Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan süssem meg a szűzpecsenyét, hogy igazán finom legyen? fórum

Hogyan süssem meg a szűzpecsenyét, hogy igazán finom legyen? (tudásbázis kérdés)


18. 1b2d7e91c0 (válaszként erre: 17. - Zebracsikó)
2013. jan. 3. 12:01
Én is megcsináltam a husi nagyon finom puha volt,viszont a kolbász,amivel töltve volt,hát nagyon nem jött be.
17. zebracsikó (válaszként erre: 15. - 1b2d7e91c0)
2013. jan. 3. 11:38
már sokszor készítettem ezt, nagy kedvenc
16. c716dc4eab (válaszként erre: 12. - Zebra25)
2013. jan. 3. 10:02
SOKAN FELEJTIK EL HOGY A SERTÉS HÚST ÁT KELL SÜTNI.Trichinellózis csak az egyik betegség amit terjeszt a nem megfelelően hőkezelt hús.
15. 1b2d7e91c0 (válaszként erre: 14. - Zebracsikó)
2012. dec. 30. 04:51
Megsütötted?
14. zebracsikó (válaszként erre: 1. - Zebra25)
2012. jún. 27. 21:14

felszúrod a szűzpecsenyét

kívülről borsozod


aszalt szilvát negyedekbe vágsz, összekevered reszelt fokhagymával, kevés szójaszósszal vagy sóval és a szűzbe töltöd, jó dundira


baconbe tekered, először fél órát fólia alatt sütöd, majd análkül, forgatva, locsolgatva

2012. jún. 27. 18:12
jó forró olajba vagy zsírba dobd bele kb 5 percre. Bezárja a pórusokat, hogy szaftos legyen
12. Zebra25 (válaszként erre: 10. - Pepitaofélia)
2012. jún. 27. 17:52

Én és a férjem az átsültet kedveljük

nem szívesen eszem meg ha nincs átsülve

miért?

11. Zebra25 (válaszként erre: 9. - Kisnejulcsi)
2012. jún. 27. 17:52

pont ez az, hogy az édes-savanyút annyira nem kedveljük

de ez a méz a külsdején biztos nagyon finommá teszi


igen, láttam, már írtam is

6 hónapos lesz 4 nap múlva

2012. jún. 27. 17:49
nektek mi a finom? véres/kicsit véres/vagy átsült?
9. kisnejulcsi (válaszként erre: 8. - Zebra25)
2012. jún. 27. 17:47

Nekünk bejött , szeretjük az édes-savanyút is . Ha gondolod pici mustárt vagy balzsamecetet tegyél bele ♥


Émmeg a baba -kajáidat gyűjtöm , mert az is kipróbált - ( kérdeztem is a naplódban , hogy mennyi idős a Babucid ? ) -

2012. jún. 27. 17:40

Aranyos vagy, köszi

szerintem ezt a mézeset kipróbálom

Nem lesz nagyon édes tőle, ugye?

imádok minden rozmaringos ételt

biztos ezzel is finom lesz

7. kisnejulcsi (válaszként erre: 6. - Zebra25)
2012. jún. 27. 17:35

Igen , csak olyat írok , mert ezek jók :))


Nem kell sokáig sütni , mert kiszárad -- a szomszédom vadász és sokszor ad vaddisznóét , arra külön jó a szalonna és a pác , mert nincs " vad " íze.


Nyugodtan csináld , ezek beváltak :))

2012. jún. 27. 17:31

Eezeket Te mind kipróbáltad?

tudom, hogy van a neten recept de azokban annyira azért nem bírom

olyasmit keresnék ami már kipróbált

2012. jún. 27. 17:29

Szalonnában sült szűzpecsenye


Hozzávalók:


80 dkg sertésszűz

10 szelet bacon

2 evőkanál ketchup

oregánó

egész feketebors


A húsról szedd le a hártyás és zsíros részeket. A borsot törd durvára, majd keverd össze az oregánóval és a ketchuppal. Kend be a páccal a húst, és a szalonnaszeleteket szorosan tekerd köré. Tedd hűtőbe egy órára, majd előmelegített sütőben süsd pirosra.

2012. jún. 27. 17:27

Egyben :


Hozzávalók:

2 szűzpecsenye

1 csomag backon szalonna

olaj

mustár

méz

fehér bors


Elkészítés:

A szűzpecsenyét megmosom majd jó alaposan bedörzsölöm mustárral sóval fehér borssal mézzel.

Betesszem a hűtőbe érlelődni pár órára.


Egy jénai tál alját kibéllelem backon szalonnával majd ráhelyezzem a pecsenyéket betakarom a maradér b.szalonnával.Kevés olajat öntök rá letakarom alufóliával (vizzet nem önteni rá enged annyit hogy megpuhuljon)Közepesen meleg sütőbe teszem .

Mikor beleszúrok és minden akadály nélkül átszúrható leveszem a fóliát megpíritom.

Petrezselymes burgonyával és a kisűlt pecsenyelével tálalom.

2012. jún. 27. 17:24

Mézesen :)


Hozzávalók:


2 db (nagyobb) szűzpecsenye

só, bors

olaj a sütéshez

2 ek méz

2 ág friss rozmaring


Elkészítés:


A húst tisztítsuk meg a hártyáktól, zsírtól. Mossuk meg és töröljük szárazra papír kéztörlővel, sózzuk és borsozzuk be.

Egy nagy serpenyőben forrósítsuk fel az olajat, és süssük körbe erős tűzön a húsokat.

Tegyük a húsokat tepsire vagy sütőtálba, kenjük körbe szilikon ecset használatával a mézzel. Fektessünk a húsokra egy-egy ág rozmaringot.

A húst tegyük 180 fokos sütőbe, süssük kb. 20 percig.

2012. jún. 27. 17:17

sziasztok

tudna valaki segíteni?

ezt még sosem csináltam és nem szeretném elrontani

mivel fűszerezzem? meddig süssem?

egyáltalán hogyan? egybe? vagy szeletelve?

2012. jún. 27. 17:16
Hogyan süssem meg a szűzpecsenyét, hogy igazán finom legyen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook