Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy tudom kinyújtani a marcipán masszám? fórum

Hogy tudom kinyújtani a marcipán masszám? (tudásbázis kérdés)


2010. okt. 30. 21:20

Szamos marcipán, bolti előre csomagolt rudacska volt.


Bocs, hogy eltűntem de kipróbáltam a folpackos megoldást, és szuperül bevállt! Nagyon szépen köszönöm inek-nek!!! :D

14. 36a26f5226 (válaszként erre: 12. - Durum)
2010. okt. 30. 21:01

Én még soha nem ittam alkoholt, de a cukrászatban a marcipán lazítószere a cseresznyepálinka, és a vodka.


És sokféle marcipán van, ahány olajos mag létezik, annyi féle marcipánt lehet készíteni, csak akkor diómarcipán, kókuszmarcipán, stb... lesz a neve...


Én jártam egy ideig cukrász képzésre, csak az egészségi állapotommal nem fért össze az élelmiszeripar, és felmentettek a munkaügyes képzés alól, de a cukrász könyveket megtarthattam...


Igaz, hogy a marcipánnál már nem voltam ott, de a könyvben benne van sok okos dolog...


és minél több szám van a marcipán előtt, hogy félszeres, vagy egyszeres, vagy kétszeres, vagy 3xos, az azt jelenti, hogy hányszor ment át a marcipán aprítógépen, és annál finomabbra van aprítva...

13. durum
2010. okt. 30. 20:42
Ilyenkor már eleve túl sok benne a cukor,attól törik.
12. durum (válaszként erre: 3. - 36a26f5226)
2010. okt. 30. 20:41
Ha megisszuk?Igaz,mi lazák leszünk tőle!Bocsi,nem hagyhattam ki:)
2010. okt. 30. 20:38

én már több alkalommal nyújtottam marcipánt és porcukrot szórtam aaz asztalra, úgy gyúrtam át és ismét porcukorral (mint a lisztet) nyújtottam ki.

A tortára borításkor, ha egy kicsit meszakadt vizes késsel megigazítottam és el lehetett tüntetni a részt. jó munkát.

2010. okt. 30. 20:30
Jújjj, de megkívántam. Megnézem hogy kell elkészíteni.
9. citri (válaszként erre: 1. - Weberkitti)
2010. okt. 30. 20:25
Nedves kézzel, és porcukorral.
8. fanny30 (válaszként erre: 1. - Weberkitti)
2010. okt. 30. 20:22
margarinozd be egy kicsit a kezedet és gyúrd át,ha meg leragad porcukrozni!
7. henkoki (válaszként erre: 1. - Weberkitti)
2010. okt. 30. 20:18
Nyammm, én a helyedben tuti megenném mérgemben...
2010. okt. 30. 20:13
milyen magból készül a marcipánod??
5. inek
2010. okt. 30. 20:12

szia!

folpack-között nyújtsad, nekem úgy szokott sikerülni :)

2010. okt. 30. 20:12
??
2010. okt. 30. 20:11
A marcipán lazítószere a pálinka, és a vodka... Azzal lehet lazítani rajta...
2010. okt. 30. 20:10
Mindig szétszakad, hogy kell nyújtani?
2010. okt. 30. 20:10
Nem tudom kinyújtani a marcipán masszám!

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook