Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogyan és mivel pácoljunk húsokat? fórum

Hogyan és mivel pácoljunk húsokat? (tudásbázis kérdés)


2011. ápr. 12. 07:09
Én már csináltam ilyet. Fagyasztott, illetve kiolvasztott húst pácoltam be. Igaz nem 1-2 napra, hanem olyan 12 órát állt benne, s utána már sütöttem. Elvileg a pácban benne vannak a fűszerek, a só, ami tartósítja. Napokig biztos nem tenném, de alapjában véve lehet a kiolvasztottat is.
2011. ápr. 12. 00:25
Már nem igazán aktív az oldal, de nem akartam megint egy újabbat indítani egy kérdés miatt. Csak annyi lenne, hogy ha már le van fagyasztva a husi és kiengedem, akkor utána belehet pácolni 1-2 napra, vagy csak friss husit lehet?
2010. szept. 9. 22:36

A sertéshúsokhoz nagyon finom a két evőkanál olívaolaj, egy evőkanál méz, fél citrom leve, frissen őrölt bors, pici fokhagyma, gyömbér. A húsokat minimum néhány óráig kell a pácban hagyni, de a legjobb, ha egész éjszaka vagy egy-két nap a hűtőben „úszkál” a finom fűszeres páclében.

A zöldségeket elég fél órával a sütés előtt bekenni a páccal (általában olívaolaj, citromlé, fokhagyma, méz, ízesített ecetek, bors keverékével). A zöldfűszerek a grillen megégnek, ezek inkább a sülés után, esetleg a sütés utolsó néhány másodpercében szórjuk a zöldségre. Bekenhetjük a zöldségeket sütés közben vajjal, csak vigyázzunk, a lecsöpögő vaj könnyen megég.

2010. szept. 9. 22:32

Citromos fokhagymás pác


Hozzávalók:

fél bögre olívaolaj, 2 citrom reszelt leve és reszelt héja, frissen őrölt bors, 4 gerezd fokhagyma



Mustáros grillpác


Hozzávalók:

5 evőkanál olívaolaj, 3 evőkanál mustár, őrölt bors

2010. szept. 9. 22:25

Afrikai fűszerkabát

Hozzávalók:


* 2 teáskanál fahéj

* 2 teáskanál szegfűbors

* 2 teáskanál őrölt koriandermag

* 1 teáskanál Cayenne-bors

* bors

* olívaolaj


Ideális bárányhoz és sertéshez. Az olajjal enyhén kend be a hússzeleteket, majd szórd be a fűszerkeverékkel. Nem kell sokáig állni hagyni, akár rögtön ki is sütheted őket.

2010. szept. 9. 22:22

A grillnél az egyik legfontosabb dolog a pácolás. Manapság már kitűnő minőségű páckeverékeket lehet beszerezni, amiket csak olajjal összekeverünk, és máris rákenhetjük a húsokra. Persze mindenki készíthet magának saját ízlése szerinti fűszerkeveréket.

Én előszeretettel használok mustármagot, nagy szemű sót, durvára őrölt borskeveréket, fokhagymát, de szárnyasoknál akár kakukkfüvet, egész koriándermagot is.

A halakat szeretem egy kis szárított, reszelt citromhéjjal megbolondítani. Ha valaki kedveli, akkor a sertéseknél használhat kevés őrölt köményt is.

2008. jan. 9. 14:56

2doboz tejfol

par fokhagyma cikk

4citrom leve kb

fekete bors

kis olaj

es vegyes fuszer

alni hagyom legalabb 2orat es utanna sutjuk.

2007. dec. 19. 19:37

2 kanal mustar, 2 kanal szojaszosz, 2 kanal olaj

utana lisztbe forgatom, es kisutom

2007. ápr. 29. 09:25

Nálam a fokhagymás tejpác a nyerő.

Az arány: fél liter tejhez fél fej nagyobb darabokra vágott fokhagyma.

Sózni a pácot én sem szoktam.

12. tibike
2007. ápr. 29. 08:35

Én-pác:

mustár

feketebors

köménymag

kakukkfű összetörve

bazsalikom szintén

fokhagyma apróra vágva.

A szétvert hússzeleteket alul-fölül bekenem, aztán belerakom agy műanyag dobozba, jól összepaszírozom, hogy ellepje a lé, fólia, hűtő, akár 24 órát is állhat.

Másnap sózom, sütés előtt.

Köret: rizs.

2006. nov. 10. 12:28

Cigánypecsenye páclé:


1/2 dl olaj


1/2 dl vörösbor


1 kávéskanál fokhagymás pácfűszer


1 kávéskanál őrölt rozmaring


1 kávéskanál majoránna


1 kávéskanál őrölt vegyes bors



A pácléhozzávalókat összekeverjük. A hússzeleteket egyenként bekenjük a páclével, és tálba rakjuk. Betesszük a hűtőbe, és másnapig érleljük.

2006. okt. 31. 07:57
Köszi Mókica, jó kis összeállítás! Párat feltétlenül ki fogok próbálni! :)
2006. aug. 5. 12:21

..találtam egy pár receptet, hátha jól jön még rajtam kivül valakinel...


Grillezzünk a szabadban III. Fűszerek, pácok, mártások


Az igazán ízletes ételek titka a fűszerezésben rejlik. Az alábbi összeállítás segítségével különleges pácokat, mártásokat készíthetsz. A grillsütés napján pedig már nincs más dolgod, mint kisütni az előző nap előkészített húsokat, zöldségeket.



A házilag összeállított keverékek alapanyagai: cukor, só, bors és valamilyen egyéb fűszer. Felhasználása: közvetlenül sütés előtt szórjuk a ételre, vagy folyadékkal (olaj, ecet) hígítva pácként használjuk.


A házilag összeállított keverékek alapanyagai: cukor, só, bors és valamilyen egyéb fűszer. Felhasználása: közvetlenül sütés előtt szórjuk a ételre, vagy folyadékkal (olaj, ecet) hígítva pácként használjuk.


Barbecue-fűszerkeverék

Hozzávalók 4 személyre: 1 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál (durva szemcséjű), só, 1 evőkanál őrölt fekete bors, 1 kávéskanál cayenne-i bors, 1 kávéskanál édes (vagy erős) pirospaprika, 2 kávéskanál fokhagymapor, 2 kávéskanál vöröshagymapor

Elkészítés: Egy nagyobb tálba öntjük és jól összekeverjük az összes hozzávalót. Majd jól záródó üvegbe tesszük felhasználásig. A maradék, hőtől, fénytől védve fél évig is eláll. nagy előnye, hogy marha-, sertés, vagy szárnyashúsokhoz egyaránt jól illik.


Halfűszerkeverék

Hozzávalók 4 személyre: 4 evőkanál barna cukor, 1 evőkanál (durva szemcséjű), só, 1 evőkanál őrölt fekete bors, 1 evőkanál szárított kapor (ki is hagyható), 1 evőkanál őrölt mustármag (ki is hagyható)

Elkészítés: Azonos módon állítjuk össze, mint a barbecue-fűszerkeveréket. Édesvizi vagy tengeri halak fűszerezéséhez (a lazac kivételével) egyaránt használható.


Zöldfűszerkeverék

Hozzávalók 4 személyre: 1 evőkanál szárított tárkony, 1 evőkanál szárított oregánó, 1 evőkanál szárított kapor, 1 evőkanál szárított kakukkfű, 1 evőkanál szárított rozmaring, 1 evőkanál (durva szemcséjű) só 1 evőkanál őrölt bors, 1 evőkanál szárított, reszelt citromhéj,

1 evőkanál fokhagymapor

Elkészítés: Azonos módon állítjuk össze, mint a barbecue-fűszerkeveréket. Báránynak, csirkének, halnak nagyszerű ízt ad.


Csípős fűszerkeverék

Hozzávalók 4 személyre: 1 chilipaprika, 2 kávéskanál szemes fekete bors, 1 kávéskanál köménymag, 1 kávéskanál koriandermag, 1 kávéskanál mustármag, 1 evőkanál (durva szemcséjű) só, 1 evőkanál enyhén csípős pirospaprika, 1 evőkanál barna cukor, 2 kávéskanál szárított fokhagyma,

2 kávéskanál szárított vöröshagyma, 2 kávéskanál szárított oregánó

Elkészítés: Egy teflonserpenyőt üresen előmelegítünk. Beletesszük a kettévágott chilipaprikát (ki is magozhatjuk), majd a borsot, a kömény-, a koriander- és a mustármagot, és addig pörköljük, amíg illatozni kezd (2–4 perc). Ha túlpirítjuk, megkeseredik! A fűszereket hőálló tálba öntve hagyjuk kihűlni, majd (fűszer)darálóban finomra őröljük. Végül belekeverjük a megmaradt hozzávalókat. A megmaradt keverék szorosan záró tartályban, hőtől, fénytől védve legalább fél eláll. Elsősorban marhahúsok (bélszín, hátszín, szegy) fűszerezésére való.


Asztali mártások

A kísérő, un. asztali mártások sütés közbeni kenegetésre nem alkalmasak, de arra annál inkább, hogy a legegyszerűbb sülteknek nagyszerű kísérőjük legyen. Hogy aztán ki-ki kedve szerint az egyszerűbben elkészíthetőt vagy a bonyolultabbat, a visszafogottabb vagy a karakteresebb ízűt választhassa.


Fokhagymás mártás

Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg majonéz, 2 gerezd fokhagyma

Elkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, áttörjük. Elkeverjük a majonézzel, sóval, borssal ízesítjük. Mindenféle grillezett zöldséghez, húshoz kínálhatjuk.


Paradicsomos mártás

Hozzávalók 4 személyre: 2 húsos paradicsom, 1/2 csomag friss bazsalikom, 2 evőkanál kapribogyó, 2 dkg szardellapaszta, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál kaprilé, 5 evőkanál olívaolaj

Elkészítés: A paradicsom héját lehúzzuk, kettévágjuk, magjait kikaparjuk, húsát apró kockákra vágjuk. A bazsalikomot leöblítjük, felaprítjuk. A paradicsomot elkeverjük a kapribogyóval, a szardellapasztával, a bazsalikommal, a citromlével, a kapri levével, az olajjal, és sóval, borssal ízesítjük. Fehér húsú halakhoz és szárnyasokhoz illik igazán.


Márványsajtos mártás

Hozzávalók 4 személyre: 1 fej vöröshagyma, 1 kis csomag petrezselyem, 5 dkg márványsajt, 5 dkg tehéntúró, 2 evőkanál kukoricacsíra-olaj, 1 csipet fokhagymás só

Elkészítés: A hagymát meghámozzuk, nagyon apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A sajtot villával áttörjük, elkeverjük a túróval, az olajjal, a hagymával és 3 ek. vízzel. A petrezselyemmel, a fokhagymás sóval és őrölt fehér borssal fűszerezzük. Fóliában sült burgonyához kitűnő!


Sütőpácok, kísérő mártások

Van a mártásoknak egy olyan köre, amelyeknek nagy előnyük, hogy sütés közbeni kenegetéshez éppúgy használhatók (a cukortartalmúakat csak a sütés vége felé, mert könnyen odaégnek!), mint kísérő fogásként a kész sültek mellé. Így érdemes kicsit többet készíteni belőlük, s a maradékot csinos tálkában tálaláskor kínálni.


Barbecue-pác

Hozzávalók 4 személyre: 1 dl fehérborecet, 2 kávéskanál (durva szemcséjű) só, 1 kávéskanál őrölt fekete bors, 1 kávéskanál morzsolt piros erős paprika, 1 kis fej vöröshagyma, 1 chilipaprika

Elkészítés: Egy tálba öntjük az ecetet, beletesszük a sót, a borsot és a morzsolt erős paprikát, addig keverjük (kézi habverővel), amíg a só feloldódik. Ekkor hozzáadjuk megtisztított és vékonyra szeletelt vöröshagymát és chilipaprikát. Ez a sütőmártás remek a sertés- meg a csirkehúson, de minden máson is, amit érdemesítünk arra, hogy a grillre tegyük. Akkor kenjük meg vele a húst, amikor a külseje már megsült. A mártást el lehet készíteni néhány órával előre, de még aznap fel kell használni.


Mustáros-pác

Hozzávalók 4 személyre: 2 evőkanál mustármag, 1 evőkanál vaj, 1 szelet bacon, 1/2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál dijoni mustár, 1 dl almaecet, 8 dkg barna cukor, durva szemcséjű só, durvára őrölt fekete bors.

Elkészítés: Teflonserpenyőben közepes lángon, szárazon világosra pirítjuk a mustármagot (2–3 perc), majd hűlni egy kis hőálló tálba öntjük. A serpenyőbe tesszük a vajat, a vékonyra vágott bacont meg a megtisztított, vékonyan felszeletelt hagymát, és közepes lángon a hagymát világosra pirítjuk (3–4 perc). Belekeverjük a mustárt, az ecetet, a cukrot meg a pirított mustármag felét, és lassan addig forraljuk a mártást, amíg besűrűsödik (5 perc). Ízlés szerint sózzuk, bőven borsozzuk. A maradék mustármagot csak közvetlenül a tálalás előtt szórjuk a mártásra. A mártás hűtőben 5 napig eláll. A mustár remekül illik grillezett kolbászokhoz, sonkaszeletekhez, sertéskarajhoz, sőt csirkéhez is.


Csípős paradicsomos pác

Hozzávalók 4 személyre: 1 dl fehérborecet, 3 evőkanál ketchup, 2 evőkanál barna cukor, 4 kávéskanál (durva szemcséjű) só, 2 kávéskanál csípős mártás (pl. Tabasco), 2 kávéskanál morzsolt piros erős paprika, 1 kávéskanál őrölt fekete bors

Elkészítés: Az összes hozzávalót addig keverjük (kézi habverővel), amíg a só és a barna cukor feloldódik. Kóstoljuk meg, és ízlés szerint további csípős paprikát adhatunk hozzá. Hűtőszekrényben több hónapig eláll. Elsősorban sertéshúsok kísérője.


Fűszeres chutney-pác

Hozzávalók 4 személyre: 25 kg gyümölcs (alma, őszibarack, körte stb.) 1 evőkanál vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg cukor, 2 dl borecet, 1 citrom leve, 2 kávéskanál currypor, 1/2 kávéskanál gyömbérpor, 1/2 kávéskanál őrölt fahéj

Elkészítés: A gyümölcsöt, ha kell, meghámozzuk, húsát apróra vágjuk. A felforrósított vajon az apróra vágott hagymát üvegesre pároljuk, beletesszük a gyümölcsöt és a cukrot. Leöntjük az ecettel, és a hőt alacsonyra véve kb. 20 percig lassú tűzön forraljuk. Kihűtjük, a citromlével és a fűszerekkel ízesítjük. Tiszta üvegben, hideg helyen tároljuk. sütés közben a húst kenegetjük vele, a maradékot kis tálkában kínáljuk. A legjobb bárány- vagy sertéshúshoz.


Tandoori-pác

Hozzávalók 4 személyre: 8 dl natur joghurt, 4 gerezd fokhagyma, 2 kávéskanál őrölt gyömbér, 3 evőkanál főzőtejszín, 3 evőkanál citromlé, 1 -1 mokkáskanál őrölt koriander- és köménymag, 2 mokkáskanál kurkuma, 1-1 mokkáskanál őrölt fekete és cayenne-i bors

Elkészítés: A joghurtot szűrőn jól lecsepegtetejük. A fokhagymát megtisztítjuk, összezúzzuk. Egy nagyobb tálban az összes hozzávalót jól összekeverjük. Ízlés szerint megsózzuk. A húsokat ezzel a páccal bevonjuk, legalább 4 órányi időre a hűtőbe tesszük, majd a lehető legforóbb tűz fölött sütjük. Kiváló csirke, bárány, halak és rákfélék ízesítéséhez.


Paprikás mártás

Hozzávalók 4 személyre: 1 sárga húsú paprika, 1 üveg édes-savanyú szósz, 5 dkg mazsola, 1 teáskanál őrölt gyömbér

Elkészítés: A paprikát megmossuk, kettévágjuk, kimagozzuk, húsát apró kockákra vágjuk. Összekeverjük az édes-savanyú mártással, a mazsolával, a gyömbérrel, és sózzuk, borsozzuk. Grillezett szárnyasokhoz ajánljuk.


Mustáros mártás

Hozzávalók 4 személyre: 4 evőkanál majonéz, 4 evőkanál tejföl, 1,5 evőkanál csípős mustár, 1,5 evőkanál édes mustár, 3 szál újhagyma, 1 evőkanál vegyes vágott zöldfűszer

Elkészítés: A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk, felét összekeverjük a majonézzel, a tejföllel, a kétféle mustárral. A zöldfűszerekkel ízesítjük, és megszórjuk a maradék hagymával. Sült marhahúsokhoz kitűnő.


Borsos mártás

Hozzávalók 4 személyre: 1 pohár tejföl, 1 dl natúr joghurt, 1 csomag vegyes salátaöntet-por, 1 evőkanál zöld bors, lében

Elkészítés: A tejfölt, a joghurtot elkeverjük a salátaöntetporral. A zöld borsot lecsepegtetjük, összevágjuk, és 1 evőkanálnyi levével a krémbe keverjük. Önmagukban grillezett zöldségek mellé kínáljuk.


Tormás mártás

Hozzávalók 4 személyre: 2,5 dl tejszín, 3 evőkanál reszelt torma, 1 teáskanál citromlé, 1 evőkanál ribizlilekvár, 1 mokkáskanál cukor

Elkészítés: A tejszínt kissé felverjük, elkeverjük a tormával, a citromlével és a lekvárral. Sóval, borssal, cukorral ízesítjük. Sült zöldségek - sárgarépa, cukkini - mellé tálaljuk.


Camembert-es mártás

Hozzávalók 4 személyre: 1 doboz (12,5 dkg) camembert sajt, 5 dkg juhtúró, 4 evőkanál tejszín, 1/2 teáskanál Worchestershire szósz, 1 mokkáskanál pirospaprika, 3 evőkanál vágott snidling

Elkészítés: A camembert penészes kérgét levágjuk. A sajtot villával összetörjük, majd beledolgozzuk a túrót, végül a tejszínt, a Worchestershire szószt meg a pirospaprikát, és az egészet összeturmixoljuk. A snidlinggel, kevés borssal ízesítjük. Ez a mártás is zöldségek - zeller, karalábé - ízletes kísérője.


Almás mártás

Hozzávalók 4 személyre: 2 kivi, 1 alma, 1 fej vöröshagyma, 1,5 dl tejszín, 3 evőkanál tárkonyos ecet, 2 kiskanál cukor

Elkészítés: A kivit és a hagymát meghámozzuk, az almát megmossuk, magházát kivágjuk. Mindhárom hozzávaló húsát nagyon apróra vágjuk, és elkeverjük a tejszínnel. Az ecetet a cukorral felforraljuk, majd kihűtjük, és a krémbe keverjük. Sóval, borssal ízesítjük. Sült burgonyához nagyszerű ízesítő.


Diós mártás

Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg dióbél (vagy mogyoró, kesudió stb.)

20 dkg vajkrém, 2 dl kefir, 1 mokkáskanál őrölt koriandermag

Elkészítés: A diót összevagdaljuk, és egy serpenyőben zsiradék nélkül megpirítjuk. Félreteszünk belőle 1 ek-nyit, a többihez hozzákeverjük a vajkrémet, és hagyjuk elolvadni. Belekeverjük a kefirt, a korianderrel, sóval, borssal ízesítjük, és hagyjuk teljesen kihűlni. Tálaláskor megszórjuk a félretett dióval. Zöldségekhez (sárgarépa, paprika, zellerszár) különösen finom.


Paprikás kukoricamártás

Hozzávalók 4 személyre: 1 konzerv kukorica, 1 doboz paprikás vajkrém, 1 csomag friss koriander (vagy petrezselyem), 1/2 piros húsú paprika

Elkészítés: A kukoricát lecsepegtetjük, félreteszünk belőle 3 evőkanálnyit, a többit a vajkrémmel összeturmixoljuk. A korianderleveleket leöblítjük, apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, húsát kis kockákra vágjuk. A krémbe keverjük a zöldfűszert, a paprikát és a félretett kukoricát. Sóval, borssal ízesítjük. Leginkább a grillezett vöröshúsokhoz illik.


Csípős paradicsommártás

Hozzávalók 4 személyre: 1 kis chilipaprika, 2 ág kakukkfű, 1 konzerv darabolt paradicsom, 1 dl tejszín, 1 teáskanál cukor

Elkészítés: Az erős paprikát megmossuk, nagyon apróra vágjuk. A kakukkfű levélkéit szintén felaprítjuk. A paradicsomot összetörjük, és elkeverjük a tejszínnel. Hozzáadjuk az erős paprikát, a kakukkkfüvet, és a cukorral, sóval, borssal ízesítjük. Elsősorban grillezett halakhoz illik.


Fűszervajak

A francia mesterszakácsok szerint a grillezés titka, a vaj. Amitől minden hús, zöldség ragyogó ízt és a belekevert fűszerektől egyedi aromát kap.


Gyömbéres-citromos vaj

Hozzávalók 4 személyre: 20 dkg puha vaj, 1 diónyi friss gyömbér, 1 zöldcitrom, 1/2 erős paprika

Elkészítés: A vajat habosra keverjük. A gyömbért meghámozzuk, lereszeljük. A zöldcitromot alaposan megmossuk, zöld héját lekaparjuk/reszeljük, levét kinyomjuk. Az erős paprikát kimagozzuk, húsát apróra vágjuk. Az előkészített hozzávalókat a vajjal összekeverjük, sóval, borssal ízesítjük. Grillezett halakhoz, szárnyasokhoz kínáljuk.


Tárkonyos vagy bazsalikomos vaj

Hozzávalók 4 személyre: 1 evőkanál fenyőmag (vagy szeletelt mandula), 2 gerezd fokhagyma, 1 csomag friss tárkony ill. bazsalikom,

20 dkg puha vaj

Elkészítés: A fenyőmagot zsiradék nélkül kissé megpirítjuk egy serpenyőben. Kihűtjük, és apróra összevagdaljuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A tárkony (bazsalikom) leveleit megmossuk, lecsipkedjük, apróra vágjuk. A vajat habosra keverjük, hozzáadjuk fenyőmagot, a fokhagymát, a bazsalikomot, sóval, és borssal ízesítjük. Sült burgonyához, halhoz, tésztához kínáljuk.


Fokhagymás vaj

Hozzávalók 4 személyre: 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál vágott, friss vegyes zöldfűszer, 2 mokkáskanál őrölt bors, 20 dkg puha vaj

Elkészítés: A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A vajat habosra keverjük, a fokhagymát, a zöldfűszereket, az őrölt borssal és sóval ízesítjük.


Narancsos vaj

Hozzávalók 4 személyre: 1/2 narancs reszelt héja, 3 evőkanál narancslé, 1 evőkanál vágott tárkony, 20 dkg puha vaj

Elkészítés: A narancs héját lereszeljük, levét kinyomjuk. A tárkonyt leöblítjük, apróra vágjuk. A vajat habosra keverjük, beledolgozzuk a narancs héját, levét, a tárkonyt, és sóval, borssal ízesítjük. Grillezett burgonyához, spárgához, borjúhúshoz nagyon finom.

8. Mókica (válaszként erre: 7. - Fuszulka)
2006. aug. 4. 12:09
köszike...kipróbálom majd;)
7. fuszulka (válaszként erre: 6. - Mókica)
2006. aug. 1. 20:37

én csak piros aranny és mustár keveréket használok lehet csipös is és még borsot rakok bele

érdemes legalább husz percet állni hagyni

6. Mókica (válaszként erre: 4. - Ábrahám)
2006. aug. 1. 02:50
....ezt a sót csak a sütés előtt használjuk tippet már nekem is mondták:) Kifogom próbálni:) Köszike
2006. aug. 1. 02:48

Köszi Ábrahám:)


Szerintetek ha grill csirkét szeretnék csinálni,akkor milyen keveréket használjak?


Vettem pár napja egy kimondott grillcsirke sütőt, rá kell húzni a csirkét , ezt a kütyüt betenni egy kis vizzel megtöltött tepsibe ( ez a fém valami közepén van egy lyuk ,ahova egy dobozos sört is belelehet állitani:)...ugye ismerős valkinek ez...

szóval ezt szeretném kibróbálni...

Pácoljam be előtte az egész csirkét egy nappal ?

Kinek van ilyen sütője, mik a tapasztalatok?

A párom imádja a ropogós bőrt...na ezt hogy érhetem el?


Bocsika, a sok alapvető kérdésért, csak ilyenben még nem sütöttem..és nagyon szeretnék ügyeskedni :)


Köszike előre is:D

2006. júl. 31. 09:36
Nálam az alap mindig kb. 1 dl olaj. Ebbe mehet mustár vagy más savanykás dolog (bor, borecet). Mehet bele bármilyen fűszer ízlés szerint, én egyedül sót nem teszek bele, akkor puhább a hús, sózni sütés előtt szoktam. Ebbe a kutyulékba teszem a husit, legjobb ha egy egész éjszakát áll a hűtőben.
2006. júl. 31. 02:08
hősi=husi ;) bocsika
2006. júl. 31. 02:06

Segitsetek kérlek:)

Ha van jól bevált receptetek finike hősi pácokhoz osszátok meg velem:) Előre is köszönöm!

2006. júl. 31. 02:05
Pácok húsokhoz. Legyen szárnyashoz,disznóhoz, akár marhahúshoz is...

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook