Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hogyan szelektáljuk a szemetet fórum

Hogyan szelektáljuk a szemetet (beszélgetős fórum)


A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

2009. szept. 15. 10:30
Módszerem a következő: sorszám szerint 1jobbra szomszéd, 2 balra szomszéd, 3 szembe szomszéd,4 postás,5 kisboltos,6 benzinkutas,7 kukások, 8 óvónéni, 9 háziorvos, stb..stb..és így szépen sorban sorra kerül mindenki pés nem 8is kell válogatni :DDD
2009. júl. 10. 14:06

Sziasztok!

Nagyon régi az utolsó hozzászólás, mégsem tudom megállni, hogy ne írjak.

Mi is panelban lakunk, két szobában 4-en vagyunk, mégis szelektíven gyűjtjük a szemetet. Van két szatyrunk, abban gyűjtjük a papírt és a műanyagot. Egy polcon pedig az üvegeket. Hétvégente egyszer levisszük az összegyűlt hulladékot. És igen, mi kimossuk a műanyag flakonokat, tejesdobozt. Annyira megszoktuk ezt, hogy már az 5 és 9 éves gyerekeink is tudják, hogy válogatni kell, melyik hulladék hová kerül. Szerintem is ez kötelessége lenne minden embernek! Persze ahol még nincs külön erre a célra hulladéktároló, ott nem lehet ezt sajnos megoldani.

2008. dec. 9. 08:53
hát az biztos, hogy akik panelba laknak, azoknak ezt nehéz megoldani. Föleg aki szeretné is így gyűjteni.
2008. dec. 8. 15:39
Nekem se időm, se helyem nincs külön szelektálni a szemetet! Hiába szelektálnám ha utánna bedobom a ház közös kukájába, mert nincs a közelünkben az a szines szelektáló kuka amibe külön a papírt, az üveget..... lehet bedobálni. Max ha utaznék a szeméttel, vagy több száz métert kellene sétáltatnom a szemetet. Akkormeg mi értelme lenne szétválogatnom? A háznak fizetek kukadíjat, nemfogom máshova cipelni! Néha még oda is vitázunk ki vigye le, pedig az elsőn lakunk. Jobb volna ha lemenne magától :-)))Lusták vagyunk az az igazság! :-( Külföldön ez "megszokott" dolog, kimossák a tejes bobozt, a konzerves dobozt stb... biztos nincs jobb dolguk, és még vízdíjra sem sajnálják a pénzt hogy mosogassák a szemetet!
2008. dec. 8. 15:17
Kézzel
2008. nov. 13. 09:44

Mi külön gyűjtjük a papírt(nem színes, nem fényes), mert az anyósék eltüzelik. Külön a flakonokat, 2-3hetente elvisszük az egyik áruház parkolójában található gyűjtőbe. A maradékot amit a kutyinak nem lehet odaadni egy erre kialakított helyre hordjuk. A héjakat is külön gyűjtjük, szintén van egy erre megfelelő hely. A szemétért, pedig minden pénteken jön a kukás.

Jó dolog.

2006. dec. 15. 17:50
Jó lenne, ha minél többen plvasnák ezt a cikket és elgondolkodnának a dolgon. Én mindenesetre népszerúsíteni fogom. Sajnos keveset foglalkoznak ezzel a témával, több könyv vagy egyéb kiadvány kellene, hogy minél több emberben alakuljon ki a környezebarát magatartás.
2006. dec. 15. 11:27

Nagyon jó a cikk!


Nekem egy bajom van a szelektív hulladékgyűjtéssel: nincs annyi helyem otthon a lakásban, hogy 4-5 kukát tartsak (amiben külön gyűjthetném a szemetet fajta szerint). ha több újság összegyűlik, azt azért el szoktam vinni a papírgyűjtő kukába.

2006. dec. 13. 22:56
Azoknak szeretnék segítséget nyújtani, akiknek fontos a saját egészségük, a környezetük megóvása. Ez a cikk útmutatást nyújt, hogyan szelektáljuk a szemetet. Lassan tudatosítanunk kell, hogy ez nem felesleges "nyűg", hanem kötelesség!

A cikk, amihez ez a fórum nyílt, már nem aktív.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook