Hogy tudod elfogadni, hogy a tesód sokkal szebb? (beszélgetés)
Négyen vagyunk testvérek az egyik szebb mint a másik 😁
Állítólag én voltam a különösen bájos és szép.
Qrva sokra vittem , negyven éves koromig egyik sz@r jött a másik után.
(Most már oké minden.)
A legtöbb szépnek van önbizalma, hisz már gyerekkorától ajnározzák. Lásd Barbie-baba. Mást sem hall, csak hogy ő milyen szép.
Emellett azért nem teljesen buta, összehozott egy diplomát, bár tény, hogy nem villamosmérnök, de nem full buta.
A huga sem végzett annyival magasabb szinten. Kicsit erősebb főiskola, de azért ő sem extra és szépséggel nem tud annyira kompenzálni.
Ez egy sztereotípia, hogy aki nagyon szép, az biztos full buta, aki meg csúnya, az biztos okos.
Vannak ellenpáldák.
Ha valaki totál hülye, akkor a szépség sem menti meg.
De ha szép és átlagosan normális, akkor nagyon sokra viheti, sokkal többre, mint egy átlagos kinézetű-csúnya, de különleges személyiségű ember.
Én nem mondom, hogy aki kevésbé szép, értékesebb lenne emberileg.
Ha úgy vesszük, ez is szubjektív, pl. bizonyos celebekért sokan állva pisilnek, akik nekem egyáltalán nem tetszenek, más az ízlésünk. Szépségkirálynők esetében van zsűri, mindenki más megítélése a mi döntésünk.
Párunknak pl. mi voltunk legszebbek.
Vagy egy család: az öcsike, az 10/10 szépfiú, nők álma, hatalmas buligép, minden parti közepe. A Nővére meg csúnyácska, nem is jár sehova.
Mondom a lánynak, hogy mehetnél az öcsivel bulizni: -á, nem vagyok az a szintű lány, aki az ő társaságába illik.
Másképp viszonyulnak a szépekhez.
Pl egyik család: a nagylány gyönyörű, Barbie-baba, mindig ő van központban, egész család őt ajnározza, mindig az a téma, hogy Mucika milyen szép és milyen sokra vitte, hogy valami külföldi, olasz menőség a párja.
Hugi meg átlagbarna lány,a átlagos pasival. Látom, hogy rosszul érzi magát. Pl amikor hugi mondja nővérnek, hogy gyönyörű vagy, az csaK: köszike, mondja.
Nem mondaná, hogy Te is szép vagy hugi.
Vagy egy nagynéni mondja Barbie-nak, hogy micsoda különleges szépség.
Miben viszi többre? A szépség múlandó. Mit fog csinálni, ha már nem lesz szép? Öregecskedően, roppanós fiatalok nyomulnak utána.
Legtöbb ember átlagos, és ez lett csúnyának átnevezve.
Mert a szépség hatalmas előny.
Egy szép nő, akinek semmi mása nincs csak a szépség, sokkal többre viszi, mint egy nem szép, de tanult nő.
További ajánlott fórumok:
- Nem tudom elfogadni, hogy a páromnak már van egy gyereke!
- Szerintetek meddig lehet elviselni, ha egy férj nem tud elfogadni olyannak amilyen vagy és mindig meg akar változtatni?
- Hogyan tudnám elfogadni, hogy egyelőre nincs gyermekem, pedig szeretnék?
- Hogyan tudnám elfogadni a lehetetlent?
- Miért nem tudja elfogadni, hogy nem vagyok már gyerek?
- Megéri az állandó fogyókúra? Vagy esetleg egyszerűbb lenne elfogadni magunkat úgy ahogy vagyunk?