Hogyan kell barna rizst főzni? (tudásbázis kérdés)
24. a9e1c02a7b (válaszként erre: 23. - NOA)
2008. ápr. 23. 08:43
Hát én bioboltban vettem, Biopont fajtát. Elvileg az jó minőségű.
23. NOA
2008. ápr. 22. 14:06
Barnarizst csak jót érdemes venni igaz elég drága de megéri az árát.Gyorsan megfő és finom.Unclen Bance :)valahogy igy irják:)
22. kumameya
2008. ápr. 22. 14:03
meg azt elfelejtettem, hogy a viz egy kicsit magasabb, mint a rizs szintje es az olajat (en olivat hasznalok) csak amikor mar megfott, akkor teszem ra, mivel a hokezeles nem tesz jot az olivanak, ha nagyobb mennyiseget keszitek, akkor csak a tanyerban locsolok ra egy keveset.
21. a9e1c02a7b (válaszként erre: 20. - Supin)
2008. ápr. 22. 11:08
Köszi neked is! Vmelyik nap főzök +int, remélem, mostmár jó lesz.
20. supin (válaszként erre: 19. - A9e1c02a7b)
2008. ápr. 18. 08:42
Épp tegnap is főztem.A TESCO-ban van Wholegrain rice a neve. Előfőzött. 2 órára beáztattam hideg vizbe. Aztán forralok fel vizet,teszek bele sót izlés szerint majd bele a tasak . A család számától függően. Fél óráig főztem Ja a fazék alá teszek olyan kerek lapot. Nem tudom minek hivják. Nos fél óra után lekapcsolom ,benne hagyom a forró vizbe. Tálalás előtt bontom ki. Általában még meleg marad. De ha nem akkor ismét kapcsolj alá és melegitsd fel.
19. a9e1c02a7b
2008. ápr. 18. 08:02
Köszi mindenkinek! Mostmár csak jó lesz, nem adom fel!
18. 2577cdcc12 (válaszként erre: 17. - A9e1c02a7b)
2008. ápr. 17. 16:17
Én a maximumon kezdem, ha elmegyek, azon is hagyom, de ha otthon vagyok, akkor mikor már fő, akkor lejebb veszem annyira, hogy csak pezsegjen.
17. a9e1c02a7b
2008. ápr. 17. 15:46
Akkor majd kipróbálom, melyik válik be legjobban. Mikróban lefedve? Melyik fokozaton? Bocsi a hülye kérdésekért, de abszolút nem szoktam mikróban főzni, csak melegítésre használtam eddig.
16. 53cc09e608 (válaszként erre: 12. - A9e1c02a7b)
2008. ápr. 17. 15:25
:))))))))) én is igy jártam . kemény maradt ,pedig jó pár éve főzők ,de ez megszívatott ! :)))
15. 2577cdcc12
2008. ápr. 17. 15:01
Ja, és nem áztatom.
14. 2577cdcc12
2008. ápr. 17. 15:00
Én sűrűn csinálok. Háromszoros vízben főzöm mikróban (persze lefedve) 45 percig. Utána még bent hagyom pár percig. Elvileg olyan puha lesz, mint a fehér rizs, csak kicsit olyan, mintha meg lennének pattanva a szemek.
13. supin
2008. ápr. 17. 12:11
én is áztatom.
12. a9e1c02a7b (válaszként erre: 11. - Akác56)
2008. ápr. 17. 11:26
Próbálgatom, csak azért csodálkozok, mert a zacsira rá van írva, hogy 50-60 perc. Én meg főztem több mint 1 óráig lefedve és kemény maradt. De így, hogy írtatok, mostmár legalább van támpontom. Amúgy milyennek kell lennie, ha kész van? Gondolom, más állagra mint a fehér.
11. akác56
2008. ápr. 17. 11:11
Én ezt nem kuktában csinálom, de szerintem kuktában nem kell 15perc, ha lekapcsolod alatta a hőforrást, még akkor fő. Próbálgasd, kisérletezz, és majd kitapasztalod hogy hogyan jó. Sok sikert!
10. a9e1c02a7b
2008. ápr. 17. 07:43
Köszi szépen mindenkinek. Tehát akkor áztatás, utána kuktában 15 perc, vagy normál edényben 20 perc. Megpróbálom így.
9. akác56
2008. ápr. 16. 20:40
Én este beáztatom, mint a babot, másnap főzöm kb. 20 percig (egy szemet megkóstolok, hogy átfőtt-e ),majd tálalásig lefedve tartom.
8. cukilany
2008. ápr. 16. 16:29
Én kb 1,5 óráig szoktam főzni, de volt h többet is! Sajnos ez ilyen...
7. S.Sandra
2008. ápr. 16. 16:02
én csak barna rizst használok, de abból is az Un**e B*ns vált be, ez ugyanis előgőzölt/előfőzött, így 15 perc alatt készen is van. leginkább csak nagyobb multikban kapható...
6. a9e1c02a7b
2008. ápr. 16. 14:44
A zacskósat én is próbáltam régen, de ez, amit most vettem bioboltban, teljesen más kinézetű. Hántolatlan szerintem, bár nincs ráírva.
3-4 óra!? Az durva! Nen tudom, beáztatni nem lehet esetleg, mint a lencsét, babot?
5. kumameya (válaszként erre: 2. - A9e1c02a7b)
2008. ápr. 16. 14:39
sziasztok! En nehany oran keresztul aztatom, majd kuktaban fozom 15 percig. Mar evek ota igy csinalom es alig erezni, hogy barnarizs.
4. 8063d44440 (válaszként erre: 2. - A9e1c02a7b)
2008. ápr. 16. 14:35
3 - 4 orat hallottam,hogy kell fozni, egy tv adásban ennyit mondtak, biztos a fajtától is függ
3. Egnisz
2008. ápr. 16. 14:16
Zacskóst szoktam, alacsony lángon 45 perc forrástól számítva és sok vízben. Imádom! :)
2. a9e1c02a7b
2008. ápr. 16. 14:14
Sziasztok. Ma főztem barna rizst, több mint egy óráig és kemény maradt. Meddig főzzem és mennyi vízzel? Gondolom, ez sose lesz olyan állagú, mint a fehér, de ez totál kemény volt, nem is tudom mihez hasonlítani.
1. a9e1c02a7b
2008. ápr. 16. 14:11
Hogyan kell barna rizst főzni?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell rizst főzni, hogy jó legyen?
- Hogy kell úgy tarhonyás levest főzni, hogy ne főjön szét a tészta, de megpuhuljon a krumpli?
- Szoptatós kismama vagyok, mit tudnék főzni ami hamar elkészül & nem kell sokat ott állni?
- Sötét barna hajat, hogy lehet szőkére festeni? Milyen festék kell hozzá?
- Tud valaki ajánlani jó fajta barna rizst?
- Hogyan lehet tejbegrízt/-rizst főzni anélkül hogy leégne?