Hogyan kell rizst főzni, hogy jó legyen? (tudásbázis kérdés)
6. a1a3db480a
2007. jún. 5. 16:11
Háááát, nem könnyű... :D rengeteget kisérleteztem, de mostmár pikk-pakk! Arányaiban így néz ki: 30dkg rizs, 6dl víz, 1ek vegeta, egy marék borsó. Először is nagyon fontos, hogy jól megmosd a rizst, többször váltott HIDEG vízben! Közben kevés olajat a kuktában elkezded melegíteni, és felforrósítod a vizet, amivel majd felöntöd. Ha a ví forró, beleteszed a vegetát. A másik, ami nagyon fontos, hogy a rizst dinsztelem az olajon! Pár percig magas hőfokon kevergetem az olajon, amíg ki nem fehéredik. Majd látod! Aztán rá a forró vegetás víz, bele a borsó, de ezt el is hagyhatod, és a harmadik nagyon fontos! Innentől nem szabad kevergetni! Lezárod a kuktát, öt percig kis lángon hagyod főni, elzárod, és csak negyedóra múlva veszed le a tetejét! Akkor villával óvatosan megkevergeted, hogy szétváljanak a szemek, és még legalább tíz percig visszateszed a tetejét. Nekem így bevált. Ez négy emberes adag :) Sok sikert!
5. Saci49
2007. jún. 5. 16:06
Sokszor megmosom a rizst.Hagyom kicsit forró vízben állni. Forró olajba vagy zsírba átkeverem és felöntöm annyi langyosvízzel amennyi a rizs térfogata és ha felforrt kishőmérsékletre teszem és gőzőn párolódik tovább fedő alatt.Még soha nem csináltam összeragadt rizst,legyen az bármilyen fajta.(mert néha ezen is múlik!)
4. Manhattan22
2007. jún. 5. 16:04
Ilyen címmel:"Hogyan készítsem a rizst, hogy "pergő" legyen, a szemek külön maradjanak?", már indult tudásbázis, bocsiiiiii, nem kötözködni akarok.:)
3. 1fc6b1dbaa
2007. jún. 5. 16:01
Szerintem úgy lesz igazán "pergős" a rízs,ha úgy főzöd meg,mint a tésztát.Bő vízben.
2. Virág3
2007. jún. 5. 16:01
Nekem valahogy sosem jön össze.Összeragad,stb!
Van valakinek valamilyen tuti tippje,hogy csináljam,hogy jó legyen!?
1. Virág3
2007. jún. 5. 15:59
A rizsfőzés titka!?
További ajánlott fórumok:
- A szó vége legyen -as vagy-es(nem kell felváltva)
- Hogyan készítsem a rizst, hogy "pergő" legyen, a szemek külön maradjanak?
- Hogyan kell barna rizst főzni?
- Hány percig kell főzni a kukoricát, hogy ne legyen kemény?
- Milyen ételt kell főzni szilveszterkor és újévkor, hogy sok pénzem legyen?:))
- Hogy készítsem el a zacsis rizst, hogy az ne legyen tapadós, hanem szépen szétváljanak a szemek, "gurulós"maradjon?:-)