Hogyan büntetnéd meg azt a 14-15 évest, aki síremlékekben tesz jelentős kárt? (beszélgetés)
ezzel nem tudom mi a gond?!Játszanak ebéd előtt.Lehet hogy mg órájuk is van, és megmondták nekik, hogy mikor jöjjenek haza.Mozognak, kint vannak a friss levegőn.
Jobban zavarna ha buszmegállóablakokat törnének ki, vagy kukákat gyújtanának fel.Akkor én is fel tenném a kérdést, hogy nem hiányoznak otthonról?!
Pontosan ere gondoltam én is.
De ehhez egész biztosan mindenféle törvénymódosításra lenne szükség. Csak hát...
A tettesek már megvannak, be is vallották, hogy csak egymás előtt akartak "erősek" lenni.
Gondolom, jó szokás szerint megússzák valami felfüggesztett ejnye-bejnyével.
"Csak" annyiban vagyok érintett, hogy naponta szembesülök a tinik rémtetteivel.
Ha otthon megtanítják arra hogy tisztelt a másét, tiszteld az embert, valamilyen értékrendet tanul, akkor nehéz lesz eltántorítani az iskolában.Addigra már ő is fogja tudni, hogy kikkel akar barátkozni.
Legalábbis én ezen vagyok, és remélem, hogy nem bukik meg az elmélet:D:D:D:
De, csak nem célravezető.
Viszont, ha dolgozni kell, helyreállítani, biztos meggondolja legközelebb megéri-e?
Nagyjából megértelek. Azért azok a gyerekek akiket nevelnek és emberszámba veszik őket, megtalálják a jó utat. Nem elég megszülni, nevelni is kell őket a jóra. Te biztosan megtennéd, úgy gondolom.
Az én gyerekeim már felnőttek és tudom, nem mindenkit lehet csak úgy eltéríteni a helyes útról. Bár olykor nem is olyan nehéz, sajnos.
nem ettől lesznek vagányak:(, csak ők hiszik azt.
Meg amit írtam, az, hogy nem akar kilógni a sorból, fél a kiközösítéstől, attól, hogy nem lesznek "barátai".
Ugye itt nem politizálunk meg miegymás.
A mostani iskola már nagyon más mint a régiek voltak. Nem ugyanolyant szeretnék, de a gyerekeknek volt sok szakkör és sok hasznos elfoglaltság. Manapság van?
Valami ilyesmire gondoltam én is. Céltalanok.
Felelőtlenek. Nincs jó dolog ami vonzza őket.
:))) Semmi rosszra nem gondoltam!!!!
Nagyon sok gyereket egyszerűen nem nevelnek.
Nincs hasznos elfoglaltságuk. Unalmukban garázdálkodnak.
Szerintem csak bulinak fogják fel:(
Meg talán dolgozik bennük az, hogy nem akar kilógni a sorból amikor hülyeséget csinálnak a többiek, azt hiszi ettől lesz vagány, és ettől maradnak a barátai, a barátai.
Szerintem minden temetőben van régi, kevésbe látogatott, "elgazosodott" rész.
Én közmunkában rendbe rakatnám velük, úgy hogy a bért az a család kapja meg akiknek a sírját megrongálták.
Régebben, mint városvédők mi is bontottunk ki a temetőben városunk híres szülöttjeinek sírhelyét, tudom milyen embertelen munka a vadrózsát, és egyébb gazt írtani.
További ajánlott fórumok:
- Van-e jelentősége a " dinnyére sört?" szólásnak?
- Mivel büntetnéd azt az "apát", aki évek óta nem fizet gyermektartást?
- Mivel büntetnéd gyermeked ha megbukik?
- Te hogyan büntetnéd azokat, akik illegálisan szemetelnek? (pályázathoz kellene)
- Hogyan büntetnéd a netes, mobilos csalókat?
- Dopping!Te, hogy büntetnéd?