Hogyan szoktassam le a kutyám, hogy ne tapossa szét a kertet? (beszélgetés)
fiú vagy lánykutya?
amúgy a kutyának falkavezér kell.akkor nevelhető.kicsit olyan mint egy gyerek (lehet most szidni) de a gyereknél is így van. ha nincsenek szabályok, azt csinál születésétől fogva amit akar az káosz lesz hosszútávon
Ez viszont könnyen kivitelezhető van egy helység a garázs mellett ami tök üres. Oda bezárom vagy 5 percre, ha neki áll kiélni kertész vágyait. :D
Annyi a baj, hogy elég nagy kutya, hozzám képest, de amikor már önmagától oda jön hozzám, akkor már engedelmeskedik mindenben.
De ez az ötlet tetszik nagyon, legalább nem is annyira durva dolog. De talán megijed, ha ezzel szankcionálom a tetteit...:D
Hmmm... na ez így hosszú mise lenne, de szerintem kipróbálom! :D Amikor több időm van vele foglalkozni. Ez a jutalmazós dolog nagyon bejön neki.
Egy családtól kaptam ingyen elvihető volt, rengeteg kutyus volt náluk, nem győzték őket pesztrálni így jó párat oda adtak akiknek kellett.
Ez a kis szemét a kocsiba egyből beugrott. :D
Mintha tudta volna, hogy miért megyünk oda! Nem is mi választottuk ki őt, ő minket!!! :)
Akkor kérj segítséget, és amikor "tombol" azonnal fogjátok meg és zárjátok be valami sötét helyre, én egy benti kutyaházat használok erre, ami fekete, cipzáras a teteje, ha behúzom tényleg teljes sötétség van, és nagyon meg van szeppenve a kutyus a hirtelen bezártságtól. Persze, nem kell azért otthagyni sokáig, én max 2 percre zárom be, de elég hatásos.
Hogy rendezzétek ki a főnök, a következő pár napban soha semmi ne legyen úgy ahogy a kutya szeretné. Ha kéreget jutalomfalatért, akkor ne kapjon, akkor mentek sétálni amikor te akarsz, ha szalad hozzád akkor rá se nézz, ne szólj hozzá, hagy ott. Így rájön hogy tőled függ, és nem ő parancsol. Már pár kutya átment a kezem alatt, ez mindnél bevált, semmilyen gond nem lehet belőle :)
Van neki ilyen területe, ahol poros-homokos rész van neki. Ott is kiéli magát... Ezért nem értem, miért jó neki pont a kert?
Ilyenkor lenne jó kutyául tudni... :D
Több mint egy féléve.
Azóta tanítottam neki alapvető dolgokat, ügyesen megcsinál mindent, figyel rám, meg van dicsérve amikor jól viselkedik stb.
De ez az egy dologról nem tudom azóta sem leszoktatni... Nem mindig csinálja amikor szabadon van. Néha bekattan valami nála és szerintem játéknak veszi, hogy neki milyen jó a frissen felkapált földben táncolni-fetrengeni...
Hát ha azt hiszi, Ő a főnök, akkor jól hiszi! :)
Nem voltál elég falka vezér típus anno. ;)
Igen, perszeeee... :D
Leülök vele tárgyalni és diplomáciai egyességet kötünk! :D XD
Kerítsd körbe:-). Az én vizslám és yorkim nehezen, de leszokott róla. Nálunk bevált az ezerszer elmondott "gyere ki onnan". Bár néha csak az üvöltésre reagáltak, viszont ilyenkor ők voltak megsértődve. Ütni nem szoktam őket. Ja, és körbe van kerítve, de mind a kettő lazán átugorja:-).
Üdv. J.
Az a baj, hogy az egész udvar kialakítás olyan, hogy a kertet sem tudnánk rendesen lekeríteni. Lehetetlen a rossz elrendezése miatt, jövőre ezt megfogom változtatni... (ha még addig is ebben a házban lakok) :D
De lehet nincs tisztába azzal, hogy nem ő a főnök, de valahogy nem szeretném meg nyakalni ezért...
De muszáj lesz valamit tennem, mert amikor ki van engedve vagy ha elszabadul, akkor olyan károkat okoz...
Mi egyáltalán nem engedjük be a virágoskertbe meg a fűszernövények közé, ott kutyának nincs helye.
Ráadásul ezzel csak arra játszik, hogy idegesítsen, és elérje hogy megkergesd, mert neki ez a játék, sokkal keményebben kéne nevelni, megkockáztatom hogy még azzal sincs tisztában, hogy nem ő a főnök.
ülj le vele szemben és mond meg neki szépen hogy azok a te virágaid és ne azokon gyalogoljon
ha nem használ fenyegesd meg hogy nem kap többé enni ha nem a járdán jár
ha ezekkel megvagy kerítsd el a virágokat:D
hajrá:D
Samu kutyára ritkán jön rá ez a rossz szokása, hogy végig szambázzon a virágokon meg a friss palántákon. Direkt fetreng benne és oda-vissza szaladgál benne, akkor is ha rászólunk, hogy nem szabad.
(Ilyenkor elkapni sem lehet, olyan gyors, utána meg nagyon nehezen jön vissza hozzám, mint akinek ez a játék.)
Régebben próbálták már meg nevelni, de nem sok sikerrel. Mindennap viszem sétáltatni este felé, szabadon van engedve hadd futkározzon, ha jól viselkedik akkor játszunk is stb...
Alapvető dolgokat is megtanítottunk neki. (ül, fekszik, hozd ide, ott marad, gyere ide)
De van amikor elszabadul benne valami és direkt a kertbe rohangál, mert tudja, hogy akkor balhé lesz, na de nem tudom megverni, nincs szívem hozzá. Csak kicsit megütögetem a lábait, de még szerintem jobban élvezi az egészet!
Várom a történeteket/ötleteket, kinek hogyan sikerült leszoktatnia a kutyáját erről a rossz szokásról. (keverék kutya, 4-5 éves)
További ajánlott fórumok:
- Hogyan szoktassam le a kutyámat a csavargásról?
- Hogyan szoktassam le a kutyámat arról, hogy ne kaparja ki a füvet az udvarban?
- Hogyan szoktassam le a kutyámat arról, hogy mindent felegyen az utcán?
- Hogy szoktassam be a kutyámat az új kutyaóljába?
- Hogyan szoktassam le a kutyámat a macska kergetésről?
- Jön egy barátnőm ideiglenesen 2 hétre 2 kutyával, 2 kutyám mellé. Hogy szoktassam össze a fiatal kutyámat az övével?