Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan kell elkészíteni a kakaós gőzgombócot, knédlit? fórum

Hogyan kell elkészíteni a kakaós gőzgombócot, knédlit? (tudásbázis kérdés)


9. N.Eszter (válaszként erre: 8. - N.Eszter)
2011. máj. 19. 20:42
Ja, két rúd lesz ebből, a folpack végét jól össze kell sodorni.
2011. máj. 19. 20:40

Saját receptem, nekem így bevált, nagyon egyszerű.

70 dkg liszt, 2 db közepes krumpli, főve, összetörve(kihűtve), 2dkg élesztő kis cukorral, vízzel felfuttatva, 1 kk.só, 6 e.k. olaj.

Ebből ruganyos tésztát gyúrunk, langyos vizet adva hozzá.Meleg helyen félórát kelesztjük.

Majd hosszúkásra formázzuk, folpack fóliába csomagoljuk, jó alaposan.

Forrásban lévő vízbe tesszük, 50 percig főzzük.

Meg fog dagadni, de nem durran szét a folpack, nem ázik el, mert nem ereszti át a folpack a vizet.

Tökéletes knédli lesz.

7. tinendo (válaszként erre: 6. - 984ff08d0b)
2007. márc. 24. 20:14
Nincs mit. :))
2007. márc. 24. 19:17
Köszönöm szépen mindkettőtöknek!!! :))
2007. márc. 24. 12:47

Burgonyás knédli forró krumpliból


Hozzávalók:

80 dkg forró krumpli

40 dkg dara

10 dkg zsír

szalonna vagy vaj

1-2 tojás vagy csak a sárgája

fél kanálnyi só

(pirított zsemlekockák)


A gyúródeszkára szórjuk a darát és bele az áttört forró burgonyát. Hozzáadjuk a tojást, a sót és összedolgozzuk tésztává. A tésztához adhatunk pirított zsemlekockákat is. Kis kerek gombócokat formázunk és kb. 15 percig főzzük őket. A kifőtt gombócokat kivesszük, szétrakjuk, vajjal, szalonnával vagy zsírral megkenjük (megszórhatjuk pirított zsemlemorzsával) és párolt káposztával húshoz adjuk körítésként. Ugyanebből a tésztából nagyon finom a gyümölccsel töltött gombóc.

2007. márc. 24. 12:47

Gézen gőzölt gombóc (knédli)


Hozzávalók (4-6 személyre):

60 dkg liszt

2,5 dl tej

2 tojássárga

2 dkg vaj

3 dkg élesztő

1-3 dkg porcukor *


Az élesztőt 1/2 dl tejjel és 1 dkg porcukorral futtasd fel, majd a maradék tej, a liszt, a tojássárgák, a vaj (és az esetleges maradék cukor), illetve - szükség szerinti mennyiségű - víz hozzáadásával gyúrj tésztát. Keleszd meg, majd nyújtsd 1-2 cm vékonyra. A tésztát úgy vágd fel, hogy a darabokból cca. 4 cm átmérőjű gombócokat formálhass. Végül azokat lobogó víz felett főzd 10 percig. Ehhez egy magasabb edényt tölts meg egyharmadáig vízzel, majd fedd le egy dupla gézréteggel. (Ezt jó szorosan kösd is körül az edény külsején egy spárgával. A géznek annyira kell lazának maradnia, hogy amikor ráhelyezted a gombócokat kényelmesen le tudd fedni a lábast.) Amikor a víz felforrt, a gombócokat helyezd szellősen a gézre (vigyázz, fövés közben kb. a másfélszeresükre híznak), s takard le az edényt. Félidőben, azaz 5 perc múlva fordítsd meg a knédliket, hogy egyenletesen főjenek.

2007. márc. 24. 12:38

Szia futrinka.

Knédli a neve, talán ha így keresed, találsz recepteket. :)


Kellemes délutánt:

Zsuzsa

2007. márc. 24. 12:34

Szeretném megtudni a szlovákok által használt kenyérféle "rúd"-nak a receptjét, amit köretként tálalnak, továbbá a szintén szlovák kakaós gőgombóc ot...nem találtam őket a neten se...aki tudja, légyszi írja le ide nekem... :)

Köszönöm szépen!

2007. márc. 24. 12:31
Kajáról van szó! Ismeri valaki a receptjét a ...?

Minden jog fenntartva © 2005-2018, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Sitemap | Facebook