Hogyan lehet egy elsős kisgyerek koncentrációs képességét fejleszteni? (tudásbázis)
TSMT torna, sok-sok pihenés, megértés, szükség esetén iskolaváltás.
Spot az jó lehet, és tényleg az egyik legkiválóbb nevelőeszköz, de azzal is vigyázni, hogy ne az is kötelező kényszer és teher legyen, ahol megint csak szót fogadni és megfelelni kell.
Nem a "jó iskolába" már kiskortól kényszerített gyerekekből lesz később a sokat bíró, kiegyensúlyozott ember, sokkal inkább azokból, akiket jó értelemben véve békénhagytak ámuldozni, gondolkozni a világon. Jó, a minimumot be kell táplálni, de a mai elvárások nagyon nem a mai gyerekeknek vannak kitalálva.
Én azt csinálom a fiammal, hogy lejátszunk egy rövidebb társasjátékot, és utána a másodikat - a mit egyébként szeret - igyekszünk végigcsinálni. Aztán vagy megy, vagy nem.. De igyekszünk nyújtani mindig a figyeléssel töltött időt.
Dejó! Nagyon jó az az oldal amit ajánlottál! Gondoltam belenézek gyorsan, aztán már egy órája itt lapozgatom, olvasgatom! :D
Ugyan én még csak kismama vagyok, de van 2 unkahúgom, akikkel elég sok időt töltök, úgyhogy részemről nagyon köszönöm a tippet! :)
Dr. PAul E. Dennison
Gail E. Dennison
Észkerékkapcsoló
Az edukinesztetika alapjai, című könyvet tudom ajánlani.
elettani sajatossag; 6 eves gyermek kb. 20 percet tud koncentralni;
szegenykek kozel 8 orat toltenek el az iskolaban :(
Lehet, hogy nem is a gyerekkel van a "baj", hanem a tanárral.
Hány éves? Lehet, hogy még jobb lenne/lett volna neki az ovi?
További ajánlott fórumok:
- A gondolat ereje - avagy mennyire hisztek abban, hogy ha csak jó dolgokra koncentráltok, akkor azok valóra is válnak?
- A szellemi képességeidnek mennyire vagy birtokában MOST?
- Kinek irányítanád az álmait, ha lenne ilyen különleges képességed?
- Segítségeteket szeretném kérni!!!Hogy a fenébe kell úgy bevásárolni, hogy hónap végén is maradjon? 4 fős család, két kisgyerekkel!
- Milyen képességet fejlesztenél ki magadban ha lehetne?
- Hogyan lehet növelni egy gyerek koncentráló képességét