Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hogy vegyem rá a 4 hónapos fiamat, hogy rendesen szopizzon? Csak 5 percet hajlandó cicin lenni, aztán elfordul, játszik. fórum

Hogy vegyem rá a 4 hónapos fiamat, hogy rendesen szopizzon? Csak 5 percet hajlandó cicin lenni, aztán elfordul, játszik. (tudásbázis kérdés)


25. bugus
2009. jan. 23. 14:53

Szia!


Ebben a cipőben jártam én is, most 4 hónapos a kislányom. Elkezdtem pancsolni vele esténként a kádban és a közben szopikázik, ezt már jó pár hete csináljuk és visszaszokott a cicikére. (olyan érzéseket ébreszt még mindíg bennem , mint amikor megszületett és mellre raktam).Igaz nekem is gügyög közben, de most jobban koncentrál.:)

2008. okt. 29. 16:21
Az én fiam is csak 5-6 percet cicizik,de ha rendesen fejlődik és utánna nem éhes 3 órán át akkor eleget eszik ne aggódj ezen, nekem is dumál megelégedve én meg azon paráztam hogy kevés neki a tej ha még van kérdésed irj privit próbálok segiteni 3 gyerek édesanyja vagyok,van egy kis tapasztalatom e téren.És nyugi nincs a piciddel semmi baj.
2007. júl. 27. 18:11
Az én 4 hónapos Matyim is max 5 percet szopik, most az jutott SZMbe, talán a foga kezdi piszkálni, és ezért nincs olyan étvágya, ő most egyébként nagyon nyűgös.
2007. máj. 29. 10:06
Hagyd békén, ő tudja mennyi kell naki.
21. kszilvi (válaszként erre: 20. - Rhea)
2007. máj. 29. 09:53
Igen, nagyon cukika! :-) Élvezi, hogy eléri, amit akar.
20. Rhea (válaszként erre: 19. - Kszilvi)
2007. máj. 28. 23:31
Édes lehet a kúszó gyönyörűség! :o))
19. kszilvi (válaszként erre: 18. - Rhea)
2007. máj. 25. 13:46

szia!

Gratulálok a fogacskhoz! Akkor valószínű, hogy ez lehetett a baj. Most hogy ilyen meleg van megint igényelheti többször a szopit. Nekem is van, hogy ebédre csak szopizik-elalszik, aztán kap főzit, ha felkel.

Nálunk is kibújt a 4. fogacska. Volt, hogy éjszaka 3x is felkelt sírva,és mindig szopizott. Most már megint jobb.


Kisfiam úgy kúszik,mint a filmekben a katonák:-)))

18. Rhea (válaszként erre: 17. - Kszilvi)
2007. máj. 24. 20:42

szia!

van fogacska!! túlvagyunk pár extra-nyűgös napon, és egy-két(na, jó több..) sokszor-kelős éjszakán, de kibújt a kis foga! :o))))

alvás terén nem sok változás van :o( viszont a szopi már jobban megy, 2,5 - 3 óránként eszünk.

17. kszilvi (válaszként erre: 15. - Rhea)
2007. máj. 15. 21:32

Szia!

Csak most néztem meg, amit írtál!

Azóta van már fogacska? Remélem jobban megy a szopizás-alvás!!!:-)

Petikémnek most jött ki a 3. foga! (mellette még náthás is volt...)

2007. máj. 15. 19:32

Szia!

Az én babucim most 9 hónapos és kb. 2 hete nem szopik. Viszont,ebben az időszakban,amiben most ti is jártok mi ugyan így átéltük. A végén szerintem már 5 percig sem evett. (izgultam,hogy biztos nincs tejcsi) Ennek ellenére nagyon jóllakott a picipoci,hisz csak következő etetésnél sirdogált egy kicsit. Ne ijedj meg nekik nagyon jó a kis " szívókájuk" jó erőss. Gondolom érzed is? Négy hónapos volt, amikor a két alsó fogacskák kibújtak és én is többször álltam a kiságy mellett éjjel,mint ahogy elterveztem. Túl lesztek rajta, én vettem neki egy kis rágókát amit megtudott fogni és mai napig is imádja. Persze minden baba másképp viseli a fogzást.

Kitartás ez egy kis átmenti időszak!

15. Rhea (válaszként erre: 14. - Kszilvi)
2007. ápr. 21. 21:57

szia!

Igen, mindent a szájába szed, rág és nyáladzik is rendesen, s a keze is sokat matat a szájában. Lehet hogy a fájó inyecske miatt van az éjjeli sok-sok ébredés, erre nem is gondoltam..Az 5 perc nem mindig elég, igaz, ha szopizik, akkor húzza rendesen, és ha abbahagyja, kicsit játszunk, tisztába teszem, akkor újra szopizik-ha éppen eltalálom a pillanatot. különben nagyon jókedélyű baba, állandóan mosolyog és játszik, szinte sosem sír, csak ha éjjel ébred..akkor meg biztos az ínye fáj.

köszi! :))

14. kszilvi (válaszként erre: 13. - Rhea)
2007. ápr. 21. 20:45

szia!

Szerintem a 2 és fél óra már egész jó! 5 perc alatt lehet, hogy a számára szükséges mennyiséget már ki tudja szívni. Ha utána játszik, nem sír, akkor minden ok.

Éjszaka nekem is szopizott 2 óránként. Most 7 hós és csak 1x ébred enni, vagy csak hajnali 5-6 körül.Ha a foga bánja, akkor természetes, hogy többször szopizik-este is.


Nálatok már előfordulhat, hogy az ínyecske fáj!!! Nincs jele a fogzásnak? (nyáladzás, mindent a szánkba veszünk, fogdossa az ínyét)


Legyen jó éjszakátok!

13. Rhea
2007. ápr. 21. 19:05
Sikerült elérnem, hogy napközben 2 és fél óra legyen a szopik között, de az 5 percet meghosszabbítani nagyon nehéz, mert elfordul..olyankor kicsit játszunk, és újrakezdjük. van, hogy bejön, van hogy nem. De az éjszakai 2óránkénti kelés maradt, és azzal "vigasztaltak", hogy amelyik baba 4hónaposan ezt csinálja, valószinüleg nem is szokik le róla..:(( van valakinek ebben tapasztalat?
2007. ápr. 16. 22:02
Nekem mikor ezt csinálta, abbahagytam a szoptatást és legközelebb csak akkor adtam mikor igazán sírt, hogy éhes.A másik, hogy minden zavaró tényezőt megpróbáltam kizárni, ami igen nehéz két tesó mellett.Sajnos nekem hamar, 4 és fél hónaposan elfogyott a tejcsi.De néha a cumisüvegezés is hasonlóan zajlik, hogy minden más jobban izgatja, mint az evés.
11. mongi
2007. ápr. 16. 21:59
Biztos van elég tejed?
2007. ápr. 16. 15:19
Nekünk is volt egy idoszak,amikor Kata nagyon keveset szopott alkalmanként,kb.akkor,amikor kezdte felfedezni a kulvilágot.Elôtte 15-20 percig is szopizott,akkor meg lecsökkent 5 percre.Es olyan nap is volt,hogy másfél óránként ettünk.Ejszaka is 3-4szer kelt,amibol kettot még le is tagadtam a vedono elott,mert az még igy is azt javasolta,hogy szopi helyett adjak neki teát.Ezt a tanácsot én meg nem akartam,es nem is fogadtam meg.Szerencsémre én elég rossz alvo vagyok,jobbanmondva nagyon kevés alvás is elég nekem,igy nem zavart az,hogy hányszor kel éjszaka.Lassan aztán kialakult,amikor kezdtunk 6 hónap után mást is enni.Most ott tart 9 hónaposan,hogy napkozben 3szor eszunk rendes kaját,de még 3-4szer szopizik is.Mindig azzal alszik el,es ejszaka is kel egyszer-kétszer.Gondolom az ejszakai szopi még azért nem maradt ki,mert már nem annyira tápláló a tej neki,hogy reggelig kibírja vele,de amig van tejem,nem akarom tápszerrel pótolni csak azért,hogy éjszaka ne keljen fel.
9. d@nu
2007. ápr. 16. 12:12

A rövid ideig tartó szopizásnak plusz hátránya, hogy igazából csak szomjúságos csillapít, a hátsó, tartalmasabb tejből nem jut elég. Elvileg 5-10 perc szopi is elég némelyik nagyon ügyesen szopó babának, de ha a kicsid másfél óra múlva éhes, akkor nem hiszem, hogy jóllakik. Van elég tejed? Nem lehet az a gond, hogy pár perc alatt kiürül a cici és mivel a hasát már "elcsapta" előtejjel, nem "küzd" a továbbiakban?

Jól teszed, ha megpróbálod kihúzni az etetést, de ahogy Win is írta, próbáld fokozatosabban, így szépen rávezetheted a babát arra, hogy egyre több táplálékot vegyen magához. És ha van tejed, tényleg ne teáztasd, ne itasd gyümölcslével sem, mert idő előtt leválasztod, ha rászokik ezekre a "pótlékokra".

8. Rhea
2007. ápr. 16. 11:54
Próbálkozunk..A nappalok még elviselhetők, akkor könnyebben kitolom az időt, de éjszaka is kétóránkét felébred, és szopizik, persze akkor is csak pár kortyot. Ahogy elkezdett kevesebbet szopizni, megszünt az éjszaki alvás is, addig 9től hajnali 3-4ig aludt,majd 3óránkét szopott. Most meg éjjel is 2óránkét ébred, és szopik egy keveset... A teát a védőnő tanácsolta, a másik variáció szerinte a gyümölcslé, de azt nem akartam még. Mi is sötétitett szobában szopizunk, ez ismerős. Ja, és a kedvenc cici is gond, a másikből csak akkor hajlandó, ha "nagyon" éhes.
7. win
2007. ápr. 16. 09:39

Te még boldog anyuka lehetsz!:)))) Én 7 hetes korától 14 héten keresztül küzdöttem a fiammal, mert pár percet szopott és utána vége! Nagy nehezen eljutottunk oda, hogy még ma is szopik, de azt nem kívánom senkinek, amit 2,5 hónapig csináltam.:((


A fiad már viszonylag nagy, ezért elkezdte érdekelni a külvilág, és amint kicsit elcsapja szomját-éhét nézelődni, felfedezni szeretne mindent maga körül. Én próbálkoztam azzal, hogy elsötétítettem a szobát, és folyamatosan halkan duruzsolgattam neki, így kicsit tovább volt hajlandó cicin lenni.

Ha most 1,5 óránként kéri, szerintem ne akard egyből 3 óráig húzni az időt, mert az a duplája, egy ilyen kis pocaknak az nagyon sok üresen!!! Apránként, mondjuk 20-30 percenként próbálnám meg kitologatni a szoptatási időket, és semmiképpen nem adnék neki teát, mert azzal is telik a gyomra -elveszi a helyet a tápláló anyatejtől-, viszont tápértéke nincs.

Az etetés (én is ebbe a tévhitbe ringattam magam) egyáltalán nem megváltás, főleg, ha egyébként jól szopó babád van! Egy csomót elbohóckodik az ember, mire lepépesíti neki az almát/banánt, összekensz vele egy jó pár edényt, aztán megeszik belőle két kis kanálkányit. Ettől semmivel sem lesz kevésbé éhes, csak neked lesz még több dolgod. Én kb. 1 hónap (!!!) alatt tudtam elérni a fiamnál, hogy valóban tápláló mennyiségű almát vagy banánt egyen meg.

2007. ápr. 15. 19:58
Próbáld meg kihúzni az időt, és csak a 3 óra leteltével etetni.Nekem bejött.
5. Rhea (válaszként erre: 4. - Kszilvi)
2007. ápr. 15. 19:07
Nem, még csak szopizik, és néha kap teát. Ha elég kitartó vagyok, mint pl. ma, akkor egy kis teáztatással és a kis sírással kihúzzuk 2 és fél órára a két szopi közti időt. Még egy hét így, és elkezdem etetgetni, mert meghalok a fáradságtól.
4. kszilvi (válaszként erre: 2. - Rhea)
2007. ápr. 15. 16:27
Lehet, hogy 5 perc elég neki, mert már olyan ügyes, hogy ennyi idő alatt kiszívja a kellő mennyiséget. De hogy másfél óra múlva megint kéri...nem tudom miért.Lehet, hogy gyorsabb lett az emésztése, vagy megváltozott a tejci összetétele. Mást nem adsz még neki?
2007. ápr. 15. 15:37

Én ettől nagyon kiakadtam annak idején, mert elfáradtam, s csak aludni lett volna kedvem. Végül drasztikusan "kiéheztettem", azaz 3 órán keresztül nem kapott sem enni, sem inni.

Gyönyörűen rászokott a napi 6x-i szopásra, s kb 3 óránként (utána nem mértem az időt, csak kb) még fél évet tudtam szoptatni.

2. Rhea
2007. ápr. 15. 15:07
3 és fél hónapos koráig rendesen szopizott, aztán bevezette ezt az új "módszert", aminek az a hátránya, hogy másfél óránként cicizne, még éjjel is. Mit tegyek?
1. Rhea
2007. ápr. 15. 15:05
Hogy vegyem rá a 4 hónapos fiamat, hogy rendesen szopizzon? Csak 5 percet hajlandó cicin lenni, aztán elfordul, játszik.

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook