Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan készül a házi körözött? fórum

Hogyan készül a házi körözött? (tudásbázis kérdés)


17. csandi1973 (válaszként erre: 2. - Era06)
2010. okt. 25. 14:17
Én is így szoktam, így a legfinomabb!:)
2010. jan. 8. 19:22

1 cs. túró, 1 doboz tejföl, pici só, törött paprika, köménymag, egy fej vörös- v. lila hagyma apró kockára vágva vagy reszelve. Ha piros arany, akkor se só, se paprika.

Ha a túró/tejföl házi, akkor nagyon finom! Friss kenyér+zöld/pritamin paprika... nyammmm

2009. dec. 18. 21:59
tehéntúró, tejföl, margarin, só,reszelthagyma, pirospaprika, mustár, köménymag
14. Sünsanyi (válaszként erre: 13. - A14deb9047)
2009. dec. 18. 20:07

Sziasztok!

Én ugyanígy készítem, plusz még apróra vágott fokhagymást is teszek bele, tényleg isteni....

Jó étvágyat hozzá!!

2009. dec. 18. 19:59
25 dkg túró, 1 kisdoboz tejföl, só, köménymag, evőkanálnyi piros töröttpaprika, egy nagy fej vöröshagyma lereszelve vagy aprókockákra vágva, töröttbors. Jól összekeverni és hagyni 1-2 órát összeérni hagyni hűtőben letakarva. Pirítós, lágy fehérkenyér, hozzá sült szalonna beirdalva szupi vacsi!!
2008. szept. 30. 18:31

A receptek c. topicban 9 db körözött reci szerepel! Mind finom és különleges. Mindenkinek megvan a sajátja, amire esküszik. Én pl mindig variálom a hozzávalókat és teszek bele capribogyót és szardellapasztát is. Lehet keménytojást is apróra vágva.

Egy biztos: a juhtúró, a pirospaprika, a vaj és a köménymag. (Nem margarin!) Ha fogyózol, ne csinálj, mert a juhtúró (liptói túró a lányneve) eleve zsíros. De csak az érett juhtúrótól lesz igazi. A bryndza ugyanez Szlovákiában és az finomabb is, persze jóval drágább!

4-5 napig eláll a hűtőben, mert nincs benne romlandó dolog, legfeljebb csak 'érettebb' lesz az íze, ami nem baj.

11. aniani63 (válaszként erre: 2. - Era06)
2008. aug. 13. 17:55
ez az igazi körözött :p
10. dindin19 (válaszként erre: 7. - Kitta73)
2008. júl. 30. 19:08
csak annyit csinálj, amennyit megeszel
2008. júl. 30. 19:01
Tehéntúró,só,tejföl,őrölt pirospaprika,köménymag,vaj vagy margarin,apróra vágott zöld hagyma!
2008. júl. 30. 17:45
2-3 napnál tovább ne hagyd.Ebben nincs tartósitó.
2008. júl. 30. 07:45
köszönöm:-)És ez kb, hány napig van el a hűtőbe?Mert csak én szeretem a családba:-)
2008. júl. 30. 06:50
Ha izesebben szereted,akkor Brindzából készitsd el.
2008. júl. 29. 18:45

köszönöm szépen:-)

Nagyon szeretem,de a bolti az nem olyan,nem ízlik.

2008. júl. 29. 17:31
mármint őrölt paprika :-)))
2008. júl. 29. 17:31
tehéntúró, tejföl, só, őrült paprika, reszelt lilahagyma, keverd össze, töltsd paradicsompaprikába
2008. júl. 29. 17:26

200 g juh­tú­ró, 100 g vaj, , te­ás­ka­nál é­des­ne­mes pap­ri­ka, 50 g vö­rös­hagy­ma (ap­ró­ra vág­va), só, kö­mény­mag

habosra kevered

2008. júl. 29. 17:19
Nagyon szeretnék körözöttet csinálni,de nem tudom,hogy pontosan hogyan kell.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook