Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan tudom távoltartani a galambokat az erkélyemről? fórum

Hogyan tudom távoltartani a galambokat az erkélyemről? (tudásbázis kérdés)


1 2 3 4
jún. 14. 05:10
Hogyan tartom távol az erkélyemtől a galambokat? Elkerülnek nagyívben egy tragédia véget. Kidobásra szánt szobaszőnyeget kiraktam az erkélyre, jó lesz azon még kint lenni. Esős időszakban feltekertem, és a fal szélére raktam. ( Nem szokott oda beesni az eső, csak ha égzengés van.) Tavasszal úgy is maradt egy ideig. Amikor ki akartam tekerni jött a meglepetés! Fészket készített benne a galamb, és két tojás is volt benne. Ott kotlott az erkélyen a feltekert szőnyegben. Mielőtt megszóltok, rend van, tele van virággal. Bizony a feltekert szőnyegben nem néztünk bele, álmunkba se mertük volna gondolni.... Persze rögtön kidobtuk, a tojásokkal együtt. Egy napig még járkált a galambpár, keresték a fészküket. Aztán elmentek, az összes galamb elkerüli az erkélyünket.
jún. 14. 05:02
Sziasztok, látom régi fórum. Felélesztem. Szomszédom erkélyén több centi galambszar van. Ránézésre 4-5 cm. Ebben a melegbe nagyon büdös. Mit lehet ellene tenni, ha őt nem érdekli? Persze a galambok is az erkélyén laknak.
2015. szept. 15. 13:29
Galambok elleni védekezéshez ajánlom a galambtüskét, amely háromágú, hegyes fémrúd, és megakadályozza a galambok leszállását. Lakatos ismerősöm készít galambtüskét igényes kivitelben: Kun Tibor 06 70 528-8645.
94. Misaki Itó (válaszként erre: 93. - Solyomildi)
2015. máj. 5. 08:32

Gratulálok!!

hp

2015. máj. 5. 08:00
Kipróbáltam a patkánymérget. A balkonláda földjére szórtam. Jöttek is a nap különböző szakában. Semmit nem értem el vele, csak annyit, hogy most már reggel várják az erkély korláton ülve a "kaját". Érdekes, hogy a patkány elpusztul tőle, a galamb pedig jóllakik vele. :-( Más méreg után kell néznem, amit meg is eszik.
2015. márc. 26. 07:03
Ismerős mintha levendulát említett volna, hogy azt ültetett az erkélyre. Az távol tartja a galambokat.
91. solyomildi (válaszként erre: 61. - Erikpipi)
2015. márc. 25. 18:55
Három álló varjút vettem egyszerre. Most kettő van az erkélyen, mindkét oldalon 1-1. Egyáltalán nem zavarja őket. Annyira elszemtelenednek, hogy már a varjú alatti balkonládába ülnek bele. Hiába történt meg a panelprogram és bizonyos helyeket elszigeteltek tőlük, olyan hely nincs, ahol még ne jártak volna. Elárasztották az egész lakótömböt. Most már az ablakpárkányra is jönnek, és oda hordják a nedves földet, plusz munkát csinálva, hogy azt letakarítsam. Ez a rohadék madár valósággal megkeseríti az életemet. Ráadásul annyira akaratos, hogy főleg oda megy, ahol folyamatosan elzavarják! Nincs mese, most már a patkányméreg következik, mert ez nem gerle, hanem egy betegséget, fertőzést terjesztő veszélyes madár. Főleg, ha valahol megdöglik és a kukacok másznak ki belőle, azok meg a lakásba is bemásznak. Volt már rá példa, hogy az ismerősöm majdnem belehalt az ismeretlen eredetű fertőzésbe. Kiderült, hogy a házuk padlásán galambok tanyáztak és sok volt a döglött madár. Ezeknek a kukacai okozták a fertőzést! Kinek hiányzik ez?
2014. máj. 31. 17:49

A tüske meg a drót a szakemberek szerint kb 3 évig hatásos utána megtanulják hogyan költözhetnek mögéjük. Én véglegesen oldottam meg a problémát de sajnos mindig van 2-3évente egyujabb galamb család akik bepróbálkoznak.


Ha valakit érdekel a Dunántulon ingyenesen be tudok segiteni hogy 1-2évig ne legyen galamb roham. Nem humánus, de hatásos.

Akkor pattant el nálam a cérna amikor a gyerkőc a házunk homokozójában talált galamb ürüléket ami a világon az egyik legfertőzőbb anyag.

2013. jún. 30. 15:38

Van Tüske amit lehet venni az erkélyre és akkor nem repülnek oda, illetve be.

Mi albérletbe lakunk és amikor idejöttünk voltak tojások. Amint kirepülnek a fiókák teszünk ki damilt és lemezt is. A zacsi semmit nem ér, mert egy idő után megszokják és ha nincs szél, akkor semmit nem ér.

2012. szept. 7. 22:47

Ha valakit érdekel én a Dunántúlon lakom és megoldottam a galamb kérdést. Nem segitett se a mű bagoly, se a művaju, se a tüske, se a Cd kirakás.


Lehet nem a leghumánusabb de egy egyszerü horgászcsuzli kis átalakitással rábirja 21 méterről hogy ne jöjjön vissza. (nem pusztul el ott ahelyszinen) 10 méteren belül ottmarad. Miért tettem ezt? a homokozóból többen összeszedtek valami ismeretlen fertőzést ahol ezek a repülőbaktérium tenyészetek "fürdőztek" meg telekakálták a homokozót is a fölötte lévő fáról.

Nem mellesleg 4.30 körül őrült kurrogással ébresztik még a halottakat is a sirból, nem csak az alvőkat. Rendszeresen.

Mióta a csuzlis zavarás megtörtént 1 éve semmi.


Ha kell önként és bérmentve egy hétvége délutánján vagy délelőttjén besegitek elüzni őket.

2012. aug. 6. 10:30

Sziasztok!


Még nem olvastam végig, de engem is érdekel, mivel lakótelepi, 2. emeleti erkélyemet össze sz.rják a galambok állandóan, mivel fölöttem, állítom, hogy fészkük van, vagy oda édesgette, aki ott lakik...


Sajnos sok ostoba ember lakik a lépcsőházunkban, akiknél az emberi butaság határtalan, és hiába a helyi rendelet, hogy egy ideje már szabálysértés a galambokat etetni, van, aki még a lépcsőház elé is kiteszi nekik az ennivalót, innivalót.


De hát olyan buták, és ostobák, soha az életben nem fogják felfogni, hogy nem lehet...


Én meg már tele vagyok azzal, hogy akárhányszor reggel húzom fel a redőnyt, már nálam is itt tanyáznak az erkélyemen...

2012. máj. 17. 15:04
Mi is hasonló cipőben járunk. Teljesen kikészítenek a galambok. Engem is hajnalok hajnalán felébresztenek, kialvatlan vagyok, a piszokról meg nem is beszélek.Családi házban lakunk. Nem a miénk a galamb, a szomszédban teleltek át, de korán reggel a mi házunk tetején ülnek és fújják a magukét. Már az őrületben kergetnek.De a szomszédot nem zavarja. Ez a művarjú dolog engem is megfogott, de a háztetőn hogy lehet elhelyezni. Fogalmam nincs. De nem adom fel!
2012. máj. 17. 13:18

Engem is a sírba tesznek ez a tetves galambok!!!!

Minden nap óramű pontossággal hajnal fél 5-kor el kezdenek kurrogni. Aludni nem lehet tőlük.

Az a baj, hogy nem nálam vannak, hanem a felettem levőéknél, akik egyetemisták és alig vannak otthon.

Ha szólok nekik, elkergetik ezeket a hülye dögöket, de mivel utána megint nincsenek otthon napokig, hetekig, ezek a redvás galambok visszajönnek és kezdődik minden előröl.

Én állatot nem utáltam még, de ezeket egyesével tudnám kinyírni!!!!!!!!!

Már néztem ezt a művarjút, mű baglyot, meg is venném, csak vajon arra jó-e, hogy a felettem levőéktől is kiűzze őket???

Nálam nincs egy sem, mert ha megpróbál egyis landolni nálam, úgy kergetem el, hogy öröm nézni.

De a felettem levővel mit tudok csinálni??????


Segítsen valaki, mert megőrülök ezektől a rohadt galamboktól!!

hetek óta kialvatlan vagyok, hétköznap, hétvégén hajnal fél 5-kor felkurrognak.

Arról nem is beszélve, hogy milyen fertőzést okoznak az állandó pottyantásukkal!!!


Ez a művarjú csak tőlem riasztja el ezeket a dögöket, vagy a felettem levőékre is hatással lehet?

Tud valaki segíteni????

2012. máj. 15. 15:53

Ez a művarjú tök jó ötlet! :D

El nem bírtam képzelni, miért árulnak műanyag varjakat több helyen is. Köszi az infót nektek! ;)

83. Sylvia81 (válaszként erre: 80. - A14deb9047)
2012. máj. 15. 15:52

Lehet, hogy titkon anyósom is erre készül? :D

Hagyta, hogy a galambok odafészkeljenek a teraszukra...

82. Belial
2012. máj. 15. 15:46

Ilyen művarjút már több helyen is látam erkélyen:D

[link]

81. Belial
2012. máj. 15. 15:44

Nem mondom, hogy ezt vedd meg, mert nagyon drága, de szerintem készíteni lehet hasonlót :)))


[link]

2012. máj. 15. 15:35
Megfogni és irány a fazékba vele: levesnek, töltve, kettőbe vágva és úgy megsütve, rántva... fenséges.
79. mkriszti81 (válaszként erre: 77. - 0a84e34983)
2012. máj. 15. 15:32
igen, erre a damilra (amit előbb írtam) én is kötöttem alufólia-csíkokat, de egy idő után megszokták, nem zavarta őket :(
78. Daphnee (válaszként erre: 76. - Mkriszti81)
2012. máj. 15. 15:31
Mi is ezt a módszert alkalmazzuk, és nálunk is működik, nagyon ritka mikor sikerül 1 galambnak a korlátra ülnie.
2012. máj. 15. 15:31
Nekem javasolták,hogy kössek ilyen zörgős fólia darabokat az erkély korlátra mert attól megijednek és nem mennek oda.Bevált!!!!
2012. máj. 15. 15:25

A galamb mindig csak olyan helyre száll le, amit lát is. Erkélynél így először mindig a korlátra száll, s onnan a földre. Ergo elég a korláton megakadályozni, hogy le tudjon szállni.

Mi a korlát két végébe 1-1 szeget vertünk bele, és damilt húztunk ki kb 2cm magasságban. Ezt nem látják, de ha elég feszes, nem tudnak rálépni és elrepülnek. Egy idő után megtanulják, hogy ott nem tudnak leszállni és elszoknak.

Nálunk elég jól bevált.


De a legtutibb módszer az elköltözés volt - mióta családi házban lakunk, nincsenek vééééégre galambok!! :D

2012. máj. 15. 15:19
hálóval szokták erkélyekről távoltartani őket, ill van ilyen fémtüskés izé, amit korlátra, ablakpárkányra szoktak rakni. Galambriasztó, nem tud oda leszállni
2012. máj. 15. 15:16
A "szállj el galamb" nevű oldalt ajánlom....
2012. máj. 15. 15:15
Nálunk a nejlon szatyor vát be. Ki kell kötni és ahogy mocorog már nem mernek oda menni.
2012. máj. 15. 15:15
Pali (a galambriasztó varjúnk) már egy éve tökéletesen ellátja a feladatát! Ha beütöd a google-ba, hogy galambriasztó varjú, ki fog adni lehetőségeket, tökéletesen működik. Nekünk a "repülő" verzió van meg.
2012. máj. 15. 15:15
Köpőcső esetleg? :DDD
70. Nirvi
2012. máj. 15. 15:13

Én múltkor egy galambásztól hallottam, hogy lufit (vagy lufikat) kell rakni az erkélyre, és akkor nem mernek odamenni:):)


Próbáld ki, kíváncsi vagyok működik-e:D

2012. máj. 15. 15:12
max. erkély ajtó csapkodással tudom elzavarni,de volt amikor ezzel nem sikerült ezért kérdezem.
2011. aug. 7. 10:09
van tüskés galambvédő, azzal
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2019, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook