Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan tároljam a kenyeret, hogy sokáig friss maradjon? fórum

Hogyan tároljam a kenyeret, hogy sokáig friss maradjon? (tudásbázis kérdés)


2015. júl. 18. 08:51
eyhutoben es mikor enni akarok fel oraval elotte annyi szeletet vessel ki amennyi kell kb.
2015. ápr. 26. 02:37
mi fagasztoban taroljuk es mindig cask annyi szeletet veszunk le amennyi kell eppen.
2013. júl. 24. 13:42
Gondolom, aki a fagyóban tárolja, azért papírba is becsomagolja őket, mert az én tapasztalatom az, ha elővettem kiengedni, mindig vizesek lettek. ezért becsomagolom őket papírba, a papír felszívja a felolvadáskor keletkező vizet. Én mondjuk hagyom kiengedni magától. A mikro legkisebb fokozatán is olyan forró lesz, hogy ihaj, az tény. De ha marad, később az olyan kemény lesz, mert a benne lévő szükséges nedvességet elhasználta melegítéskor.
2011. nov. 10. 13:09
melyhutoben escsak annyit vegyel le belole amennyire eppen szukseged van.
2011. nov. 4. 16:14
Mi szimplán zacskóba tartjuk ahogy a boltban megvesszük, plusz behúzzuk még 1 vagy 2 szatyorba. Egyszer 9 napos kenyeret is ettünk és finom friss volt. Nálunk más a kenyér, valószínűleg jobb lisztből készítik. Egyébként általában hetente egyszer vásárolunk, olyankor két 800 grammos kenyeret veszünk, az elég kettőnknek.
19. arrival (válaszként erre: 17. - E32d76b828)
2011. nov. 4. 16:06

Attol fugg hanyan vannak a csaladban.

Meg nem mindenki er ra sutogetni, en pl napi 13 orat dolgozok 3at utazok a maradekban nem szandekozok kenyeret sutni. Kiveszem a fagyasztobol es kesz a friss kenyer.

2011. nov. 4. 16:04

En is lefagyasztom a szeleteltet, es 20 perccel elotte kiveszem, olyan mintha akkor vettem volna.

Ha piritost kivanok akkor fagyottan bekerakom ( direkt van kiolvaszto gomb rajta). Peksutemenyt is ugyanigy.

2011. nov. 4. 12:16
készítsd magad akkor nem kell tárolnod mert elfogy
16. winny
2009. febr. 13. 19:02

Nejlon zacskóba teszem.Fagyasztó-forró sütő!

Olyan finom mintha akkor sütötték volna:)

15. gaby70
2008. dec. 1. 11:59
Én is így szoktam és sokkal finomabb,mintha rögtön ennénk amikor megvettem.Nagyon szeretjük így a kenyeret!
2008. okt. 18. 19:13
Én is fagyasztom,és abban a zacskóban,amiben volt,hagyom felengedni.
13. judit0625 (válaszként erre: 10. - 61e5310fec)
2008. okt. 18. 16:53
Szerintem igen!!! És nem csak az én véleményem! Zacskóba beteszem a fagyóba, amikor kiolvad, épp olyan, mint amikor frissen elhoztam a boltból! Ha meg a sütőbe még át is sütöd.....nyami... Jó meleg kenyér, kacsazsir, hagyma....Diétás vacsi!!:-)))
12. winny
2008. okt. 18. 16:31

Én nylon zacskóban a fagyasztóba rakom.

Finomabb ha kiengedés után a forró sütőbe teszed olyan mintha akkor süttöték volna.

2008. aug. 26. 22:12
mi suliidőben evszünk minden hétvégén 20-25zsömit vagy kiflit és este kivesszük reggelre van friss :)
2008. aug. 26. 22:02
Ha fagyasztjátok a kenyeret,ugyanolyan az íze mint a frissnek?
2008. aug. 26. 21:59
fagyasztóba és használat elött kiveszem hogy ki engedjen
8. bnedora (válaszként erre: 7. - 17fe240d44)
2008. jan. 20. 15:28
Ezt a módszert én is szoktam alkalmazni, és bevált.
2007. júl. 27. 19:12
Szeletelve lefagyasztom az egészen friss kenyeret,fogyasztás elött kb. 20 perccel kiveszem, szobahőmérsékleten felenged, olyan mint a friss. Kiflit is igy szoktam elrakni, hogy mindig legyen itthon.
2007. máj. 7. 02:15
Én abban a zacskóban tartom, amiben a szeletelt kenyér volt.
2007. máj. 6. 14:27
Ha lefagyasztod,és forró sütőben kimelegíted.Ismerősöm így szokta,de én maradok a friss kenyérnél.
2007. máj. 6. 11:01
A hűtőben kell tartani és meg kell gátolni a kiszáradást.
2007. márc. 20. 10:37

Szia, Edek!

Általában szeletelt kenyeret szoktunk vásárolni, és eredeti csomagolásában a hűtőbe tesszük (nem a fagyra, csak a normál hűtőrészbe). Volt már rá példa, hogy az eltett kenyér még egy hét múlva is fogyasztható volt.

Üdv, Imre

2007. márc. 20. 10:37
Mi "parasztkenyeret" szoktunk venni,és az árus azt mondta, azt vászonba csavarva kell.Igaza lett:)egy hét múlva sem volt száraz(na jó egy egész picit az volt)
1. edek
2007. márc. 20. 10:32
Hogyan tároljátok a kenyeret, hogy sokáig friss maradjon?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook