Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Hogyan kell egy tortát szépen flambírozni? fórum

Hogyan kell egy tortát szépen flambírozni? (tudásbázis kérdés)


11. Lili09
2013. ápr. 25. 15:51
És ilyenkor egyébként a torta ténylegesen meg fog azokon a helyeken égni?
10. Lili09 (válaszként erre: 9. - Andi6020)
2013. ápr. 25. 15:50

Köszi Andi!


Akkor megpróbáljuk majd, és akkor célszerű vmi száraz dolognak lennie a tetejének( mondjuk piskóta) vagy..?

9. andi6020 (válaszként erre: 7. - Lili09)
2013. ápr. 24. 21:16

Pontosan az előtt kell ráönteni, mielőtt meggyújtanád.

Nem a meleg sütitől fog párologni, és nem is kell az ételnek melegnek lenni.

2013. ápr. 24. 20:28

Szülinapitorta lenne ugyanis, és amikor átadnánk kellene h lángoljon.. :D, mint egy nagy "gyertya" :)

Sokmindenkinnek lesz a szülinapja :)

2013. ápr. 24. 20:26

És semmi extra előkészület vagy alapanyag nem kell? Az alap is lehet bármi? mondjuk piskóta és azt locsolom meg? vagy hogy kell elképzelni? és ezt gondolom a tálalás előtt elég ráöntetni mielőtt meg akarom gyújtani?

És nem kell h meleg egyen alatta a sütemény, h párologjon? -ilyesmiket olvastam róla..(?)

2013. ápr. 24. 18:00
Csokira is jó, sőt csokis-diós palacsintára is szokták, ez a Gundel palacsinta.
2013. ápr. 24. 17:58

Merőkanálban meggyújtod az italt, és ráöntöd a tortára. Legalább 40 fokos ital kell, de nem baj, ha több.

Zselatin, tejszín ne legyen a tetején, mert annak nem tesz jót a hő, egy gyümölccsel, cukorral fedett viszont jó választás.

2013. ápr. 24. 17:56
Ahogy a többiek írták, azért ha jó erős házi pálinkát használsz, akkor vigyázz, mert nagyon magas lehet a láng! (tapasztalat :))
2013. ápr. 24. 17:03
Tálaláskor magas alkoholtartalmú italt(pálinkát, likőrt, konyakot, rumot ) öntesz az ételre, és meggyújtod. Ez a flambírozás lényege.
2013. ápr. 24. 17:03
barna rummal vagy gyümölcspálinkával meglocsolod és meggyújtod
2013. ápr. 24. 16:53

Sziasztok!


Abban kérném a segítségeteket, hogy tudnátok ez olyan torta receptet, aminek lángol a teteje? Vagy, hogy el tudnátok-e mondani; hogyan kell flambírozni? (itt a tálaláson lenne a hangúly!!)


Előre is köszönöm!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook