Hogyan kell a rizst megfőzni, hogy jó állagú legyen? (tudásbázis)
12. Kacsahercegno (válaszként erre: 8. - Fokhagyma)
jún. 5. 12:18
Igen, azt is lehet. Én a rizst szoktam variálni, párolt zöldséget edényben készítek a tűzhelyen, szóval így külön nem próbáltam. De a rizzsel együtt már mirelit húsos batyut, zöldséget, tojást (mármint a kajára ráütve, nem egészben :D) is főztem benne többször is. Nyilván a vizet/főzési időt akkor ki kell tapasztalni, szóval ilyen tekintetben nem vagy vele sokkal előrébb.
11. fenevigye (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 5. 12:17
Végig néztem a belinkelt videót, és én azt csinálom másképpen, hogy a vele jött pohárral mérem ki a vizet, tehát kétszer annyit.
10. pötibaba
jún. 5. 12:17
Sokáig 2x vízben főztem, aztán hagytam elzárva, hogy magába szívja. Mostanában sokkal több vízben főzöm és inkább leszűröm utólag.
9. Amaunet
jún. 5. 12:14
Rízsfőzőt használok én is. Nem igényel odafigyelést és nem lehet vele elrontani a rízst. Nem csak rízst lehet benne főzni/párolni.
8. fokhagyma (válaszként erre: 6. - Kacsahercegno)
jún. 5. 12:11
Ha pl. nem rizst akarok benne főzni, hanem mindenféle zöldséget, azt is ugyanúgy megfőzi? Gondolom, igen.
7. fokhagyma (válaszként erre: 2. - Fenevigye)
jún. 5. 12:10
Állítólag a japán háztartásokban nem hiányozhat a rizsfőző.
6. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 5. 12:08
Én is rizsfőzőt használok, mindenkinek az a zsigeri reakciója amikor meghallja, hogy egyből elkezdi mondani, hogy ő hogy főzi A Tökéletes Rizst :D És ezek rendszerint emberenként eltérnek... Sok rizst eszünk, ez 20 perc alatt tökéletesre főzi, addig tudok mással foglalkozni, kis helyen elfér, könnyű elmosni, nekem bevált. Lehet ugyanúgy borsót, rizst, kukoricát, akármit tenni hozzá, megfőzi azt is.
5. fenevigye (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 5. 12:07
Így működik.
4. fenevigye (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 5. 12:03
Már csak ebben főzöm, mióta a kedves feleségem elhúnyt.
De szerintem mindenféleképpen kétszer annyi víz kell hozzá, és fedő alatt, hideg vizben kezdeni.
3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Fenevigye)
jún. 5. 11:59
Ilyet még nem is láttam, és nélküle már nem is főzöl?
2. fenevigye (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
jún. 5. 11:51
jún. 5. 11:47
Valahogy a rizst soha nem tudom jól elkészíteni, vagy nyálkás marad vagy kemény. Ti hogyan főzitek, hogy jó legyen?
További ajánlott fórumok:
- Hogyan kell rizst főzni, hogy jó legyen?
- Hogyan készítsem a rizst, hogy "pergő" legyen, a szemek külön maradjanak?
- Mei Tai Jázmin rizs csomagolásán olvasom, hogy 250 gr rizst mindössze 1/2 liter vízben kell megfőzni. Létezik ez? Nem tévedés?
- Hogy kell a rizst mikróban megfőzni?
- Hány fokon és meddig kell sütni a sütőtököt, hogy olyan jó gesztenye állagú legyen a végeredmény? És milyen sütési módban?
- Hogy készítsem el a zacsis rizst, hogy az ne legyen tapadós, hanem szépen szétváljanak a szemek, "gurulós"maradjon?:-)