Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan reagálnátok erre? Én gondolom ezt túl? fórum

Hogyan reagálnátok erre? Én gondolom ezt túl? (beszélgetés)

1 2 3
63. 41fff2401b (válaszként erre: 62. - PöttyösPanka)
jún. 24. 08:57

Muszáj egy kalap alá venni attól, hogy vannak fokozatai ennek a megalázó erőszakfajtának. Kicsiben is abszolút zéró tolerancia a kezelés módja.

Végre.

62. PöttyösPanka (válaszként erre: 61. - 41fff2401b)
jún. 24. 07:30
Nyilvánvalóan zaklatás. De a súlyosság sem mindegy. Nem szabad egy kalap alá venni komoly esetekkel. Azzal, ha a csip-csup dolgokat megkülönböztetés nélkül ugyanúgy szexuális zaklatásnak nevezünk, mint a súlyos eseteket, elvesszük az élét a valódi problémának. Ilyen húzásokkal a sajtó szokott élni, ha bagatellizálni akar súlyos problémákat.
61. 41fff2401b (válaszként erre: 44. - Channa*)
jún. 23. 10:19

Az általad felhozott példa is szexuális zaklatás.

Mindent nem lehet annak nevezni, de minden nem munkával kapcsolatos, szexuális jellegű testi, szóbeli vagy egyéb megnyilvánulást igen.

Zaklatás továbbra is, hogy szexuális jellegű megjegyzéseket kap, ahogy eddig is írtam.

60. Ildi (válaszként erre: 45. - Channa*)
jún. 21. 13:41
Na jah:)
59. Ágio8405 (válaszként erre: 58. - PöttyösPanka)
jún. 20. 22:31
Pontosan. Fi mèg bedölt a szájkarsatés tini fiukáknak, amikor elö adták mit hogy csinálnának egy csajjal, aztán a legtöbb ilyen leszólítani sem meri a neki tetsző csajt, nemhogy mást csinálni. Ha meg a csaj megy oda köpni nyelni nem tudnak és elvörösödnek.....
jún. 20. 21:07
És fiúk, higgyétek el nekem, hogy nem az a srác veszélyes rátok nézve, aki nyíltan szexuális utalásokat tesz a barátnőtökre. Ez leginkább visszataszító egy nőnek. Az az igazán veszélyes, aki beszélget vele, aki meghallgatja, megéri őt. Aki főleg akkor hallgatja meg őt, amikor ti veszekedtek vele. Mert az ember lánya erősen emocionális lény, és megértésre és kötődése vágyik. Akihez meg kötődik, ahoz könnyen elkezd vonzódni. A legtöbb lánynak ezerszer szexibb egy megértő férfi, mint egy szexuális utalásokkal dobálózó, testi kontaktust direktben kereső, nyomulós srác. Csak mondom.
57. Ágio8405 (válaszként erre: 49. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 20. 20:37
Ne haragudj de ezen a fórumon sok olyan jó van aki hidd el jóval többet tapasztalt a férfiak alapján mint te huszon pár évesen. Ami természetes mert 24 vagy, de hidd el sokunk átélt sok minden kapcsolatok terén és nem egy kapcsolatból indul ki.
56. PöttyösPanka (válaszként erre: 48. - Channa*)
jún. 20. 19:13
Ugye, hogy lehet tudni, kinél mi a helyzet.
jún. 20. 19:12
Igazad van. Ez menthetetlen. Szakíts.
54. PöttyösPanka (válaszként erre: 52. - Kacsahercegno)
jún. 20. 19:11

Hiába furcsa vagy nem helyénvaló, én a puszta kedvesség miatt senkinek sem szoktam szólni. Túl sok az ellenpont. Elég az ellen küzdenem.

Nálunk gyakran előfordul, hogy férfi kollégák masszírozzzák meg egymás nyakát. Vagy más módon érnek egymáshoz barátian. Sokféle ember létezik.

jún. 20. 19:05
Én is ismerem a férfiakat. Lassan 20 éve vagyok férfi közegben. Én is pontosan tudom, hogy mi jár a fejükben. Ráadásul (bocsánat az önteltségért) szép és csinos vagyok. De azt is pontosan tudom, hogy annak semmilyen kényszerítő hatása nincs egy nőre, hogy egy férfi mit gondol róla. Ha minden férfival lefeküdtem volna, akinek a fejében ez megjelent, vagy ha csak azzal, aki ezt valamilyen módon kifejezte, akkor elég hosszú lenne a lista. De mivel autonóm személy vagyok, aki önállóan dönt arról, hogy kivel bújik ágyba, így csak és kizárólag olyannal feküdtem le, akivel én akartam. Bármennyire is próbálkozott sok férfi, egyszer sem léptem félre. Mert ez az én döntésem, és ehhez semmi köze annak, hogy mennyi férfinek milyen nem helyénvaló gondolata van rólam.
52. Kacsahercegno (válaszként erre: 47. - PöttyösPanka)
jún. 20. 16:39
Na én pl. ezekért már szólok, felőlem 100 éves is lehet, ne kicsimezzen meg becézgessen, munkahelyen vagyok a kollégája, nem az unokája 😅 Nőktől elnézem ha nem lekezelő, férfiaktól nem, előfordult már, hogy szóltam ilyenért, nem is egyszer. Amúgy vannak és voltak nekem is olyan kollégáim, akik szeretnek megérinteni másokat, de soha az életben nem láttam munkahelyen masszírozást meg semmilyen hosszas érintést. Mondjuk egyszer rányitottam a fénymásolószobában egy smacizó párra, ott lehet volt masszázs is. :D Most is van nálunk ölelgetős kolléganő, de a férfi kollégákat ő sem ölelgeti.
51. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 33. - Alnisa)
jún. 20. 16:25

Nem ismersz, és így jellemzel engem.

El is mondtam neki, hogy nem korlátozom, köszönöm, hogy elmondta. Ha magától az nem jut eszébe, hogy ilyet nem kellene csinálni, akkor mit tudnék tenni, most őszintén?

Magamban bízok, tisztában vagyok az értékeimmel, szimplán csak ismerem a férfiakat, ennyi.

Azt mondja szeret, komolyan gondolja és örökké velem szeretne lenni. Rendben. De, ha ezeket mondja, nem jutna eszébe olyan dolog, hogy random férfit masszírozzon meg. Megtört bennem valami, mert, ha valóban úgy gondolná a dolgokat, ahogyan, akkor ilyen nem jutna eszébe. Tudom, mert én is ugyanúgy gondolom, ahogyan Ő.

Csak nekem eszembe nem jutna mást megérinteni vagy közeledni felé bárhogyan, mert, nem fér bele az értékrendembe.

Az értékrendemen lehet vitatkozni, de túl régimódi vagyok és mindig is arról álmodoztam, hogy fiatalon egymásba szeressünk valakivel és az majd örökké tartani fog. Naivság? Lehet.

jún. 20. 16:18
Azért mesélte el, mert rosszul érezte magát és nem akarta eltitkolni, mert tudja, hogy ez nem volt oké. A kérdés már csak az, hogy egyáltalán miért fordul meg ilyen gondolat a fejében, hogy egy szóra ugrik egy random embernek és megmasszírozza. Ez az, ami bánt, mert én ilyet soha nem tennék.
jún. 20. 16:15
Ismétlem. Ismerem a férfiakat. Neked lehet nem jelent semmit ez, de a másik félnek igen. Bármennyire rossz ezt elmondani, igen: a férfiak nagy része kanos és egy lehetőségként fog rád tekinteni. Ilyen környezetben jártam középiskolában. Nem is gondolnád, hogy mik járnak a férfiak fejében..
48. Channa* (válaszként erre: 47. - PöttyösPanka)
jún. 20. 14:39

Pontosan!

Az én kollégáim is teljesen különbözőek. Az egyik azt mondja, hogy de menő vagy! Ez nála azt jelenti, hogy csinos vagyok.

A másik azt, hogy de jó a ruhád!

És van aki lazán közli, hogy jó a dekoltázsod. Na, nála kell arra figyelni, hogy meg legyen egy bizonyos távolság.

47. PöttyösPanka (válaszként erre: 31. - Kacsahercegno)
jún. 20. 13:52

Mert ismered a párodat, és tudod, hogy idegen tőle ez a viselkedés. De biztos te is ismersz olyan embert, aki olyan természetességgel tud belemászni mások intimszférájába, hogy az nem tűnik tolakodónak. Teljesen ember és szituációfüggő.

Van egy kollégám, aki úgy szólít, hogy "kicsim". Na ezt akár olyan hangsúllyal is lehet mondani, hogy az már önmagában szexuális zaklatás. Ez az ember meg ezt olyan apáskodva mondja, hogy senkinek eszébe sem jutna, hogy hátsószándéka van.

De például egy csomó kollégám sosem mer megdicsérni, ha csinosan vagyok felöltözve, mert nem tudná úgy megtenni, hogy az ne tűnjön legalább túlfűtöttnek. Viszont van olyan kollégám, akinek annyira passzol ez a fajta figyelmesség a személyiségéhez, hogy ha ő akár konkrétan a lábaimat dicséri, az is puszta kedvesség.

46. PöttyösPanka (válaszként erre: 41. - Enissa)
jún. 20. 13:39

"a határt nem a kéz, hanem a szándék lépi át."

Ez a mondat nagyon találó.

45. Channa* (válaszként erre: 42. - Ildi)
jún. 20. 13:37
Fi örüljön, hogy olyan jó csaja van, hogy mindenkinek kell;)
44. Channa* (válaszként erre: 39. - 41fff2401b)
jún. 20. 13:36

És ha a mellét/dekoltázsát bámulja a pasi a nőnek, vagy a nő a férfi farkát?

Bármit nevezhetünk szexuális zaklatásnak, ha már bele akarunk annyira menni.

Nem bagatelizálás részemről, ha valakit zavar az ilyen, akkor tegyen ellene. Nem kell semmit elviselni, nem kell semmibe belemenni, ha az ember nem akarja.

Nem megerőszakolták FI barátnőjét, hanem megmasszírozták. A kettő különbözik. Ha a FI barátnője belement, akkor nem zaklatás.

Ha nem szeretné, hogy bármilyen kétértelmű megjegyzést kapjon, akkor szól a férfi kollégáknak.

43. Enissa (válaszként erre: 36. - Channa*)
jún. 20. 13:02

Most teljesen egyetértek Veled.

Egy baráti légkörben, nem lenne szabad, hogy kiverje a biztosítékot, egy masszírozás, de belefér, egy baráti átölelés is....szerintem legalábbis.

42. Ildi (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 20. 12:44
Csak azt lehet vinni aki hagyja..Ennyi idősen még élvezi h körülrajongják. Elhiszem h Neked rosszul esett , de azért nem akkora tragédia mintha ágyban kötött volna ki.Engem is maszirozott meg kollega de csak ennyi, jó haver.
41. Enissa (válaszként erre: 17. - Szegfűrózsa)
jún. 20. 12:42

Nyakmasszázs? Az már szinte házasságtörés! De ha női kolléga, akkor meg ugye... 🌈 Kettős veszély, tessék rettegni!

Legközelebb csak gumikesztyűben, plexifal mögött vállaljon masszázst. Aláírással, tanúval, jegyző jelenlétében.

Egy masszírozás önmagában nem jelent hűtlenséget, a határt nem a kéz, hanem a szándék lépi át. Aki bízik a párjában, annak nem kell félni az érintéstől, legyen az férfi vagy nő.

Az első komoly, nagyon helyes, okos fiúval azért szakítottam, mert rettenetesen féltékeny volt, ami nálam azt jelentette nem bízik bennem, annak ellenére, hogy az esküvőt tervezgette.

Ha megcsalás a szándéka, tuti nem mondta volna el, ha nem hülye.

Ezzel el is vadíthatja a srác a lányt.

40. Amaunet (válaszként erre: 28. - 41fff2401b)
jún. 20. 12:17

Ő ezt nem zaklatásként éli meg. Tetszik neki. Annyira, hogy még meg is masszírozza a kollegát.

Megengedi, nem kéri ki magának.

39. 41fff2401b (válaszként erre: 36. - Channa*)
jún. 20. 11:31

Rá lehet nézni a másikra. Szexuális töltetű megjegyzéseket nem lehet tenni munkahelyen vagy olyan helyzetben, ahová ez nem való és/vagy az áldozatnak kellemetlen. Ez a szexuális zaklatás, ami épeszű ember nem bagatellizál el, ezért is bűncselekmény.

Az ember egy fórumon a leírtakra reagál.

38. Channa* (válaszként erre: 33. - Alnisa)
jún. 20. 11:22
Igazad van!
37. srcrss (válaszként erre: 4. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 20. 11:20
Itt vagy?
36. Channa* (válaszként erre: 28. - 41fff2401b)
jún. 20. 11:19

Jaj, ugyan már. Lassan tényleg, még rá sem szabad nézni a másikra.

Nem tudod, hogy mi történik FI barátnőjének a munkahelyén. A FI infói kevesek azok, hogy bármilyen következtetést le lehessen vonni.

FI úgy meséli el, ahogy ő megéli, egyáltalán nem biztos, hogy az történik, amit ő ír. Szerintem szinte a teljes sztori egy általa elképzelt mese.

35. Channa* (válaszként erre: 27. - PöttyösPanka)
jún. 20. 11:14
Pontosan!
34. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 20. 11:04

Ha benne bízol, a férfiak körülötte csinálhatnak bármit. Ha teljese a bizalom köztetek, nem értem miért ne masszírozhatná meg férfi munkatárs nyakát. Tök mindegy hogy nő vagy férfi. Csak egy kis kedvesség a masszírozás nemtől függetlenül.

Te egymásban se bízok és a kapcsolatotokban sem. vagyis te. Ha szikla szilárd, szeretitek egymást, a bizalmatlanságnak nincs helye. Ha mégis bizalmatlan vagy, akkor nem vagytok elég közel egymáshoz. Na zen változtassál.

Ha bennem nem bízna meg valaki megalázónak érezném. Úgy otthagynám azt is elfelejtené hogy ott voltam.

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook