Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogyan szoktassam be gyemekemet az óvodába? fórum

Hogyan szoktassam be gyemekemet az óvodába? (beszélgetős fórum)


2010. okt. 1. 22:00

Ma kicsit nehezebb volt otthagyni mert mondta hogy Anya kérlek ne hagyj itt,és a csoportban mikor felálltam rögtön sírni kezdett.

így csak akkor tudtam meglógni amikor a mosdóba mentek,de reggel ügyesen kelt és egyedül öltözött,és engem noszogatott hogy menjünk már.

kicsit sírt mikor nem talált de megint megnyugodott.

És amikor mentem érte huncutul elbújt.

Sőt ma ott is ebédelt Bablevest és tejbedarát.Babalevest még soha nem evett,de evett belőle a tejbedara pedig nagy kedvenc.Hétfőn nem de kedden is ott eszik.

Remélem minden ok lesz!

Nagyon stresszes ez az időszak,szegénykémnek újra szorulása van biztos az ovi is.

14. Mildora (válaszként erre: 13. - C7767d161d)
2010. szept. 30. 17:10

Szia!

Ez tök jó!Ügyesek voltatok!

Napról-napra jobb lesz hidd el! :-)

Minden jót Nektek!

2010. szept. 30. 15:41

Jöttem beszámolni!


9kor értünk be bementem vele ,de az Óvónéni mikor lefoglalta kiosontam.2-3 percet voltam bent.

Azt mondták kicsit sírt de sikerült megnyugtatniuk így nem is csörgött a telefonom én mentem 11:30 kor érte.Félve közeledtem az Óvi fele,és közben füleltem hogy sír e valahol gyerek,de nem hallottam semmit.Beléptem és nagy örömömre hintázott egy kislánnyal.Arca nem volt kisírva.:-)))Lepattant a hintáról és átölelt,meg is dicsértem hogy milyen ügyes!Közben győzködtek a többi óvónők is hogy szépen elvolt.Amin meglepődtem hogy a hátizsákja a hátán volt,azt mondták az Óvónők hogy azt még a torna terembe is vitték mert vinni akarta Dzs.Reggel abba tettem mindent cumit,innivalót,kekszet,és matricás füzeteket mert azokat imádja.Reggel sikerült megetettem,úgyhogy éhes sem volt.Kicsit nyűgösen kelt vagyis keltettem 8-kor.Ezért izgultam hogy akkor biztos nyűgös lesz.De elég jól kibírta!Vagyis ügyi volt!Remélem holnap még ügyesebb lesz:-)))Természetesen amit ígértem neki azt megkapta:-))

12. mamcili (válaszként erre: 11. - C7767d161d)
2010. szept. 29. 23:20

semmit sem csinálsz rosszul...

van akinek gyorsabban megy, van akinek lassabban...


Nekünk nem nagyon volt gondunk eleinte...


aztán később meg volt sírás bőven...kiderült, hirtelen elválás volt az oka,

egyik nap még itthon

másnap meg már délelőtt nem látott egyáltalán aztán mikor már ott is kellett aludni délben jöttek a sírások rendesen mire rájöttünk a gondozókkal mi a gond...


Ezt nagyon rutinosan átsegítették...

egy hét után már messziről szaladt be és délutánonként ugrott a nyakamba mikor meglátott nagyon szerették és mindig örömmel gondolok vissza rájuk...

2010. szept. 29. 17:25
November közepén megyek vissza dolgozni remélem addig sikerül.Mivel 2 hete hordom azt hittem rosszul csinálok valamit.
10. Mildora (válaszként erre: 9. - C7767d161d)
2010. szept. 29. 17:24
Oké!:-)
2010. szept. 29. 16:46
Hát kíváncsi leszek mi lesz holnap,de majd megírom.
2010. szept. 29. 16:23

Erősnek kell lenni!Én is sírtam,mikor a lányomat először otthagytam.

A "környezetváltozás" mindig megtöri őket egy kicsi,de hát ez az élet rendje!

Nem lesz gond,ez így működik,sokan járunk hasonló cipőben!Kitartás!!!

2010. szept. 29. 16:21

Ha elszomorodik,rögtön ölbe veszik,és próbálják nyugtatni,sőt a cumiját is oda adják neki,meg mindent felkínálnak neki de vigasztalhatatlan.

Tegnap meg ma vele voltam de holnap ott hagyom!Mondogattam neki ma már hogy holnap dolgom van és egy kicsit ott kell hagynom,azt mondta jó,de hozzak meglepetést neki.Mondtam ha ügyes leszel akkor viszek

2010. szept. 29. 16:15

Gondoltam én majd fokozatosan hozzá szoktatom egyre távolodva tőle,de amikor ott hagytam sírt,és rossz volt látni.

A másik gondom hogy az oviban olyan kis nyuszinak látom itthon meg pörög,be nem áll a szája.

Még oldódnia kell ugye,mert remélem nem lesz olyan mint én.

5. Mildora (válaszként erre: 4. - C7767d161d)
2010. szept. 29. 16:14
Szerintem próbálj meg beszélni az óvónővel,vagy a dadussal.Mi felnőttek sem vagyunk egyformák.A gyerekektől pedig nem lehet még elvárni,hogy rögtön beszokjon.Van aki több simogatást,kedvességet igényel.Neki ez a dolga,ezért kap fizetést.
4. c7767d161d (válaszként erre: 2. - Mildora)
2010. szept. 29. 16:08

Hát igen tudod őt nem nagyon bíztam senkire,nem volt kire, Anyuméktól távol lakunk.Szóval ő nem nagyon van meg nélkülem.Nem mondanám Anyásnak de ha Óviba megyünk mégis az lesz!Sajna igen én is azt látom hogy nem tudják megvigasztalni!

Pedig okos kislány!Múltkor a dokinál is elgörbült a szájja ,de hogy a doktornő rászólt hogy ha nem sír kap matricát egyből csendbe lett.Szerintem itt is működne!És a meglepit is bevezetem,ma már kapott kinder tojást!Vagyis igértem neki hogy itthon kap,és még ő szólt rám hogy anya ügyes voltam az oviban kaphatok meglepetés?(mikor hazaértünk)Szóval kis huncut!

2010. szept. 29. 16:05

Hát elég fura ovi lehet... vagy nem is tudom. Nálunk úgy ment, hogy beadtuk a gyerekeket, du meg értük mentünk. volt sirás is néhánynál, de egyik sem volt gáz, és mindegyik kiscsoportos, tehát nem vegyescsoport.

Nekem furcsa ez a két hetes beszoktatás. És feleslegesnek is tartom. A sirás normális dolog, és 99 százalékban tudják kezelni az ovónők.

2010. szept. 29. 15:58

Szia!

Nagyon sok múlik az óvónőn!Nem is értem igazán azt,amit írtál!Menned kellett érte,mert sírt?!Nem tudták megvigasztalni?Ne haragudj érte,de ez olyan fura.Nekem is sírdogált a kisfiam,és a lányom is,de mindig sikerült elterelni valamivel a figyelmét.

Mindenesetre,ne stresszeld magad,mert megérzik.(Tudom ezt könnyű mondani!)

Próbáld meg neki elmagyarázni,miért kell ottmaradnia,és ha mész érte vigyél egy kis meglepit.

2010. szept. 29. 15:41
Már 2 hete próbálom beszoktatni 3x hagytam ott ebből 2xsírt és mennem kellett érte.Mit tegyek hogy ne utálja meg se az ovit se engem hogy ott hagyom?Segítsetek azt hittem könnyebb lesz,hisz Anyum hordtam már az oviba többször is másik oviba és ott elvolt,lehet hogy a környezettel van baj?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook