Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan lehet elkerülni az ételmérgezést? fórum

Hogyan lehet elkerülni az ételmérgezést? (tudásbázis kérdés)


1 2
2013. okt. 13. 11:49
igyal almaecetes vizet,ez segit.
35. szabóné erzsi (válaszként erre: 13. - 36a26f5226)
2013. okt. 6. 07:43
DRÁGA SÜNIKE köszi hogy szóltál hogy ügyekjek a mondat végére kezdetére elválasztásnál a vesszöre de tudod mikor ezt tanultuk az iskolába pont hiányoztam mert beteg voltam igérem öregségemre bepótolom
2013. okt. 5. 20:58
Azt gondolsz, amit akarsz, ami tetszik.
2013. okt. 5. 20:45
nagyon jó
32. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 31. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 5. 20:28
de lehet pont úgy tudom
2013. okt. 5. 20:18
Sosem sejtettem semmit, nem igyekeztem sugallni, hogy orvos lennék-mert nem vagyok az.legalábbis nem szándékosan. amúgy van, hogy a nem orvos szakember többet tud egy járványos betegségről, mint az orvos.
2013. okt. 5. 20:00
És ez hozza magával, hogy orvos vagyok?
29. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 28. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 5. 19:44
Nekem, nem is egy, de ezt nem dicsekvésképp mondom. Sikerült időben felismerni, és olyan helyre irányítani, ahol meggyógyítják.
2013. okt. 5. 19:34
neked? :-)
2013. okt. 5. 19:28
Csak dr-től fogadod el a tutit?
26. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 25. - 17aadc1082)
2013. okt. 5. 19:28
Hát?
25. 17aadc1082 (válaszként erre: 20. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 5. 18:09
a francokat.
2013. okt. 5. 18:06

Ha otthon termeli, s eszi, attól még nem garantálom, hogy nem kap ételmérgezést. Legyen körültekintő.

Volt nekem salmonellosisos, botulismusos betegem ios otthonitól. sajnos.

23. Luijza
2013. okt. 5. 18:01
A behurcolt betegségnél lehet, hogy nem is az volt a gond, hogy nem főzted elég ideig, hanem az eleve fertőzött hús hozzáérhetett valami máshoz a hűtőben, vagy a bevásárló szatyor belül szennyezett lett és utána vásárlásra lett használva. Simán jöhetett máshonnan is pl. a Camplylo.
2013. okt. 5. 17:59

Sokfélét, kevés helyről, főleg otthonról. :-)

Az, hogy kicsi, vagy nagy adag, tökmindegy, ha baj van vele.

2013. okt. 5. 17:53

Én is, mint itt többen csupán addig főzöm a húst, amíg megfő. Azt meg lehet látni,érezni. Amikor egy csirke sokáig fő, gusztustalan a számomra olyan cafatosra szétesik.

Csirkemell nagyon gyorsan kész van, 15-20 perc, persze edény függő is. De, ha nézed a főzőműsorokat, látni éppen hirtelen megsütik a húst és máris tálalják, na én attól akadok ki. Viszont szerencsére nincs ilyennel tele a média, hogy sorozatban ilyentől bárkinek baja lenne.

20. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 17. - 17aadc1082)
2013. okt. 5. 17:50
szerencsés vagy :-)
19. shery
2013. okt. 5. 17:50
Mindenkinek köszönöm a választ, számomra megnyugtatóak voltak!
18. shery (válaszként erre: 4. - 17aadc1082)
2013. okt. 5. 17:47
"fosol a fertőzéstől" hmm...:) Rátapintottál a lényegre:):)viccet félretéve, volt egy súlyos fertőzés a családban (nem, nem otthonról, hanem kívülről "hozott"), aminek szövődménye lett, ezért igen tényleg félek tőle, és tudom, elsősorban a parát kell legyőzni, dolgozom rajta... azért köszi a választ!
17. 17aadc1082 (válaszként erre: 14. - 4a5de48ea8)
2013. okt. 5. 17:36
Első hsz-ben írtam, hogy a csirkemellet simán eszem nyersen is. vagy 40 éve... ennyit a szalmonelláról.
16. 17aadc1082 (válaszként erre: 12. - 36a26f5226)
2013. okt. 5. 17:36
fő. és nem fől.
15. andi6020 (válaszként erre: 12. - 36a26f5226)
2013. okt. 5. 17:36

Hát nem tudom, lehet csak nekem furcsa plusz egy órán át főzni egy grillen sült csirkemellet.

Az már nem ugyanaz.

14. 4a5de48ea8 (válaszként erre: 10. - 17aadc1082)
2013. okt. 5. 17:35
Ha megfőzöd,megsütöd, nem is lesz az. A csirkehús 70%-a fertőzött Salmonellával, ami azonban normál sütéssel, főzéssel megdöglik.
13. 36a26f5226 (válaszként erre: 9. - Szabóné erzsi)
2013. okt. 5. 17:32

Sehol sem mondatvég, sem mondatkezdet, sem vessző-vel való elválasztás..


ez egy elhadart, értelmetlen akármi..

12. 36a26f5226 (válaszként erre: 8. - Andi6020)
2013. okt. 5. 17:31

Miért? lesz valami baja tőle, ha sokáig fől?


Eddig soha semmi baja nem volt így, nem égett meg, nem lett rágós, ami különben is attól függ, hogy mennyire volt öreg a jószág..


De húst nagyon keveset eszem..

11. andi6020 (válaszként erre: 9. - Szabóné erzsi)
2013. okt. 5. 17:31
Ezt így egyben? Alig értelmezhető. :(
10. 17aadc1082 (válaszként erre: 9. - Szabóné erzsi)
2013. okt. 5. 17:30
Nálunk panelban nehéz csirkét nevelni, de a boltitól sem lett egyik családtagom sem beteg még.
2013. okt. 5. 17:26
a falusi csirke tovább föl sül mint amit a boltba lehet kapni de az ize amit én nevelek és én vágok le és én készitem el sokkal finomabb a leves is csak hazai csirkéböl az igazi ettöl ételmérgezést sem kaptunk még mi nem veszünk bolti csirkét csak az otthoniból fözök
8. andi6020 (válaszként erre: 7. - 36a26f5226)
2013. okt. 5. 17:19
Minek?
7. 36a26f5226 (válaszként erre: 1. - Shery)
2013. okt. 5. 17:13

Én mindent! minimum egy órán át főzök..


Ha meg sütőben grillezem, egy teljes órán át alufóliával letakarva gondosan, hogy párolódjon, és egy óra elteltével veszem le róla, és utána negyed órán át pirítom még..


A hús nem zöldség, amiből kifőhetnek a vitaminok..

1 2

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook