márciusban múlt 22 éve, hogy összejöttünk. Mindenben segítettük és segítjük egymást.
A kisfiunkkal is tudok foglalkozni. A maga szintjén beszélgetünk vele, valamint sokat játszik. Egyébként óvónőként is jó szinten tartás ez az új helyzet. Sokszor három helyen kell lennem egyszerre.
A zárójelentés szerinti diagnózis:
A bal laterális bokán haránt törés látható továbbá a fibula (szárkapocscsont) distalis végén és a taluson (ugrócsont) középfokú repedés keletkezett. A laterális boka elülső szalaga részlegesen elszakadt.
A 4 éves kisfiunk is igencsak aktív gyerek (persze életkorának figyelembe vétele mellett), míg a féléves kislányunk nagyon csendes baba.
A férjemet leginkább az bosszantja, hogy nem tud ott tevékenykedni gyermekeink mellett és persze mellettem.
Sajnos a nagyszülők messze laknak, ill. szerencsére még viszonylag fiatalok, így aktív munkavállalók, ami megnehezíti az úgynevezett ugrálásukat. Anyósomék egyébként 140, míg a szüleim pedig 184 km távolságra laknak tőlünk. Egyedül a többször említett sógorom és a felesége lakik a közelbe, mégpedig a szomszéd faluba.
A fekvőgipsz szokott kevesebb ideig is fönt lenni (rokoni tapasztalat), de a férjednél biztos olyan a törés, hogy nem szabad véletlenül se terhelni a bokát. Foglalja el magát ! Olvasson, tanuljon valamit !
Szerintem reálisak ezek az idők, hetek, amit írtál.
Én is informálódtam. Sajnos ennél a típusú törésnél, ami neki van a 2-4 hét fekvőgipsz, ill. akár 2-6 hét járógipsz is követni fogja vagy követheti. A gipszlevételt követően pedig indul a rehabilitáció (vagyis a gyógytorna), amelynek időtartama minimum megegyezik (egyes esetekben meg is haladhatja) a gipszben töltött idővel.
Ezek az "adatok" reálisak lehetnek?
Korábbról nekem is ismerős egy hasonló "lábas".
Arra nem emlékszem, hogy ő is anonim volt-e.
Bocs, a mostani témához nincs mondanivalóm, csak szemet szúrt a megjegyzésed, erre reagáltam.
Hát ne fusson...
(2 hónap fixen)
Olvassatok erről a neten ! Pl.:
gyogytornapraxis.hu
webbeteg
Most, fekve is lehet ( kell) gyakorlatokat végezni, hogy az izmok ne nagyon sorvadjanak.
"Nem kellett műteni ?" - szerencsére nem, mert nem mozdult el a csont és a szalagok sem sérültek.
"Nem kértek ( a férjed és a tesója) tegnap könnyített gipszet ?" - A friss sérülés és a keletkezett vérömleny miatt nem is kérhettek.
"Véralvadásgátlót írtak fel ?" - de írtak fel, hisz kötelező is, miután komolyabb problémákat okozhat a vérömleny rossz feloszlása, még akár felfekvést is. (nem szakszerűen fogalmaztam meg)
Egyébként a tegnapi vizsgálat önmaga paródiája volt, miután a férjem és a tesója odaértek az SBO-ra, nagyjából 2 óra alatt lezavartak közel 20 beteget, úgyhogy volt köztük, aki már akkor több órája várt a sorára, amikor a férjemék megérkeztek a sürgősségire.
További ajánlott fórumok:
- Hogyan vegyem rá a férjemet a vagyonmegosztásra?
- Hogyan vegyem rá a páromat, hogy csináltassa meg a fogát?
- Hogyan vegyem rá magam a fogyókúrára?
- Hogyan vegyem rá a gyerkőcömet, hogy kevesebb teát igyon?
- Hogyan vegyem rá a páromat, hogy maradjunk külön?
- Hogyan vegyem rá a 6 éves fiamat, hogy öltözzön fel reggel?