Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell otthon finom ecetes tormát késziteni? fórum

Hogyan kell otthon finom ecetes tormát késziteni? (tudásbázis kérdés)


11. theri
2010. márc. 28. 20:03

Nagymamám receptje:

Lereszeljük a tormát, egy tűzálló tálban sütőben világos barnára pirítjuk, de közben egyszer kivesszük megkeverni.

Felöntjük azzal a lével, amiben a sonkát főztük, hogy éppen kicsit tocsogós legyen, és kevés ecettel és cukorral ízesítjük ízlés szerint.

10. ditte32 (válaszként erre: 6. - A14deb9047)
2010. márc. 28. 19:24
A tormamártást én tejjel engedem föl és nem a rántásban dinsztelem a tormát hanem egy kis olajon ugy szórom rá a lisztet. Pici só és cukor!
9. a14deb9047 (válaszként erre: 8. - Tempest)
2010. márc. 20. 12:40
Ha barnás, nem romlott meg, csak éppen állott. Inkább esztétikai hiba. Ugye a fehéret szívesebben fogyasztjuk. A frissen tisztított, reszelt tormának nincs párja! És nagyon jó szívkarbantartó a hatóanyaga! Ettől már csak a tormamártás a finomabb!
2010. márc. 20. 11:21

Ha boltban vett üveges torma ( még nem járt le ) már nem fehér hanem barnás színű akkor kuka??

Egyébként az íze, illata , állaga nem utal arra, hogy romlott lenne, csak már nem fehér mint amikor vettem. Szóval akkor megromlott, vagy természetes hogy kibontva megbarnul??

2010. márc. 4. 18:43
Ha nem akarják csípősre csinálni, akkor néhány percre be kell tenni a meleg sütőbe, és amikor a teteje méz színű, jól el kell keverni és nem lesz olyan erős.
2010. márc. 4. 18:42
Ettől már csak a tormamártás a finomabb! Hasonlóan szintén húsvéti étel, de máskor is készíthető természetesen. Pici olajon megpirítjuk a lisztet, beletesszük a reszelt tormát és felöntjük sós-cukros vízzel. Tegyünk bele néhány szem áztatott-tisztított mazsolát. Főtt húshoz különlegesen finom és pikáns! és "különleges, mint a kaporszós".
5. M_Marcsa (válaszként erre: 4. - PUMECEDLI)
2008. szept. 29. 20:11

Lereszelem, csinálok enyhe ecetes-cukros levet vízzel, pici sóval, rátöltöm. Ennyi. Semmi tartósítószert nem teszek, hűtőben sokáig eláll.

Aki enyhébben szereti, lehet almát hozzáreszelni.

Vagy céklát főzni, reszelni,ugyanilyen ecetes levet rá,pici köményt, plusz tormát hozzáadni. Nagyoooooooooooooon finom.

2008. szept. 29. 19:50
már megpróbáltuk úgy,hogy lereszeltük és levet csináltunk rá. Elfogyott, de a párom mindig azt emlegeti, hogy a nagymamája milyen isteni finomat tudott csinálni.Persze már nem él, igy megkérdezni nem tudjuk. Ha valakinek lenne valami jó kis receptje, megköszönném. Köszönöm azért az eddigieket is.
2008. szept. 29. 15:00

torma,inkább reszelve jó!

igyagyaki,az izét.

apukám mindig melegvizbe áztatta,és nem csipte a szemét,meg az erkélyen reszelte!

2008. szept. 29. 14:55

Nagyon egyszerű csak legyen ideged lereszelni vagy húsdarálon ledarálni a tormát mert nagyon csavarja az orrod és a szemedet csípi./Tnó ez mellékes/

Mikor levan reszelve modjuk 1 kg- ahhoz 2-3 dl vizből csinálsz levet egy evőkanál cukor 2-3 evőkanál ecet 1 evőkanál só egy mogyorónyi borkénpor



pici szalicyl jól elkevered és rá öntöd az összes tormára 1-2 órát hadjad hogy az összes át érjen és utánna kis üvegekbe rakdbe és a polcra.

2008. szept. 29. 12:35
Hogyan kell otthon finom ecetes tormát késziteni?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook