Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan neveljem meg a yorkimat? fórum

Hogyan neveljem meg a yorkimat? (tudásbázis kérdés)


2013. febr. 9. 19:51
Sziasztok! Nálunk az a probléma, hogy a 6 éves fiú yorkim mióta elköltöztünk bejelöl a lakásba... már mindent megpróbáltunk... egy ideig hetekre leszokott róla, majd újrakezdte...
11. Enya78
2012. okt. 27. 10:19
Azért ha néha orrbapöckölöd az is hatásos lehet ám!! Nekem is volt egy olyan időszaka, hogy bekakilt a szobába a szőnyegre.. aztán egy darabig nem, majd újra és megint újra.. leszídtam, az hatott pár napig, de egyszer elég lett! Jól megvertem.. azóta tudja, mi a rend!! A szoba küszöbnél megáll és csak akkor jön be, ha behívjuk.. ha meg bejön a nappaliba és 'megkérem', h menj ki a konyhába, megfordul és kiballag.. szóval azért ha néha kicsit erélyesebben lépsz fel, az nem biztos, hogy olyan rossz! Mi szuperül együtt tudunk élni vele és nagyon szófogadó! Tisztában van vele, ki a főnök..
2012. okt. 27. 09:08
Úgy néz ki a dolog,hogy van egy kis kutyaketrec,aminek az ajtaja nyitva van,ki be jár.(ezt a tenyésztő ajánlotta,hogy legyen egy ilyen,ahova bármikor bemehet).Naponta többször felmosom,fertőtlenítem,és vettem szagsemlegesítőt is.Kertes házban lakunk,két udvarral,egy belső és egy külsővel.Többször is kiveszem,ha nem végezte el a dolgát,akkor kis idő múlva újra kiviszem,vagy még jó idő volt kint is hagytam egy kicsit.Én egész nap itthon vagyok,ritka ha tovább marad egyedül.Ha látom hogy keresi a helyet,rögtön kiviszem.Próbáltam kutyaklikkert is.Amikor valamit ügyesen megcsinál,akkor klikkelek,de akkor megzavarodik, és keresi,hogy mi volt az,és meg akarja enni.Kutyasuli sajnos nincs a közelbe.
9. Roza Lee (válaszként erre: 3. - 0e5366b520)
2012. okt. 27. 08:58
Naponta töbször is fertőtlenítem,mert van egy 4 éves fiam.Rá szoktam szólni mérgesen,meg is húzza magát,de ennyi,folytatja tovább.
8. Kamillka (válaszként erre: 6. - Anda83)
2012. okt. 26. 23:27

Innen elég nehéz megállapítani mi váltja Ki ezt a viselkedést a kutyaból. Feltételezhetô, h jelöl (akár). Azt seggrepacsival nem hiszem, h kineveli belőle. Úgy tűnik, h a kutya a gazda fejére nőtt és nincs tekintélye.


A kutyaiskolában jó eséllyel elsajátíthatja a gazdi is, hogyan viselkedjen helyesen a kutyával, ill mit tett eddig rosszul.

Elég sok probléma forrása lehet, ha nincs aki parancsol a kutyának. Már ezzel is elképzelhetô, h megszűntethető a gond. Vagy az ivartalanítas is jó õtlet lehet. Az enyémet is totál bezavarta az első tüzelés- utána helyre billent a rend magától.

7. andi6020 (válaszként erre: 6. - Anda83)
2012. okt. 26. 22:54
Mondjuk nem mindegy, meddig.
6. Anda83 (válaszként erre: 4. - Andi6020)
2012. okt. 26. 20:49

Szerintem az is érdekes, hogy a saját helyére tojik. Az se jellemző.


Különben az én kutyám úgy szokott le, hogy miután azt is kitalálta, hogy meg is lehet enni (3 hónapos volt), a második kakakajálás után rásóztam kettőt a pofájára. Nem azonnal kaptam el, de mivel a kakának csak az elmaszatolt helye volt ott, odavittem a kutyát, és megmutattam neki. A kutya nem hülye.... Az volt az utolsó, hogy a lakásban ürített, mondjuk a cél elsősorban az evészet tiltása lett volna (van egy 3 éves gyerekem, meg amúgy is, fúúúúúj, a gyomrom forgott tőle), de összekapcsolta a kakálással is a dolgot, és azóta szobatiszta lett (pisibaleset még néha előfordult utána is, de kaka még véletlen sem)


Szerintem erről csak a topicindító fogja tudni leszoktatni, kutyasulit nem tudom elképzelni, hogy hogy szoktatná le a tálba pisilésről.

Ott inkább a szófogadás, ugrálásról leszoktatás lehet porondon.

Egy 7 hónapos kutyának ki kell bírnia pisilés-kakilás nélkül a lakásban.

5. Kamillka (válaszként erre: 2. - Roza Lee)
2012. okt. 26. 20:32
Esetleg járjatok kutyaiskolába! Szerintem már hamarabb el kellett volna kezdeni keményebben fogni. Nem tekint falkavezérnek.
4. andi6020 (válaszként erre: 2. - Roza Lee)
2012. okt. 26. 20:06
Hát az érdekes. Mármint hogy a vizes táljába vizel. Ilyenről még nem is hallottam. :O
2012. okt. 26. 19:31

A pisilést, kakilás helyét jó alaposan kell fertőtleníteni és szagtalanítani, a kutyának nagyon kifinomult szaglószerve van, nyilván érzi a szagot, és ez készteti rá, hogy oda csináljon.

A másik pedig, hogy ha odapiszkít, akkor rá kell szólni, de határozottan. Ha utólag kiteszed az udvarra semmit nem érsz el, mert a tudata nem elég fejlett, tehát nem fogja érteni az összefüggést.

Figyelni kell a kutyusra, mert észre lehet venni, mikor jön rá a szükség és AKKOR kell gyorsan kivinni... És utána jól megdicsérni.

2012. okt. 26. 19:09
Van egy 7 hónapos fiú yorki kutyusom.Hiába viszem ki rendszeresen,van,hogy bekakil,bepisil a helyére,vagy a vizes táljába.Szinte naponta.A másik gond,hogy állandóan ugrál mindenkire,hiába szólok rá.És persze hiába próbálom tanítani,csak ugrál,játszik,nem figyel arra amit mondok vagy mutatok neki.Hogyan kéne csinálni?
2012. okt. 26. 19:06
Hogyan neveljem meg a yorkimat?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook