Hogy lehet kb 50 kilót lefogyni? (beszélgetés)
Ne ezek azok amit nekem nem segítenek, ahogy az időszakos bőjt sem. Én napi 4 órában is tudok 3000 kalóriát enni.
Este 6-ig is lehet túlenni magad és nem csak a csokitól hízunk...
De persze érdemes kipróbálni, kinek mi jön be. Illetve az életkorral is változnak ezek a dolgok.
Azt írtad voltál orvosnál. Jó lenne teljes kivizsgálás. Pajzsmirigy rossz mukodese probléma van sok estben elhizas esetben. Ez a 50 kg nem kevés. Sok türelem kell hozzá. Hetente 1 kg is elég lenne. Nem jó a hirtelen nagy fogyas
Megviseli a szervezetet. Illetve nem szokott tartós lenni. Az is lényeges mit es mivel párosítva eszel. Ehhez szakkonyveket olvass vagy szakembert keress
Este 18 után már semmit ne egyél. Sok zöldség gyümölcs hasznos lenne. Napi 2-3 liter víz es semmi üdítő alkohol. Az is lényeges jól rágd meg az ételt. Így gyorsabb es könnyebb lesz az emésztés. A megfelelő mozgás is kell. Gyaloglás, kerékpár, úszás, torna gyakorlatok. Futás es megerősített mozgás ne legyen. A vizhajto teákat kerüld. Gyor sulycsokkenes lenne velük. Viszont a vizet hajtják ki a szervezetből. Arra pedig szükség van egészséges mennyiségben. Sok türelmet es kitartást kívánok.
Jah és egyél rengeteg zöldséget!!
Minden szedvics mellé és nem 2 karika uborkára gondolok. Vagy pl tészta mellé is isteni és jóval kevesebb tészta is elég, mert a zöldség kitölni a gyomrod.
Kalórában/ch-ban elenyésző, rengeteg rost, vitamin, ásványi anyag van benne. Kitöltik a gyomrod, megelőzik a vastagbélrákot, mivel a rost mentes, feldolgozott ételek teszik tönkre a bélrendszert.
Édeséget ki kell iktatni, mennyire lehet. Vannak alternatív édesítől, xilit, eritrit, stevia. Vagy ha megengedett akkor agave, datolya szirup.
Étcsoki, cukormentes, tk kekszek (gullon).
Én a tejtermékeket sem javaslom, inkább növényit, mert sok szervezetben gyulladást okoznak (pajszmirigy, pcos petefészek). Illetve nagy az inzulinválasza, hiába cukor mentes és alacsony ch tartlamú.
Számolj kalóriát!
Reggeli nagyon nem jó a gabonpehely, mivel gyors ch. Legalább zabpelyhet egyél növényi joghurttal, azért nem rendessel, mert a tejnek nagy az inzulinválasza. Előtte este simán elkészíted, reggel csak kanalazni kell. Én mindig ledarálom a zabpelyhet és úgy dolgozok vele. Zab, kevés chia mag, víz, mandulajoghurt (natur Aldis), fagyasztott gyümi, ésedítő, cukor. Vagy cukormentes kakópor, kókusz, stb.
Tényleg érdemes kalórát is számolni nem csak ch-t, mert pl a magok nagyon egészségsek, de rettentő sok a kalória benne. DE ettől függetlenül kell enni, mivel sok hasznos ásványi anyag és vitamin van bennük! Már ha nem vagy allergiás rá :D
Napi torna legalább 40 perc legyen, de az se baj ha több.
Én anno amikor lefogytam, akkor napi 1400 kalórát ettem max, 4 km séta és napi 60 perc cardio (heti 5-6 nap).
Az uzsonna és a vacsi ne legyen több 200-200 kalóriánál, ez nagyon fontos, kulcs szerepe lehet a fogyásban.
Illetve ha pl nagyon megáll a fogyás, akkor pár napig vidd fel a kalóriabevitelt, majd áll vissza, ezzel újra betudod indítani a fogyást.
Ne egyél kukoricapelyhet, cukorbetegeknek nem ajánlott. Főleg reggel tilos.
Itt meg tudod nézni, melyik ch gyors és lassú:
Itt pedig ki tudod számolni, mennyi kalóriát vihetsz be a fogyáshoz:
Én igyekszem magam ehhez a rendszerhez tartani:
6:30–8:00 – Reggeli: 30 g
Csak lassú felszívódású szénhidrátot tartalmazzon.
9:30–11:00 – Tízórai: 20 g
Elsősorban lassú felszívódású, de legfeljebb 10 g lehet belőle gyors.
12:00–14:00 – Ebéd: 50 g
Elsősorban lassú felszívódású, de legfeljebb 20 g lehet belőle gyors.
15:00–17:00 – Uzsonna: 20 g
Lehet teljes egészében gyors felszívódású, de tartalmazhat lassú vagy vegyes szénhidrátot is.
18:00–20:00 – Vacsora: 40 g
Elsősorban lassú felszívódású, legfeljebb 10 g lehet belőle gyors.
(2-es típusú, gyógyszerrel kezelt cukorbetegség esetén javasolt kerülni a gyors szénhidrátokat vacsoránál.)
21:00–22:00 – Utóvacsora: 10 g
Csak lassú felszívódású.
(Amennyiben utóvacsorára kerül sor, a vacsora szénhidráttartalmát 10 grammal csökkenteni szükséges.)
Ha mindent betartasz, sikerülni fog a fogyás.
Hogyhogy nem felelsz meg az Ozempic használatának a feltételeinek? 2. tip. cukorbeteg vagy. Az a feltétele. Azt kezelik Ozempic-kel. Milyen feltételnek kellene még megfelelned?
Az Ozempic nem fogyasztószer, de nagyon szépen beválik sok cukorbetegnél. Viszont ott is oda kell figyelni arra, hogy izomból ne fogyjon ugyanannyit, mint zsírból.
Gyógyulást!
Szerintem bármennyi kilóról van szó, a kalóriaszámolás nálam abszolúte hatásos. Önuralmat igényel.
A weboldalon, ahová már sok éve regisztráltam, azt is be lehet állítani a rendszer által, hogy az életkorhoz, magassághoz viszonyítottan mennyi az a kalória, amivel fogyni lehet biztonságosan, mennyi, ami által a testsúly tartható. Persze aki fogyni akar, azt nézi, mennyi kalóriával tud biztosan és hatásosan fogyni.
Beiktatni testmozgást, nálam bejön a gyaloglás és a biciklizés. Nem megerőltető, de hatásosak. Nem járok konditerembe, persze lehet menni, aki akar.
Pajzsmirigy vizsgálatot csináltak már? Ha esetleg nem jól működik, az is okozhatja azt, hogy nem tudsz lefogyni.
Dietetikussal beszéltél már? Ő is tud jó tanácsokat adni. Én úgy gondolom, ha magadtól nem megy, kell szakember segítsége, és az okok megállapítása is.
Én is a gyaloglást ajánlom.
Futni ekkora súlyfelesleggel nem szabad, tönkre vágod az ízületeidet.
Ne csak a szénhidrátra figyelj, hanem a kalória bevitelre is. Fogyni akkor fogsz, ha kevesebbet viszel be, mint amennyit a szervezeted felhasznál.
Az elején érdemes mérni és írni, hogy miből mennyit eszel. Meglepő adatokat fogsz találni.
Sokszor csalóka, a "csak egy kis húst ettem, meg párszem zöldséget"
Egyrészt tarts ki, mert idő kell hozzá elsősorban. Másrészt nem tudom, mennyit sétálsz a kutyával, de szerintem napi 1-2 óra sétát érdemes beiktatni. Zsírt éget, nem fárasztó, 10 ezer lépés 3-400 kalóriát eléget, ami segít a deficit növelésében, ráadásul itt a jó idő.
A másik a kalóriaszámlálás, hiába eszel egészségesebben, ha a kalóriával nem vagy deficitben, és ennek a megállapítására a méregetés, számolgatás, előre tervezés a legjobb. Vannak mindenféle appok, kalkulátorok, nekem a yazio vált be, más a kalóriabázisra esküszik.
Nem rég kiderült, hogy 2-es típusú cukorbeteg vagyok. Gyógyszert kaptam. Az orvos szerint, ha sikerülne lefogynom és rendesen odafigyelni az étkezésre, még akár vissza is lehetne fordítani. Egész életemben küzdöttem a súlyommal. Rengetegszer belevágtam már fogyókúrába, próbáltam mindenfélét, még fogyasztó tablettát is, de 5–8 kilónál többet sosem tudtam tartósan leadni.
Most már kb 5 hete igyekszem rendesen enni, főleg zöldséget és húst. Reggelente kukoricapelyhet eszem, mert gyors és a gyógyszer miatt muszáj ennem valamit. Direkt megnéztem többfélét a boltban és abból választottam, amiben a legkevesebb cukor és szénhidrát van. Nem nassolok, kenyeret csak ritkán eszem. Alkoholt egyáltalán nem iszom, üdítőt is legfeljebb heti egyszer, akkor is cukormenteset. Sétálok a kutyával, itthon majdnem minden nap tornázom kicsit.
És mégsem nagyon mozdul a mérleg.
Nagyon el vagyok keseredve, mert tényleg próbálkozom, változtattam egy csomó mindenen és mégsem látom az eredményét. Csalódott vagyok. Hallottam az Ozempicről meg a Mounjaróról, próbáltam is utánajárni, de nem felelek meg a feltételeknek, magánúton pedig nem tudom kifizetni.
40 éves vagyok, dolgozom, nem otthon ülök egész nap.
Egyszerűen nem tudom, mit csináljak, hogy végre elinduljon a fogyás. Futni nem tudok, ugrálós edzések szóba sem jöhetnek. Konditeremben maximum sétálnék a futópadon. Itthon van pár kézisúlyzóm és egy elliptikus gépem, de nem tudom, ez elég-e.
További ajánlott fórumok:
- Szerintetek hogy lehetne elég akaraterőm lefogyni 20kg-ot? Tizennégy éve próbálkozom és mára már utálom magam!
- Szeretném megtudni, hogy milyen tornával lehet a leghatásosabban lefogyni?
- 30 kilót mennyi idő alatt lehet lefogyni és hogyan?
- Párom február 2-án jön haza, addigra szeretnék lefogyni kb 2-3 kilót. Valami tuti diétás dolog? Amit meg lehet venni minden boltban!
- Hogy lehet lefogyni magasabb TSH érték mellett?
- Hogy lehetne lefogyni?