Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hogyan van mindenkinek ideje a munka mellett a családra és a háztart.-ra is rendesen?Vagy csak nekem nem megy? fórum

Hogyan van mindenkinek ideje a munka mellett a családra és a háztart.-ra is rendesen?Vagy csak nekem nem megy? (tudásbázis kérdés)

1 2 3
2007. dec. 27. 16:29
Fiataasszony koromban egyébként nekem is gondot jelentett az, hogy hogyan jut másoknak mindenre ideje. Akkoriban az én édesanyám azt mondta: kislányom próbáld előre megtervezni a napodat és próbáld azt be is tartani. Nos ez eleinte nem akart sikerülni, de mára, már egy hetet is be tudok tervezni előre és be is tartom a terveimet. Egyedül a váratlan kűlső hatás(betegség) változtathat rajta. A be nem tervezett hatások után bizony megint csak nehezen állok vissza a régi kerékvágásba, de nem szabad feladni.
17. rózsa45 (válaszként erre: 15. - Icus)
2007. dec. 27. 16:20
Te azt hogyan közlöd a vendéggel, hogy tegye le a cipőjét? A lehetőséghez képest azt értem, hogy ha valakinek nagyon nehézkes a mozgása, pl. beteg, akkor nyílván nem várom el azt, hogy letegye a cipőjét, de a lábtörlő használatát igen.
16. supin
2007. dec. 27. 09:10

Ugyan ,csak te látod igy. Vannak dolgok amit nem muszály mindig csinálni. Legyen néha hideg vacsi, főzz két adagot,egyiket fagyasd

z le vedd eő amikor fáradt vagy stb

15. Icus (válaszként erre: 14. - Rózsa45)
2007. dec. 27. 06:51
Hát én bizony elvárom, ha valaki hozzánk bejön vegye le a cípőjét! Ez a minimum. Mi sem járkálunk cipővel a lakásban, miért türném el ezt bárkitől is.
14. rózsa45 (válaszként erre: 13. - Ibi75)
2007. dec. 26. 18:59

Nagyon egyet értek veled, csak én még megtoldanám azzal, hogy kellene mindenkinek olyan emberi tulajdonság , ami a mások munkájának elismerését és MEGBECSÜLÉSÉT megmutatná.

Én több esetben jártam már úgy, hogy oda megyek valakinél és látom, hogy rend van a lakásban és igyekszem a mások munkáját azzal megbecsülni, hogy leteszem a cipőmet. E helyett én mit kapok az ilyen személytől? Meglátogatása során úgy becsüli meg a munkámat, hogy betoppan úgy a lakásunkba, hogy a lábtölőt nem használja. Én nem várom el, hogy valaki le tegye a cipőjét, de azt igen, hogy legalább a lehetőségekhez képest becsülje meg a mások munkáját.

13. ibi75
2007. dec. 25. 14:56

Nagy igazság: mindenkinek arra van, amire akarja...

Okosan, ügyesen kell beosztani az időt + kell hozzá egy jó férj/feleség :)

12. Icus
2007. dec. 25. 11:35

Én sem vagyok egy "született feleség"!:(( Ilyen csak a filmekben van. A férjem, mondta a minap, nem cseréljük el a lakást egy nagyobra? Mondom, neki takarítani ez is nagy! Rám néz, igazad van!:) 1-2 év kierülnek a gyerekek, főiskolára, egyetemre mennek. A lakás elég lesz, velük pedig (sajnos) már nem kell majd annyit foglalkozni. :((

Abban azonban igazatok van, ha a nőnek is munkahelyet kell keresnie, akkor a 4 órás lenne az ideális. 8 órás munka után nem jut semmire sem idő. A szabadságokat, ünnepeket szeretem, ilyenkor olyan jó együtt lenni!:)

11. 3cbdff671e (válaszként erre: 8. - Edb6c38cef)
2007. dec. 23. 10:15

Ugyanígy csinálom én is.

1 év keresés után találtam magamnak olyan 4 órás állást, ami ugyan nem fizet jól, cserébe viszont a munkáltató nem kap a szívéhez, ha a gyerkőcökkel pl. orvoshoz kell mennem.


Az, hogy a "férjem tart el" engem is - nos, ahogy vesszük. Mert, ha azt vesszük, hogy ingyen végzem el amit a takarítőnő, bejárónő és a bébiszitter, akkor családikasszailag és (ez a fontosabb) emberileg mindenképpen így a jobb.

Nemrégiben olvastam valahol egy cikket, ahol kiszámolták, hogy egy háztartásbeli nő otthoni munkája, 4 fős család esetén kb. 1,5-2 millió forintot ér.

2007. dec. 23. 08:01
Ja, igen. Hozzátenném előző válaszomhoz, hogy nálunk sincs külső segítség senki. Se nagyszülő, se fizetett bébiszitter, stb. Szóval, ilyen értelemben megy is a verklinek a gyerek-férj-háztartás oldala, viszont ezért én a szakmámban kb 30 %-át teszem le az asztalra annak, amit lehetne, itt fizetem meg a számlát.
2007. dec. 23. 07:54
nekem sem 2 sem 3 gyerek mellett nem ment. Nálunk a férjem a mencs váram. aki ezt meg tudja csinálni annak van anyja, anyósa, vagy bébisittere. Nekünk csak öreg apukám vagy öreg keresztszülő van.
2007. dec. 23. 07:48

Szöszimami, ne idegeskedj! Nekem úgy van rá időm, hogy pl közgazdász létemre négyórásban végzek olyan melót, amit félkézzel el tudok végezni, rutinmunka, fillérekért. Emellett tudok példás családanya és háziasszony, és feleség lenni.

Szóval, azért, hogy ezt tehessem, férjem tart el, én pedig csak a zsebpénzemet keresem meg. Barátnőim köpködnek is érte rendesen, hogy miért nem alakítok nagyobbat a munkám terén. Ez viszont az én döntésem, nekem ez a fontossági sorrend.

Hidd el, itt is és ott is nem lehetsz tökéletes. A számlát valamelyik oldalon meg kell fizetni.

2007. dec. 23. 06:15
nem, nagyon nem. és épp emiatt sokat idegeskedek is. mert mindig eltervezem mi hogy lesz... de sose jön be:(
2007. dec. 22. 22:40

Amíg ketten voltunk a férjemmel, ment, semmi gond nem volt. Ma már néha elmarad a mosogatni való másnapra, vagy 2-3 napot csúszik a takarítás, de én megmondtam a férjemnek, hogy ne idgeskedjen emiatt, a meló úgy is meg vár, más úgy se csinálja meg helyettem.

A férjem meg ha olyanja van, akkor inkább szó nélkül elmosogat, vagy ha valami nagyon össze jön sokminden, akkor besegít. Ma pl. míg beiglit sütöttem a ő a fiunkkal kitakarított. Nagy segítség volt. Szóval valamilyen szinten attól is függ sztem, hogy szervezzük meg a napjainkat, és hogy "neveljük" a párunkat. Sok küzdelem volt nálunk is, de belátta hogy mindent és se bírok, és ha itthon van jobb inkább együtt közössen csinálni a dolgokat, az embernek a kedve is jobb, ha össze dolgozunk. Persze azért ember tervez, Isten végez. :O)Hát nálunk így működik.

2007. dec. 22. 21:13

Nem vagytok egyedül vele:))eleinte ment,most már ami megy megy,ami nem marad holnapra,de hogy egyedül nem könnyü,az biztos.,pl ha gyerek(ek) is van(nak).Meg ha van egy olyan szorgalmas pártok mint

nekem :(,akkor megáldott az isten:))

2007. dec. 22. 21:12
ezen már én is gondolkodtam:(
2007. dec. 22. 21:10
Nekem sem.:(
2007. dec. 22. 21:09
Nekem sem megy :(
2007. dec. 22. 21:07
Hogyan van mindenkinek ideje a munka mellett a családra és a háztart.-ra is rendesen?Vagy csak nekem nem megy?
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2020, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook