Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell készíteni a fokhagymás levet, amit a lángosokhoz szoktak adni? fórum

Hogyan kell készíteni a fokhagymás levet, amit a lángosokhoz szoktak adni? (tudásbázis kérdés)


24. szikmár (válaszként erre: 23. - Grizus)
2014. jún. 20. 11:12

Tegnap ettem, nagyon finom volt. Igaz hogy sajtos-tejfölös, de a szélére tettem egy kis fokhagymát. Ami nem csak fehér lötyi, hanem vannak benne rendesen jó kis guszta fokhagyi darabok :)

...és persze van bőven krumpli a tésztában...és ha kéred káposzta is...tetején pörccel és füstölt sajttal...nyami! Verhetetlen ezen a piacon a lángos...:)

23. grizus
2014. jún. 20. 10:56
Hú de ennék most egy lángost! Fokhagymával, sajttal, tejföllel... kéne venni ma.
2014. jún. 20. 08:12

Nagyon ízlett a piaci lángos. Nálunk a piacon, annak a löttynek a színe. amivel meg kell kenni fehér. Megkérdeztem miből készül.

Az eladó, azt mondta, hogy fokhagymakrém, víz és liszt a keveréke.

Állítólag a liszt főzés nélkül van benne, azt mondta, így is eléggé besűríti.

2009. márc. 20. 12:02
Én olívaolaj,só, víz,és persze fokhagyma.:))
20. agis
2009. márc. 20. 09:53
én olajba nyomom bele a fokhagymát, pici só, pici bors, 1-2 órát hagyomállni...istenien átveszi a fokhagyma ízét, hmmmmmmmm..........
2009. márc. 20. 09:29
Én fokhagymanyomón átnyomok pár cikket, meg tubusosat, meg kockát morzsolok és olajjal hígítom kicsit. Egy éjszakát érlelem lezárt üvegben a hűtőben.
2008. jún. 28. 22:47
én ugy szoktam h tört fokhagyma meg olaj, vagy ha nem akarod olyan zsirosra akkor víz....ugy is nagyon fincsi:P
2008. jún. 28. 22:18

Ez egy nagyon jó kérdés volt!!!

Én is sokszor gondolkoztam már rajta :)

Mi szoktunk sokszor lángost sütni, úgyhogy legközelebb ilyen fokhagymás löttyel is meglocsolom!!! :)

16. Magdi8
2008. jún. 3. 19:31
Én olajat szoktam tenni bele, vizet nem, de finom a fokhagyma krémmel is. Abból sokkal kevesebb kell. Nálunk még jobban bejött, mint a rendes fokhagymával.
15. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 8. - Jázminka)
2008. máj. 16. 11:56
Márpedig tuti kell:))Szuperlángososbácsi mondta!
14. ccd9bb7d17 (válaszként erre: 7. - Zezsua)
2008. máj. 16. 11:56

Neked van igazad Zezsua!

Nagyon finom lángost árulnak nálunk és megkérdeztem végre!!

Turmixolja vagy fokhagymanyomón áttöri a fokhagymát,vizet ad hozzá,pici sót és Olajat!

2008. máj. 1. 22:24
Hát még egy kis zöld kapor levéllel!!
2008. febr. 10. 21:05
fokhagyma+víz
2008. febr. 10. 21:03
Én nem tudom hogyan kell csinálni a lángost,meg a fokhagymalevet sem,de én már az illatáról megmondom,hogy jó-e az a lángos,ami felé haladok,vagy nem.Útközben el is döntöm,hogy veszek,vagy húzok tovább.
10. Jázminka (válaszként erre: 9. - Rantidi)
2008. febr. 10. 20:38
Mmmmmmm! Imádom! :-)))
2008. febr. 10. 13:49

jocoanya módszere jó,de néhány (4-5)cikk is bőven

elég,ha egyből a vízben,az-az a víz alatt nyomod

át a fokhagyma nyomóval.Ezzel a löttyel megkened a

lángost,majd tejföllel is és megszórod füstölt sajt-

tal.

2008. febr. 7. 20:07
Tuti nem kell bele olaj.A lángosban van már éppen elég...!
2008. febr. 6. 08:31
Tegnap ettem lángost,igaz fokhagyma nélkül,de nem lehet,hogy egy cseppnyi olaj is van benne?
2007. aug. 12. 09:54
én is így szoktam :-) ha már itt tartunk, sütök is egy kis lángost ma :-)
2007. aug. 8. 06:07
Én is, mint Jocoanya.
2007. aug. 7. 21:24
Koszonom szépen a nagyon gyors választ, ki fogom próbálni szombaton amikor holland gyerekeknek lángost sütök.
2007. aug. 7. 19:42
Perfekt az elöttem szolo receptje:)
2007. aug. 7. 18:20

Szia


Én ugy szoktam késziteni, hogy pucolok meg jó sok fogkhagymát, összetöröm fokhagymapréssel, bele egy bögrébe, pici só és viz rá, és igy hagyom állni.

Ezzel kenegetjük a lángost.

2007. aug. 7. 18:19
Ki tudja hogy kell kesziteni a fokhagymas levet amit szoktak adi a langoshoz.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook