Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Cikkek » Lélek & Szerelem témák » Hogyan találd meg az igazit avagy a társkeresés anatómiája cikk

Hogyan találd meg az igazit avagy a társkeresés anatómiája


Magányos vagy? Régóta keresed az igazit? Mindig csak csalódás ér és eleged van már a pofonokból?

Nos, ha e három kérdés közül legalább egyre igen a válaszod, akkor ez a cikk neked szól, érted íródott azért, hogy végre te is megtaláld életed párját és boldogan éljetek, amíg meg nem....

Megosztok veled pár észrevételt és ha nem is tudod elfogadni mindet, legalább gondolkozz el rajtuk.

Hogyan találd meg az igazit avagy a társkeresés anatómiája
pixabay

Az ember társas lény, aki szeretetre, törődésre, valahová tartozásra vágyik.

Sokan bebeszélik maguknak, hogy jól elvannak egyedül, nekik ugyan nem kell senki, nem hiányzik újabb csalódás, nincs szükségük arra, hogy bárki is beleszóljon az életükbe vagy hogy korlátozza őket bármiben is, mert a társas kapcsolatok bizony kompromisszumokkal járnak. De a szingliség/agglegénység csupán önámítás, és nem teljes élet!


Engedned kell, hogy téged is beengedjenek. Keresned, hogy rád találjanak. Szeretned, hogy szeressenek. Adnod, hogy kaphass. Elengedned, hogy bevonzhass. Tolerálnod, hogy toleráljanak. És elfogadnod, amit felkínálnak - feltételek és elvárások nélkül -, de hallgatva a belső megérzésekre és figyelve a nyilvánvaló jelekre.


Annak, aki társra vágyik, előbb magának is társsá kell válnia és ha jó társat akar, akkor jó társsá.


Ez nem szolgalelkűséget jelent, hiszen hogyan várhatja el bárki is a tiszteletet, amíg magát nem tiszteli és nem becsüli?! Tehát nem attól leszel jó társ, hogy gondolkodás nélkül mindent megteszel a másiknak, mert akkor nem lesz tekintélyed és nemhogy tisztelni nem fognak, de még beléd is taposnak. Miért? Mert erre te adsz engedélyt azáltal, hogy öntudatlanul tűrsz és az első szóra meghajolsz még akkor is, ha az már fáj.


A jó társnak van tartása, méltósága, tisztában van az értékeivel, a hibáival és tudja, hogy megérdemli, mert igen, MEGÉRDEMLED!

Nem számít a külsőd, az életkorod, az anyagi helyzeted és stb, mert MINDENKI azért született erre a bolygóra, hogy boldog legyen, hogy megkeresse és megtalálja azt, ami őt megilleti, amit/akit neki szántak, mert megérdemli.

El kell hinned, hogy MEGÉRDEMLED! Amíg ezt nem hiszed el, amíg nem tartod magad elég jónak, méltónak a boldogságra, a társra, vagy akármire, addig nem is fogod azt megkapni - ez saját tapasztalat.


Bizonyára te is láttál már akár az utcán szembe jönni veled pl. nagyon kövér vagy fogyatékos párokat és hallottál már modell külsejű lányokról, akik viszont magányosak vagy még 40 felett is várják a herceget fehér lovon, valamint benned is felmerült már a kérdés, hogy másnak miért, neked miért nem?


Nos, a hozzáállás a kulcs. Nem a külső, nem az életkor, nem az anyagi helyzet, hanem az, ahogyan gondolkodol, érzel, cselekszel, amit elvársz és amit nyújtasz, ahogy rezegsz kifelé, amilyen "üzenetet" közvetítesz magadról a világ felé.

Tehát állj hozzá úgy, ahogyan azt szeretnéd, hogy hozzád is álljanak és ne támassz különleges elvárásokat a másikkal szemben, hanem csak azt, ami benned is megvan, amit te is tükrözni tudsz kifelé. Ha csak a külsőségeket, akkor te is csak felszíneset fogsz kapni, ha belső értékeket, akkor értékeket fogsz visszakapni, mert amint bent, úgy van kint és ahogy érzel, gondolkodol azt is fogod kapni/bevonzani.


Ha állandóan panaszkodsz, a negatív dolgokra összpontosítasz, ha folyton mérgezett nyilakat lövöldözöl másokra, akkor ezzel csak még több rosszat vonzol be és amire számítasz, az nagy valószínűséggel meg is fog történni.


Ha jóra vágysz, akkor jóra kell gondolnod. Ha társra, akkor Őrá!

Írd le, sorold fel azokat a tulajdonságokat, amiket keresel a jövendőbeli párodban. Játssz el a gondolattal, hogy milyen legyen a nagy Ő és vesd elképzeléseidet papírra, majd olvasgasd és elmélkedj Róla rendszeresen, minden nap!


Ezután kezdj el dolgozni a célodon, azaz a társad megtalálásán. Nyilvánvaló, hogy igen kicsi annak az esélye, hogy csak úgy becsönget hozzád, vagy hogy épp a szomszédodban lakik - persze nem lehetetlen. Viszont a mai világban az emberek inkább a telefonjaikba, filmekbe, alkoholba, drogba, újságba, könyvekbe, játékokba, munkába temetkeznek ismerkedés, beszélgetés helyett vagy átesnek a ló túloldalára és csak közösülnek érzelmi elköteleződés nélkül, mert egyszerűen nincs hol ismerkedni, mindenki rohan, mindenki gyanús és egyébként sem kifizetődő, mert úgyis csalódás lesz a vége. Könnyebb falakat építeni magad köré, mint hidakat mások felé. De ha nem nyitsz, nem csupán a rossz, de a jó sem tud átjönni.


Oké, tegyük fel, hogy minden pontban jelen vagy és felmerül benned a kérdés:

de mégis hogyan ismerkedj és hol?


Munkahelyen, ismeretségi körben azért nem szerencsés, mert házi nyúlra nem lövünk és ha valami balul sül el, akkor kellemetlen lesz utána az elkerülhetetlen találkozás - ne generálj magadnak duplán problémákat.

Diszkóban, szórakozóhelyeken megint nem szerencsés, mert egyrészt a hangos zenétől úgysem hallasz semmit, másrészt aki egy éjszakás numerára gyúr, az nem ott fog komoly kapcsolatra vevő lenni veled. Márpedig életre szóló, tartósan jó házasságok ritkán köttetnek diszkóban, kocsmában.

Utcán, tömegközlekedésen, liftben, boltban, kórházban stb. még gyanússá is válhatsz - biztos ki akarod rabolni, meg aztán bátorságod sincs és egyébként sem azért mentél oda, ahogy ő sem.


De hát akkor mi marad?


Igen, a sokak által lenézett, pedig valójában nagyon is remek lehetőségeket kínáló internet!


A neten nincsenek korlátok, gátlások, távolságok és a mai világban az otthonülő, magányos embernek így szinte karnyújtásra kínálja a társasági élet, ismerkedés és a boldog párkapcsolat kialakulásának lehetőségét.


Válassz egy vagy több szimpatikus netes társkeresőt, regisztrálj be, írj őszinte bemutatkozót és tölts fel magadról mosolygós képet szigorúan ruhában, aztán várj, reagálj, csevegj, ismerkedj kötöttségek, elvárások nélkül. Legyél kedves, humoros - kutatások szerint a humorérzék áll az első helyen, mint legelső szimpátia-forrás és még a legyek is a mézre szállnak, nem az ecetre. :)


Ne legyenek illúzióid, mert ennek a netes éremnek is két oldala van. Rengetegen kiaknázzák, hogy könnyedén megtalálhatnak, rád telepedhetnek, behálózhatnak, megkárosíthatnak, becsaphatnak, kihasználhatnak - sajnos nem mindenkinél nemes a cél.

Ezért járj nyitott szemmel, hogy közben legyél résen és tudj különbséget tenni a csapda és a valós lehetőségek között. Nem minden arany, ami fénylik és fordítva: pl. érdemes egzisztenciálisan alacsonyabb sorú emberkéknek is esélyt adni az ismerkedésnél - tapasztalataim szerint közöttük több "jó ember" akad és egy jó szakember is teremthet megfelelő családi körülményeket.


Magasság, súly, szemszín, hajszín, iskolai végzettség, foglalkozás, lakhely

- ezek a mai mércék

Pedig lehet, hogy az igazi alacsonyabb, kövérebb, szegényebb és messzebb is lakik, mint azt előzőleg gondoltad.


Lehet, hogy csak egy kicsit kellene lejjebb adnod az igényeidből, megváltoztatnod a gondolkodásmódodat, a hozzáállásodat, esélyt adnod a belbecsnek is és nem rögtön ítéletet alkotni egyetlen rosszul sikerült fénykép, meg pár rideg adat alapján.


Lehet, hogy valakit csupán egyetlen téveszme választ el a boldogságától.


A bizalom, őszinteség alapvető egy normális párkapcsolathoz, ahogy az önzetlenség, az odaadás és a feltétel nélküli szeretet. És ezek ma hiánycikkek. Elhomályosulnak a trendi értékrend között.


Azt hiszem, hogy manapság az a fő probléma a társat keresőknél, hogy mindenki a másikra vár, a másiktól várja azt, hogy kápráztassa el, holott a jó társ megtalálásához előbb nekünk is fel kell nőnünk és jó társsá kell válnunk. Nem csak elvárnunk, hanem önmagunkat adnunk. Őszintén és szívből megnyilvánulnunk, ami egyáltalán nem biztonságos. És nem is mindig elég. Sőt! Az elején lehet, hogy százszor fognak pofán vágni, de ha nem adod fel még századszorra sem, akkor 101.-ként eljöhet az igazi.


Tudom, mert én is hosszú évekig kerestem, mire megtaláltam a párom és több évtizednyi csalódás áll a hátam mögött, de mégsem adtam fel. És ez a siker titka.


Ha belegondolok, hogy hány unatkozó szélhámos, házas, numeravadász, hazug, felszínes, diplomájával villogó, vagy/és rém primitív, lelketlen, kiégett, kiüresedett, megkeseredett, defektes gazember vadászik a neten áldozataira, akkor beleborzongok a mai világ aljasságába, de mégis van remény, mégis léteznek rendes emberek, akik pontosan olyan magányosak, mint te, akik úgy éreznek, ahogy te, és akik éppannyira félnek egy újabb fájdalmas tapasztalattól, mint ahogyan te.


És azért, mert az exed egy szemét volt, még nem mindenki olyan és ne a jövendőbelidet büntesd vagy magadat ő miatta, hanem ami volt, elmúlt. Az csak lecke volt, hogy tanulhass belőle és majd jobban tudd értékelni, megbecsülni a jót. MOST pedig tekints a jövőbe, de élj a mában, indulj el, legyél boldog! AKARJ boldog lenni!


Én akkor találtam meg a boldogságot másban, amikor már magamban el tudtam engedni és amikor a legkevésbé számítottam rá, amikor már egyedül is jól tudtam magam érezni és amikor már megszabadultam az exek lenyomatától, mások vagy önmagam hibáztatásától, az önsajnálattól, és egyéb negatív érzésektől.


A boldogsághoz bátorság is kell, hogy az ember merjen lépni és megtenni azt, amit meg kell, mert sokszor egyetlen pici, apró döntésen, lépésen, akár egy váratlan csókon, egy mosolyon múlik az egész jövőd, de ez az élet: szerelem, házasság, család.


Jusson eszedbe, mielőtt azt sulykolnád magadba, hogy téged senki sem szeret: még nem kérdeztél meg mindenkit és valahol létezik az a személy, aki csak rád vár, akinek úgy vagy jó, ahogy vagy és akinek a szemében te vagy az igazi. Nincs más dolgod, mint egymásra találnotok és bízni benne, bízni magadban. Aztán ne felejts el tenni a kapcsolatodért minden áldott nap! Ne múljon el nap ölelés nélkül, SZERETLEK nélkül, kibékülés nélkül. Egymás tisztelete és az egymással való őszinte kommunikáció nélkül. Mert csak így lehet igazán....


Sok sikert! :)


U.i.: Tökéletes ember nincs, így te se azt keresd, hanem azt, akivel a legtöbbet tudsz együtt nevetni és akinek a hibái elhomályosulnak a jó tulajdonságai felett. Ne a különbözőségeket nézd, hanem a hasonlóságokat!
Írta: csinil, 2018. július 25. 09:35
Fórumozz a témáról: Hogyan találd meg az igazit avagy a társkeresés anatómiája fórum (eddig 184 hozzászólás)

Ha ez a cikk tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook