Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Hogyan készül a párolt káposzta? fórum

Hogyan készül a párolt káposzta? (tudásbázis kérdés)


12. 814f8b8f23 (válaszként erre: 1. - 5dc3a3d8a4)
2012. márc. 13. 21:45
Jó éles késsel, és ugyanúgy mint a 7.hozzászóló. Pont úgy. :)
2012. márc. 13. 21:04

...és én:


Szálasra vágok kb.azonos mennyiségű lila és fehér káposztát, összekeverem besózom.

Vöröshagymát szintén szálasra vágva olajon kissé megfonnyasztom, ráteszem a felvágott káposztát.

Nyomok rá mennyiségtől függően 1-2 gerezd fokhagymát és meghintem őrölt köménnyel (én nem szeretem a köménymagot egyben)

Gáz esetén lángelosztón fedő alatt puhára dinsztelem. Amikor kész, ecettel, cukorral ízesítem.

10. kacsa mama (válaszként erre: 9. - 520803se)
2012. márc. 13. 20:58
Én is igy készitem,csak teszek bele kevés reszelt almát,amitől isteni finom lesz!!
2012. márc. 13. 20:51

Én meg igy csinálom !!!!

A káposztát legyalulom, v késsel vékonyan leszeletelem - megsózom.

Nagy lábosba 3 kanál kristálycukrot hevitek-karamellt készitek, erre fél dl olajat öntök és rárakom a káposztát.

Gyakran kevergetem, - a káposzta leve feloldja a karamellt - ettől lesz szép barnás szine a káposztának - olyan félig roppanós állapotban jóváhagyon és 1 evőkanálnyi ecettel izesítem.

Eddig még senki nem panaszkodott rá.

8. 6ee0ffb012 (válaszként erre: 6. - Mosolyka1111)
2012. márc. 10. 14:04
Én is így csinálom :) Ha előtte nem állt sóban legalább 15-20percet,akkor nekem már ehetetlen :)
2012. márc. 10. 13:11

Olajon vékony csíkokra vágott hagymát dinsztelek, ehhez a szintén vékonyra vágott kicsit besózott káposztát rárakom, kicsi vizet öntök rá, teszek bele köménymagot és lefedem. Mikor megdöglött a káposzta ízesítem ecettel és cukorral/édesítővel.

Zsírral nem szeretem csinálni, mert ha lehűtöm, akkor kicsapódik rajta.

2012. márc. 10. 13:00

Késsel vékony csíkokra vágom. Lesózom, hagyom állni negyed órát. Kevés zsíron (nem olajon) megpárolom (előtte kicsavarom a káposztát, bár sok folyadék nem jön ki belőle).

Sót, őrölt köményt, pici cukrot adok hozzá, és fedő alatt párolom, időnként megkevergetem.

A végén egy kevéske ecetet szoktam hozzátenni (nem úgy, hogy domináljon az íze, csak épphogy.)

2012. márc. 10. 12:51
Én is késsel. Kevés olaj alá, később egy kis víz, majd ecet, só és édesitő/cukor ízlés szerint.
4. bd55e3f068 (válaszként erre: 1. - 5dc3a3d8a4)
2012. márc. 10. 12:34
Én késsel szoktam felvágni. Pici olajat teszek alá, és fűszerezem. Az is finom, ha olaj helyett apróra vágott szalonnát olvasztasz.
2012. márc. 10. 12:34
Nos en kessel vagom vekony csikokra.A sarga repat reszelem es aprora vagot paprikat fozok meg meg velle.Hagymat disztelek.A hagyma, paprika es sarga repa kb ugyan akora menyisegu mint a kaposzta.Paradicsom pasztaval savanyittom.
2012. márc. 10. 12:27
4 sarkoson.hagymat megdinsztelek kis olajon majd beleteszem a megreszelt kapasztat/voros a legjobb,de lehet felesben is az edes kaposztaval es komenymagot szorok ra es egy osszevagott almat/kis szeletekre/ teszek bele es dinsztelek mig puha nem lesz s akkor cukor es ecet/izles szerint.jo etvagyat!en imadom rantott hussal.
2012. márc. 10. 12:22
Hogyan készül a párolt káposzta? Milyen reszelőn reszelitek a káposztát? Szeletelőn vagy a négy sarkos reszelő nagy lyukú részén?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook