Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogyan lehet valakit elfelejteni akit szeretsz? fórum

Hogyan lehet valakit elfelejteni akit szeretsz? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4
99. Lydian
2018. máj. 7. 17:29

1. Tudatosítsd a veszteséget

Az első pillanat, amikor tudatosítod magadban, hogy tényleg vége a kapcsolatnak, a gyász érzésével egyenlő. Ez érthető is, hiszen ez a szerelem meghalt, megszűnik létezni. Ez az érzés szívbe markoló lesz, de sajnos muszáj megélned, ahhoz, hogy tovább tudj lépni. Adj magadnak időt, emlékezz a szép és a jó pillanatokra, és ne feledkezz meg a rossz tapasztalatokról sem. Sírd ki magadból a bánatot, hallgass motiváló zenét, beszélgess róla egy jó barátoddal vagy sporttal űzd el a keserű érzéseket. Lehet, hogy néhány napig pokolian fogod magad érezni, de aztán a negatív érzések elmúlnak, pozitív gondolatok és új célok költöznek a helyükre, a továbblépéssel pedig új élet kezdődik.

2. Szakíts meg minden kapcsolatot

Ha vége, akkor szakíts meg minden kapcsolatot az exeddel. Egy szakítás után a távolság az, ami segíthet lehűteni és feldolgozni az érzéseket, megváltoztatni a nézőpontot és új célokat adni az életednek. Erősnek kell lenned. Ne találkozzatok, ne beszéljetek, ne írj e-mailt, üzenetet, és persze ne is olvasd el az övét. A szakítás után távolságra van szükséged, hogy az érzelmeid letisztuljanak, képes legyél tisztán látni a kapcsolatot és ne szakítsa fel a sebeket, vagy rántson vissza azonnal az első véletlen találkozás.

3. Éld meg az érzéseidet

Amikor az emberek nehéz élethelyzeteken mennek keresztül, rendkívül intenzív érzéseket tapasztalhatnak. A szomorúság, az idegesség, a düh, a csalódottság teljesen normális emberi érzések, amelyeket muszáj megélnünk és átélnünk ahhoz, hogy tovább tudjunk lépni. Természetesen, ha ezek az érzések túlságosan uralkodnak felettünk, az befolyásolja a gondolkodásunkat. Ezért bátran éld meg őket, engedd szabadjára – persze csak módjával -, aztán hagyd elmúlni. Helyére pozitív gondolatok, remények és energia költözik majd.


44. Kerekedj felül a negatív gondolatokon

Egy nehéz élethelyzetben mindenki automatikusan a lehető legrosszabb végkimenetelre számít, és képes azt gondolni, hogy ez már örökre így marad. Pedig dehogy marad. Felül kell kerekedned a negatív gondolatokon, újraszervezni az életedet, új célokat kitűzni és új motivációt szerezni. Emlékezz vissza olyan nehéz élethelyzetekre, amikor úgy érezted, vége a világnak és minden összeomlik. Aztán valahogy mégis kimásztál belőle, valahogy mégis minden jóra fordult és a végeredmény sokkal jobb lett, mint előtte volt. Na, ezekre a gondolatokra, élményekre és emlékekre lesz most szükséged. Szóval vedd elő őket, ha kell, írd le, gondolkodj rajtuk és gondold át azt is, milyen jó irányba változik mostantól az életed.

5. Legyél brutálisan őszinte magadhoz

Senki sem lehet olyan fontos a saját életedben, mint Te magad. Ezért itt az idő, hogy felállj, megrázd magad és továbblépj. A szakítás feldolgozását jelentősen meggyorsítja, ha brutálisan őszinte leszel magaddal és szépítés nélkül összegyűjtöd, hogy mi miért történt, mi áll a háttérben és ha most nincs a szakítás, akkor milyen jövő várt volna rátok. Ne szépíts, ne áltasd magad, ne kergess illúziókat. A jövőd, a boldogságod a cél, ezért tényleg muszáj őszintének lenned.

6. Állítsd magad a középpontba

Ha pedig már idáig eljutottál, akkor talán azt is sejted, hogy a következő lépés már az új életed felé vezető út egyik legfontosabb lépése lesz. Állítsd magad a középpontba. Menj el fodrászhoz, kozmetikushoz, vegyél magadnak egy dögös ruhát, fedezz fel egy új hobbit, menj el bulizni a barátaiddal. Érezd, hogy újra élsz, hogy egy új, magabiztosabb élet kezdődik, amelyben Te vagy a főszereplő, amely tényleg rólad szól majd.

7. Kezdj új életet és ne nézz vissza

A felmelegített kapcsolatok szinte soha nem működnek. Te is tudod, hogy megvolt az oka a szakításnak, hiába a meggondolatlanul tett ígéretek és a görcsös ragaszkodás, az állandó megalkuvás egyik félnek sem jó. Ne menj bele ezekbe a játékokba, hiszen annyi ember van még a világon. Menj új helyekre, találkozz új emberekkel, találd meg az örömöt a szabadságban, írd le magadnak, hogy pontosan milyen társra, kapcsolatra vágysz, és dolgozz azon, hogy ezt is vonzd be az életedbe.

******************************************

A MÚLT LEZÁRÁSA

Nem mindegy, hogyan búcsúzunk el a párunktól. Vannak kapcsolatok, amelyek évek óta is "kísértenek" az életünkben, mert nem sikerült jól a lezárás. Ahogy az adásban is elmondtam, nagyon sok minden tárgyalás és megbeszélés kérdése, és ha máshogy nem megy, érdemes szakembert felkeresni mindkettőnk (esetleg a közös gyerekeink) érdekében. Túl sok az olyan első randi, ahol az exek kerülnek terítékre - Te csináld jobban!

• KÁROS TÉVHITEINK KEZELÉSE

Szakítás után sokan azonnal pánikba esnek, úgy gondolván, hogy ez volt az utolsó lehetőségük, mostmár "örökre egyedül maradnak". Ez csak az egyik tipikus tévhit, ezen kívül rengeteg más hiedelem mérgezi meg az újratervezés időszakát. A pánik annyira erős lehet, hogy ész nélkül rohanunk bele a következő kapcsolatunkba, "csak legyen végre valaki" felkiáltással. A káros hiedelmeket fel kell ismerni és kezelni kell őket, különben megbéklyóznak bennünket.

• ÉNKÉPÜNK, ÖNISMERETÜNK ÚJRAGONDOLÁSA

Egy hosszú párkapcsolat során úgynevezett interperszonális kognitív rendszer alakul ki két ember között. Ez az a bizonyos "mi"-tudat, amikor én és te "mi"-vé válunk, közös emlékekkel, értékekkel, tervekkel és gondolatokkal a világról. Biztosan Te is találkoztál már olyan párral, aki programot mondott le azzal a felkiáltással, hogy "most fáj a fejünk". Ez tipikus példája annak az összeszövődésnek, ami egy párkapcsolat során kialakul. Minél erősebb ez a "mi", annál nehezebb lesz megtalálni magadat szakítás után. A legfontosabb első kérdés tehát az lesz: "ki vagyok én a párkapcsolatom után?"

• JÖVŐNK ÚJRATERVEZÉSE

Egy párkapcsolat végével számos olyan tervnek is vége lesz, amelyekben odáig szilárdul hittünk. Előfordulhat, hogy a közös jövőkép miatt szakítás után ötleted sincs, merre tovább, gyakorlatilag újra kell tervezni az egész életedet. Ez nem kis munka, sokszor félelmetesnek tűnik egyedül nekilátni. Ha a fenti négy terület rendben van, akkor jöhet az új párkapcsolat!

*************************************

Így valahogy :)

98. s.bibi
2010. aug. 10. 15:05
Van a femina.hu-n egy cikk a szakításról, ha gondolod olvasd el. Sok erőt és kitartást kívánok neked.
97. fehérorgona (válaszként erre: 96. - Totyka)
2010. aug. 10. 14:08
Már tanulom a számolást, de nem mindig sikerül. De most mennem kell. Majd még később benézek. Sziasztok!
96. Totyka (válaszként erre: 95. - Fehérorgona)
2010. aug. 10. 14:06
Gondolom, hogy nehéz, de tanuld meg a 10ig számolást, és légy türelmes hozzá. Utána, ki mehetsz a konyhába, szét törhetsz egy tányért vagy bármit, de a kicsit óvjad, szeresd, és meglátod, meg lesz a gyümölcse!
95. fehérorgona (válaszként erre: 94. - Totyka)
2010. aug. 10. 14:04
Picike még, de érzi, mert sajnos nem mindig vagyok türelmes hozzá!
94. Totyka (válaszként erre: 93. - Fehérorgona)
2010. aug. 10. 14:02
Tessék erre koncentrálni, egy boldog anyukát mosolygósat akar látni, és hidd el a gyerek sajna érzi, ha nincsen rendbe körülötte minden!
2010. aug. 10. 14:01
Próbálom meríteni belőle az erőt! Ha ő nem lenne nekem nem is tudom mit csinálnék!:))
92. Totyka (válaszként erre: 90. - Vigyorex6)
2010. aug. 10. 13:57
Én is ugyan ezt írtam , de bővebben. :)
91. Totyka (válaszként erre: 89. - Fehérorgona)
2010. aug. 10. 13:56
Ez így nehéz, valóban, de ne legyél zavarba elötte, próbálj magabiztosnak tűnni, viselkedj természetesen, aztán, ha elment szét lehet esni, de inkább ne, ott a pici, már azért megéri talpra állni, meríts belőle erőt. Szüksége van rád!! :)
90. Vigyorex6 (válaszként erre: 87. - Totyka)
2010. aug. 10. 13:56
Én is! Mármint én sem tudtam! Hát így egész más! Akkor le kell gyűrd ezt az érzést! Először csak látszat szinten, majd valóban magadban!!!
89. fehérorgona (válaszként erre: 87. - Totyka)
2010. aug. 10. 13:54
Mert még nem írtam:))
88. s.bibi (válaszként erre: 76. - Fehérorgona)
2010. aug. 10. 13:53
Nem biztos, hogy ha szeret akkor ad még egy esélyt. Én is most vagyok túl a szakításon. 2,5 év után. A pasim imádott. Mindent megtett, de iszonyú birtoklási vágy és féltékenység volt benne. Mindez állandó sértődékenységgel párosult, amit nem tudtam tolerálni. Kidobtam tavaly, 1x,2x visszajött. Kidobtam idén, és bár tudom, hogy szeret és velem tervezte a jövőjét, de nem jön vissza, mert akárhogy is fáj neki de nem meri megkockáztatni, hogy még egyszer szakítsunk. Én sok mindent beláttam, hibáztam én is ő is. (habár ő soha nem látta a hibát) Szóval hidd el, lehet úgy végetvetni egy kapcsolatnak, hogy szereted a másikat.
87. Totyka
2010. aug. 10. 13:52
Jah, hogy van gyerek, én erről lemaradtam.. :)
86. fehérorgona (válaszként erre: 84. - Vigyorex6)
2010. aug. 10. 13:50
Próbáltam már azt is, de rosszban sem lehetek vele a gyerek miatt, mert annak meg ő inná meg a levét. Ezért is nehéz túltennem magam rajta, mert jön egy héten legalább háromszor a gyerkőchöz, így muszáj vele beszélni, jópofizni, vitázni.
85. Totyka (válaszként erre: 83. - Fehérorgona)
2010. aug. 10. 13:49
De ne úgy, hogy dacból, hogy már csak azért is megmutatom. Le kell magadban előbb tisztázni a dolgokat.. :)
84. Vigyorex6 (válaszként erre: 82. - Totyka)
2010. aug. 10. 13:47

Nagyon sok idő!

Én azon is gondolkoztam már ilyenkor, hogy faszán össze kell veszni, el kell küldeni egymást a búsba és bár fáj meg sírunk, de ha gyűlölsz valaki könnyebb...ha jóban vagyunk akkor nehezebb, mert a szépet látjuk, hogy óóó most is milyen jó, aztán persze nem.

83. fehérorgona (válaszként erre: 77. - Totyka)
2010. aug. 10. 13:44
Azt kérdezem én is, hogy hova lett? De meg fogom mutatni neki, hogy nem ő az egyetlen férfi a világon és mással is lehetek én boldog!
82. Totyka (válaszként erre: 81. - Vigyorex6)
2010. aug. 10. 13:44
MEg a 10 év azért 10 év...
81. Vigyorex6 (válaszként erre: 76. - Fehérorgona)
2010. aug. 10. 13:43
Nem ismerem, nem tudhatom benne mi játszódik. Talán már valóban nem szeret. Talán igazából Neked is csak a hiánya miatt van ez a kegyetlen érzés. Mindenesetre mindketten kellett, hogy hibázzatok, mert sosem csak az egyiken áll vagy bukik a dolog.
80. Totyka
2010. aug. 10. 13:42
Sose fogom, meg érteni, miért kell bántani azt aki a legkedvesebb személy számunkra, vagy volt. Hol az emberség? hol a lelkiismeret???????
79. Vigyorex6 (válaszként erre: 74. - Fehérorgona)
2010. aug. 10. 13:41
Megnyugtatlak! Normális vagy!
78. Vigyorex6 (válaszként erre: 65. - Fehérorgona)
2010. aug. 10. 13:39
korántsem könnyű! Soha nem az! De ha az lenne, akkor nem is szeretnénk. Kegyetlen az élet, mert sokszor érezzük, hogy a saját érzéseink fordulnak ellenünk. Csillag; én még mindig csak azt tudom mondani, hogy idő, türelem, elhatározás, talán egyszer egy új érzés feltűnése a semmiből, de ez egyénenként változik és mindenképpen hosszú folyamat. Én is ilyen vagyok, mint Te. Siettetném a dolgokat, de sajnos nem lehet mindent és ezt pont nem. Nekünk most könnyű ezeket mondani, mert mi épp nem vagyunk benne, de voltunk. Sajnos ha benne vagyunk, akkor képtelenek vagyunk a tisztán látásra.
77. Totyka (válaszként erre: 74. - Fehérorgona)
2010. aug. 10. 13:39
Kérdem, hova tünt a szeretete irántad, ha így megbántott?? hova lett az ember, akit megszerettél? Talán ha erre gondolsz, hogy megváltozott, és te jobbat sokkal jobbat érdemelsz, menni fog a felejtés, már csak azért is mutasd meg a világnak, hogy képes vagy a lehetetlent megcsinálni.
76. fehérorgona (válaszként erre: 73. - Vigyorex6)
2010. aug. 10. 13:39
De ezek szerint mégsem szeret, mert ha szeretne, akkor adott volna a kapcsolatnak még egy utolsó esélyt!
75. Totyka (válaszként erre: 73. - Vigyorex6)
2010. aug. 10. 13:38
Pontosan, ahogy mondom, bennem, ez a tüske nagyon megmaradt, elég egy rossz mozdulat, és begubózok, holott tudom, nem lökött el a jelenlegi párom, csak éppen fészkelődik stb. De ez olyan dolog amit nem fogok kiheverni többet.. :(
2010. aug. 10. 13:37
Olyan dolgokat mondott már a végén, hogy se köpni, se nyelni nem tudtam. Nagyon megbántott, és ahelyett, hogy tovább lépnék, itt ülök és kesergek utána. Én nem vagyok normális.
73. Vigyorex6 (válaszként erre: 66. - Totyka)
2010. aug. 10. 13:36
Csak sajnos pont azzal vagyunk a legfigyelmetlenebbek, legtürelmetlenebben akik szeretnek bennünket, mert néha azt érezzük, nekik kötelességük ezt elviselni. Aztán pofára esünk és akkor jön a felismerés...
72. Totyka (válaszként erre: 71. - Fehérorgona)
2010. aug. 10. 13:35
Igen, igen, akkor tudom, min mész keresztül...
71. fehérorgona (válaszként erre: 70. - Totyka)
2010. aug. 10. 13:34
Igen, ez volt nálunk is, de már csak az utóbbi időben. Már nagyon a végén.
70. Totyka (válaszként erre: 68. - Fehérorgona)
2010. aug. 10. 13:32
Úgy érzem, én is ezt éltem át. Volt egy 1,5 éves kapcsim,imádtam, meg sok jó dolgot adott, benne már elindult a folyamat, hogy szakítunk, de én nem akartam észre venni a jeleket, mikor hozzá akartam bújni, inkább, felállt az ágyról és elment.
1 2 3 4

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook