Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Hogyan lehet ízletesebbé tenni a zabpelyhet? fórum

Hogyan lehet ízletesebbé tenni a zabpelyhet? (tudásbázis kérdés)


2013. jún. 13. 09:51
Sziasztok nekem így vált be és isteni finom. 10 deka eper rá 2-3 evőkanál zabpahely, fél ek. lenmag, rá kb 3 deci tej, kis édesítő és összeturmixolni. Próbáljátok ki. :)
27. HViki
2008. máj. 24. 14:30
Én az édes változatokon kívül csak szaftos húsételekhez (pl.pörkölt) használtam. Most majd kipróbálom a Ti ötleteiteket is.
2008. márc. 1. 10:32
Szia!Kicsit talán elvont ötlet de rizskoch pótléknak is el lehet készíteni.Előző este beáztatni,másnap leszűrni az áztatóvízből,annyi tejben megfőzni,hogy alig maradjon lé alatta,citromhéj,vaníliaaroma,édesítő,esetleg mazsola,két tojássárga+felvert habja,2 kanál liszt és mehet is a sütőbe!Szerintem borzasztóan jó!
25. Anyamuci (válaszként erre: 23. - 1fc6b1dbaa)
2008. jan. 3. 08:47
Szia!Jól hangzik amit leírtál.Én most kezdtem a GI diétát,most vagyok az első szakaszban és nem tudom hogy beilleszthető -e?Bár az igazat megvallva még soha nem ettem ilyet.Melinda
2008. jan. 3. 00:17
Ja..... 3 dl. vízben főzd meg,legalább húsz percig!:)Csak mikor kihűlt,keverd bele a fehérje-port,különben kicsapódik a fehérje(mint a tojás)!
2008. jan. 3. 00:11

Elnézést kérek minden hölgytől(hiszen a konyha a Ti felségterületetek,de most én is leírom a saját receptemet!;) Nem kell tej,hiszen az csak plussz kcal... és telis-tele van tejcukorral,ami nem feltétlenül segít a "remek"alak megörzésében. Tehát:80 gramm zabpehely,néhány csepp édesítő,egy csipetnyi só...és most jön a lényeg....! Valamilyen csokis fehérjepor!100% Whely delite a Scitec-től,abból is a mokkás csoki...hm.... Isteni:)

Persze lehet más fehérjekészítményt is vásárolni,de ne legyen nagyon olcsó(mert az tele van cukorral)és mindenképpen csokis legyen,hiszen úgy lesz finom a "cucc"!Nekem a kedvenc kajám!:)

Reggelire az abszolute No.1!Jó étvágyat kívánok!

2008. jan. 2. 23:56
Rántottával.Jess
2007. nov. 19. 16:12
Mazsolával és tejjel imádom, néha banánt is vágok bele.
20. gabima
2007. nov. 19. 16:04
Fél liter tejbe tegyél 6 púpos evőkanál zabpelyhet, forrald fel, húzd félre és tegyél rá fedőt. 5 perc múlva lefedve tedd takaréklángra, és fózd még 10 percig, majd kapcsold ki. Várj legalább egy órát, akkor jól bedagad. Én este főzöm meg, és reggel esszük. Főzés közben nem édesítem, de ha kihűlt, lehet bele mézet keverni. A tetejére banánkarikákat rakunk, vagy megszórjuk kakaóval vagy fahéjjal. A fiaim úgy is nagyon szeretik, ha gesztenyemasszából kis gombócokat teszek a tetejére. Jobb, mint a tejberizs.
19. zorahh
2007. nov. 17. 12:44
Tejben fözöm meg, almát reszelek bele, banánt, mazsolyát, diot teszek bele. Mézzel, és citrommal izesitem.
2007. okt. 23. 15:01
Általában édesen eszem. Tejben megfőzve fahéjjal megszórva, édesítővel keverve esetleg natur zsírszegény joghurtba keverve, valamilyen friss vagy fagyasztott gyümölcsöt is teszek bele (ebbe is keverhetek fűszereket: fahéj, citromhéj, szegfűszeg, vanília, édesítő). Sós változat: szintén natur joghurt, valamilyen reszelt zöldség és valamilyen fogamra való fűszer (fokhagyma, kapor, bors, gyömbér és persze kevés só). Szoktam túrógombócot is készíteni belőle. Van néhány jó receptem, majd föltöltöm.
2007. okt. 6. 08:07
Én joghurttal szoktam enni. Így egyszerre két vitaminos kaja jut be a szervezetembe és még finom is. Viszont arra figyelek, hogy alacsony legyen a zsírtartalma.
2007. szept. 13. 07:44

Ízesítheted:

- karob porral (őrölt szentjánoskenyér),

- egy pici Bourbon vanilliával,

- egy kis Jázminpakócával (sztivia),

- egy kis juharsziruppal,

- egy kis csicsóka sűrítménnyel (Tupinambur szirup)

- egy kis datolyakrémmel (datolya + víz, turmixolva)

- ugyan ez más aszalt gyümölccsel pl. mazsolával,

- DELIFRUT fűszerkeverékkel (fahéj, csillagánizs, koriander, gyömbér, kardomon, Bourbon vanillia).


De mindent csak mértékkel ...

15. dundy
2007. szept. 13. 06:57
Én ezzel csinálom a túrógombócot, persze magamnak, prézli nélkül. A tetejére édesítős joghurt, kicsi kakaópor. A fiaim elették előlem, a prézlisből még mindig van.
14. Panna1
2007. szept. 12. 15:44
Ja, azt még elfelejtettem, hogy vízben főzöm meg.
13. Panna1
2007. szept. 12. 15:43

Sziasztok!


Én is nagyon szeretem a zabpelyhet. De nem csak az édes változatát, ahogy ti leírtátok. Én gyakrabban csinálom úgy, hogy sóval és fokhagymakrémmel ízesítem,és teljesen megfőzöm.

A tejet utána vagy hozzáöntöm és kikanalazom (mint a kukoricakását), vagy mellé iszom. A titka, hogy elég sós és fokhagymás legyen. Nálunk az egész család szereti.

2007. aug. 27. 14:43
Próbáld meg fahéjjal.
2007. aug. 24. 15:09
Majdnem forrásig "felfőzöm" vízben, leszűröm.1 doboz gyümölcsjoghurttal (erdei gyümölcsös), 1 vaníliás cukorral, banánnal, eperrel vagy őszibarackkal elkeverem.
10. vikasz
2007. aug. 15. 09:24
Én natur joghurttal (danon activia-val) szoktam elkeverni, kicsit édesítem és teszek bele vagy kókuszreszeléket vagy fahéjat. Nagyon finom nasi, akár vacsorának is jó.
2007. márc. 26. 00:36

Én is édesitős tejjel csinálom,majd mikor levettem a tűzről belekeverek gyümiket...eper, málna..amit kivánsz!

Imádom én is!!!Ja és fahéj is mehet bele vagy mézecskalázs fűszer...fantázia kérdése!

2007. márc. 22. 20:10
fahej
2007. márc. 22. 19:33
langyos tej,zabpehely,méz,aszalt gyümölcsök
2007. márc. 22. 15:53
én is úgy szoktam készíteni, mint sizsu, csak én diétás lekvárt teszek a tetejére, úgy is nagyon fincsi!
2007. márc. 22. 13:04
Nagyon finomat tudok erre: Édesanyám cukros, és őneki is ezt tanácsolták. Nekem is ízlett, pedig az már nagy szó, mert ronda finnyás vagyok. Felforralod a tejet, beledobod a zabpelyhet, csöppentessz bele édeskét. A többi már a fantáziádon múlik. Nagyon finom, ha almát reszelsz és szeletelsz bele. Vittem egy időben tízóraira a suliba. Finom, csak megbarnul, és tök ronda. :) Vagy aromát, kakaóport, ahogy pokocska írta.Nekem az tejbe felfőzött, megpuhult, édeskés-almás jön be a legjobban. Ha édes az alma, akkor pár csepp citromlével szoktam bolondítani. Valamilyen alacsony szénhidráttartalmú gyümivel ízesítsd! Nekem kefírrel nem ízlett.
2007. márc. 22. 12:57

Pofon egyszerű!

Kávédarálóval le kell darálni!

Én protein turmixba rakom, és imádom.

2007. márc. 22. 12:52
Egy kicsit vitatkoznék, mert a búzakorpánál klasszisokkal jobb a zabkorpa. Én meleg tejbe szoktam tenni egy kis édesítőt és (keserű!)kakaót vagy valamilyen aromát (vanília, rum...) és ebbe teszem a zabkorpát vagy a zabpelyhet. Szerintem nagyon finom. Édesség helyett szoktam ezt majszolni.
2. gota
2007. márc. 22. 09:45

Este áztasd be vízbe a zabpelhyet és utána tedd bele kefírbe! Úgy megszívja magát és nem lesz annyira rágós.

Mondjuk én személy szerint imádom! Ha ez sem jönne be, próbáld ki a búzakorpát kefírrel, hát az aztán isteni finom!

2007. márc. 22. 09:38
A kórházban a diétás-nővér azt javasolta, fogyasszak zabpelyhet kefírrel, vagy tejjel. Így nagyon kellemetlen íze van. Hogyan fogyasszam,hogy a hatása megmaradjon, de ízletesebb legyen?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook