Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell finom meggydzsemmet készíteni? fórum

Hogyan kell finom meggydzsemmet készíteni? (tudásbázis kérdés)


2008. jún. 18. 09:42

Én úgy szoktam,h kicsorgatom a levét,és csak a levet használom,ha dzsemet akarok.Aztán a van a dzsemfix,olyan fél kilós zacsikban.Olyan,amiben már benne van a cukor is.Abból a 3:1hez arányút,tehát azt,amiben kevesebb a cukor.

Minden gyümölccsel így szoktam,és tavaly csodájára jártak a ribizlimnek:)Arra figyelj,h őszibarackhoz kicsit több kell.A gyümölcshúst csak a lekvárba szoktam bennehagyni.

2008. jún. 18. 09:17
Szívesen:)
2008. jún. 14. 13:39
Köszi, ki fogom próbálni, már pirosodik a meggyünk a kertben.
2008. jún. 14. 09:47
Egyet értek. Én is csak ue tudnám javasolni.
2008. jún. 13. 22:15
Van az ún. dzsemfixáló. Minden boltban lehet kapni. mi mindig azzal készítjük. Az elkészítést a tasak hátoldalán megleled. Én tegnap csináltam a fixálóval 5 üveg eperdzemet, és ma már csak 1 üveggel maradt. Mindenkinek nagyon ízlik. Meggyel meg még finomabb. Én a meggyett darabosra szoktam hagyni a dzsembe,mert úgy ízletesebb. Minden gyümölcsből szoktam készíteni:)
2008. jún. 13. 21:31
Olyan receptet keresek, ami könnyen elkészíthető, de mégis finom eredményt hoz.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook