Hogyan lehet ismerkedni a Hoxán, keresgélni a tagságban? (beszélgetés)
Én sem viselek ékszert, de ez a kis órám nagyon fontos nekem. :D
Mindig rajtam van, csak ha vízbe nyúlok, akkor veszem le, mert nem vízálló.
Ez is egy vélemény. Bár szerintem elég sajátos. :-P :-D
.
Amikor a fiam volt még 8-10 évesen, a biciklitörő korban, ő másfajta eligazítást kapott.
Hazajött, megnéztük a sebeit, láttuk, semmi gond.
Aztán a biciklit néztük, beszéltük a javítás módjait.
Gyermek, kicsit csalódottan, mert nagyobb gyászra, kis babusgatásra számított:
- Engem nem is sajnáltok??? Csak a bringát nézitek???
- Fiam, te meggyógyulsz magadtól, de a bringa javítása pénzbe kerül!
Tudod, most már én is csak jót nevetek rajta, egy anekdota az életemből, de azért abba tessék belegondolni, hogy ha, ne adj Isten; idős, kicsit már beteges édesapám előbb kapja a hírt, mint ahogy én elmeséltem Neki, hogy mi történt!!! Belegondolni is rossz, mert még amikor látta, hogy a saját lábamon, szinte sértetlenül értem haza, akkor is egy kicsit megtorpant, megszédült! És ha a hír, hogy "meghaltam" előbb odaér mint én, akkor szegény, (azóta már régen megboldogult édesapám), nem tudom, hogyan viselte volna el az ilyen felelőtlen pletykát?! Belegondolni is rossz! 😧😲
Később már nagyon megnyugodott, és olyat mondott amitől szebbet egy szülő nem is tudott volna mondani, hogy az a fontos, hogy én ott vagyok épségben, egészségben, mert autót majd lehet venni másikat! Egy zokszó nem hangzott el, pedig nem kis pénzről volt szó, de ilyen egy szülő értékrendje, és büszke is voltam rá, hogy így fogja fel a balesetet! 👍❤
Tudod, ismertek, mert szinte már hazaértem, (azért is voltam olyan bátor, és repültem szinte szó szerint) míg amikor Európát jártam, akkor azért az ember csak óvatosabban vezet, nem olyan magabiztos, mint amikor már szinte otthon van! :-)
Oszt így. 😇😊
Csodálkoztam is, hogy ennyire "menekülsz a főnök jószándékú közeledése elől", pedig olyan segítőkész voltam, hogy csak na! :-PPPP :-DDDD 😇😉😂😆😘
.
Bizony. Idáig beszélgettem a telefonon, most már tényleg megyek aludni.
Van egy másik nagyon kedves esetem is, majd legközelebb leírom.
Ügyi vagy. Valamiért azt hittem, hogy műszaki dolgot tanulsz.
Cavintont!!!
Megírod, mi a címük?
Felajánlom nekik, hogy lefordítok pár formaszöveget, mert ez így nem jó.
Egyelőre ezzel meglesz az alapszakos diplomám, amivel mehetek szakfordítóira.
Bármilyen diploma ehhez jó lett volna, de kohásznak, úgy sejtem, nehezebben vettek volna fel. :D
Vagy csinálom a szakfordítói képzést, ami mindenképp fizetős, vagy csak vizsgázni megyek, az csak a vizsgadíj. Még nem tudom.
Ha nincs külön követelmény, megpróbálnám a műszaki szakfordítóit.
Ha a képzést választom, akkor csak társadalomtudományi-gazdasági szakfordító lehetek, ami rém unalmas annyi pénzért...
Mehetek mesterszakra, de ha fordító mesterre akarok menni, akkor kell angol középfokú nyelvvizsga is.
Ha nem fordító mesterre megyek, akkor kiválaszthatok valami jó kis levelezőt, és lehetek még két évig egyetemista.
Ma egy nagyon pozitív élményem volt.
Erre?
Így legyen nekem ötösöm a lottón, hogy a főnök már rég megbánta az ígéretét. :P