Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehetne mókusokat vonzani a kertbe? fórum

Hogyan lehetne mókusokat vonzani a kertbe? (beszélgetés)

1 2
37. boldogzokni (válaszként erre: 35. - Zolo)
ápr. 4. 08:11
Nem simogatnám, de ha 1-2 méterre jönne egy kis dióért, mogyoróért, az szuper lenne!
márc. 29. 00:18
en is szeretem a mokusokat,de ha jol emlekszek megcsak az allatkertben sincs pedig olyan kis cukifalat allat.
35. zolo
márc. 25. 11:57
Nálam fekete es vörös mókusok is vannak a kertben. Nagy terület van, diofak és mogyorófak is. Több cica is jön hozzám. Mókusok fán szaladgálnak, ugrálnak. Cicák nem tudják megfogni őket. Mókusok csak nézni lehet. Simogatás eszedbe ne jusson. Ők vadállatok, békén kell hagyni őket.
34. kaktusz (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
márc. 19. 00:53
Mogyoró? 🌰 🐿️🐿️🐿️
márc. 18. 18:36
felénk laknak. De sok a fenyő, amik teremnek is. Így van erre vörösmókus. Egyébként egybefüggő erdős ligetes rész kell nekik, és elég élelem, meg búvóhely. remekül elélnek emberek közelében is így.
32. sonysony (válaszként erre: 31. - 55Judit)
márc. 18. 18:24

Igen. :)

Köszönöm szépen!

31. 55Judit (válaszként erre: 30. - Sonysony)
márc. 18. 17:55
Rozsdafarkú lesz az.
30. sonysony (válaszként erre: 23. - Enissa)
márc. 18. 17:53

Rézfarkúról még nem hallottam.

Hol élsz? Európában?

29. kristo_f (válaszként erre: 19. - Hansika)
márc. 18. 16:33
Mókusmágnest kérjél az állatkereskedésben :)
28. Hansika (válaszként erre: 27. - Enissa)
márc. 18. 14:20

Frankfurt ezen reszen szerintem nincsenek mokusok.

aränylag közel a Main, es ott sehol nincs autos forgalom...

de persze patkänyt azt lättam mär...

27. Enissa (válaszként erre: 25. - Hansika)
márc. 18. 14:14
Akkor szoktass az erkélyedre cukiságokat.
26. Enissa (válaszként erre: 24. - Hansika)
márc. 18. 14:13

Egy frászt.

Az angolok is tele vannak cicókákkal is, és a mókusok vidáman futkosnak a kerítésen is. Nem voltam még ilyan helyen ott, hogy a kertbe kinézve ne legyen mókus. Igaz, azok nem vörösek, de attól még cukik. Több a bokor, fa náluk.

25. Hansika (válaszként erre: 23. - Enissa)
márc. 18. 14:09

aham...

csak olyan elmeleti kerdes volt, mert mostansäg nem visz feletek az utam...

24. Hansika (válaszként erre: 22. - 55Judit)
márc. 18. 14:08
tehät a szomszed macskäk miatt nincs mokusom?
23. Enissa (válaszként erre: 19. - Hansika)
márc. 18. 12:35

Gondolom erdő, park közelsége is fontos lehet, ahonnét hozzád vándorolhat. Jó búvóhely, mint pl. sűrű bokrok, farakások, madárodúk. A kertben van-e kellő nyugalom a számukra, nem zavarja-e cica, kutya őket, legyen friss víz. Csábító számukra a tölgy, diófa vagy fenyő.

Én csábítgathatnám őket, nincs a számikra élettér. Örülök, hogy van rigó, rézfarkú és cinke az udvaron.

22. 55Judit (válaszként erre: 21. - Hansika)
márc. 18. 11:51

Akkor itt van az eb elhantolva. Van akinek mókusa van, van akinek macskája.

Mikor még élt a cicám, a pici tóhoz nem tudott egyetlen madár se jönni, mert cica mindig a tó partján mozizott. Nézte a halakat. Ez is megváltozott.

21. Hansika (válaszként erre: 20. - 55Judit)
márc. 18. 11:35

van több madäretetöm is, de mokus nincs a környekemen.

budaörs.

viszont vannak macskäk a szomszedoktol.

20. 55Judit (válaszként erre: 19. - Hansika)
márc. 18. 09:42

Lehet kapni mókus odút, mint madár odút is. Ha van kedved összebarkácsolhatod te is minta alapján, és kirakod a fákra.

Egyszer azt olvastam, a madarak azt az odút preferálják, aminek a bejárata keletre néz. A mókusoknál nem tudom van-e ennek jelentősége.

19. Hansika (válaszként erre: 10. - Hottie)
márc. 18. 08:26

en is szeretnek mokusokat.

az en nyaralomban meg sosem lättam egyet sem.

te mivel csalogattad öket oda?

bär, biztosan a nyaralo helyszine a fontos, mert fa, bokor itt nälam is lenne eleg.

van diofa meg mogyoro bokor is.

18. Kacsahercegno (válaszként erre: 4. - Boldogzokni)
márc. 17. 17:32
Igen, én is odavagyok értük, pár éve szoktak ide az erkélyre, de nem tudom megunni, iszonyat jófejek :D Kárt nem csinálnak, csak kicsit koszt hagynak maguk után, de a kertben gondolom nem is nagyon tűnik fel, azért az erkélyen jól szétdobálják a héjakat 😅
17. timycat (válaszként erre: 12. - Boldogzokni)
márc. 17. 17:08

Üresek a mogyorók? Ezt hogy érted?

Nem lehet, hogy ők eszik le... a nyaralóban évek óta nincs dió és nem a fák betegsége miatt, hanem letermelik a mókusok. A tanyán tavaly jelentek meg, nem hagytak diót nekünk.

Hihetetlen mennyiséget összeszednek, elrejtenek, aztán felét elfelejtik hova dugták 😂 és kerül elő a föld alól, de a varjak is kifosztják a mókus raktárt ha észreveszik hol van összehordás, a legszebb mikor a vaddisznók jönnek rá... rumlis népség.

16. timycat (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
márc. 17. 17:03
Mi diófákkal értük el. Bár cél nem volt az ide csalogatás és nem is barátkozunk velük, de nyugodtan lófrálnak a kertben, tanyán.
15. Lady Lavender (válaszként erre: 4. - Boldogzokni)
márc. 17. 16:51
Csak veszettseg ellen kellene oltani.
márc. 17. 16:51

A mókus a kajára megy, de tőlünk félnek. Itt sokat látok, tegnap kerékpárral majdnem elütöttem egyet mert elbambulva üldögélt az erdei ösvényen. Ezeket nem lenne könnyű megszelídíteni, legfeljebb ha a kicsi kiesik az odúból és te neveled fel, az kezes lehet.

A Kanári szigeteken sok mókus van, fiam mondta. A túristák kézből etetik őket. Pedig sok helyen ki van táblázva hogy etetni a mókusokat tilos. Haraphatnak, a nyálukkal fertőzéseket terjeszthetnek.

13. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
márc. 17. 16:48

Bostonban en NY-ban esznek a kezedbol. Az Isle os W. meg azert hires a mokusokrol, mert ott vorosok vannak, ami nalunk a notmalis.

En a szomszed cicait szeliditem.

12. boldogzokni (válaszként erre: 8. - BlueLine)
márc. 17. 16:46
Ó, van az is, csak szinte mindig üresek a mogyorók. Nem tudom miért.
11. boldogzokni (válaszként erre: 10. - Hottie)
márc. 17. 16:45
Most sárga lettem az irigységtől :))))
10. hottie (válaszként erre: 5. - Boldogzokni)
márc. 17. 15:23

Lehet, hogy még korai, szerintem amint melegebb lesz előbújnak, aktívabbak lesznek.

Nálunk, a nyaralónk kertjében, késő tavasszal/nyáron elevenek, főleg reggel és délelőtt csapnak nagy futkározást, ugrálást a fákon/ bokrokon. 🌞🐿️

márc. 17. 15:04
Nagyon aranyosak, de betegek is lehetnek, így ha sikerül is a kertedbe csalogatni őket, akkor ne próbáld őket megfogni.
márc. 17. 14:29
Mogyoróbokrokat lehetne ültetni, ha van lehetőség rá.Hosszútávú projekt, de hatásos, igaz csak a jövőt illetően.😊🐿️🌰⬆️🌀
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook