Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hogy lehet az embereket így bezárni, elzárni egymástól? fórum

Hogy lehet az embereket így bezárni, elzárni egymástól? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5
márc. 7. 13:09

FI : Te zárkózz be, ha félsz.

AZ emberek nagytöbbsége tud vigyázni magára.

141. Channa*
márc. 7. 13:02

Azt írod, hogy itt mindenki leírta a média által sugallt, agymosott egyforma véleményét.


Én nem értelmeztem a hozzászólásokat egyformának, hiszen ahányan vagyunk annyi irányból közelítettük meg a témát, bár az IQ és végzettség megjegyzésedet nagyon hasonlóan.


Egyébként te egy ötletet említettél az első hozzászólásodban azt, hogy a veszélyeztetett korosztályt zárjuk be, ami nem kivitelezhető, hiszen sok családban együtt él több generáció, azaz nem tudják megoldani az elszeparálódást, illetve sok veszélyeztetett ember dolgozik, és ő sem teheti meg, hogy ne keressen pénzt, mert ugye nem úgy van, hogy csak a 65 felettiek a veszélyeztetettek, ezért a te ötleted sem jobb annál, amit most tesznek.


A másik meg az, hogy az elzárást/bezárást te túlmisztifikálod.


Nem vagyunk bezárva és elzárva sem.

Ha körül nézel, akkor látod, hogy mennyi ember van az utcán és nem egyedül bolyonganak, hanem sokszor csapatokba.


Járnak vásárolni, dolgozni, sportolni, kirándulni, meglátogatják a barátaikat, családjukat, stb.


Most, a szerintedi nagy bezárás a plázákat érinti, illetve azokat az iskolásokat, akik eddig bejártak a suliba, és ha te egyik szférába sem tartozol, ami az eddigi és a mostani munkabeli korlátozásokat érinti, akkor végképp nem értem, hogy miért vagy elégedetlen, hiszen tudsz dolgozni, azaz nem lesz bérkiesésed.


Ha érintenek ezek, akkor sajnálom, hogy te is így jártál. Ismerem a helyzetet, de ahhoz, hogy az eüsök el tudják látni a munkájukat, ez most szükséges. Őket sem terhelhetjük és veszélyeztethetjük a végtelenségig, ezért igen is a többieknek kell lemondani rövid időre pl. a plázázásról, műkörömről fodrászról, kozmetikusról, masszázsról, stb.


Én azt gondolom, hogy ezt kibírjuk, de mindenkinek meg kell tenni a tőle telhetőt, mert ha továbbra is lázadozunk és nem tartjuk be a szabályokat, akkor sosem lesz vége...


Igen, legtöbben elégedetlenek vagyunk az intézkedésekkel, és van amelyiket észszerűtlennek tartunk, de azzal, hogy hőbörgünk nem változtatunk semmin.


Nekem is hiányzik, hogy nem tudunk menni olyan helyekre, ahová szoktunk, de pl. a családommal találkozunk. Könnyen beszélek, mert már voltunk koronások és néhányan már be is vagyunk oltva, így a barátainkkal is tudunk találkozni, csak most nem este 7-8 között találkozunk, hanem kora délután.


Én egyébként már szinte teljesen nyugodt vagyok, mert vagy átestek a koronán, akik számomra a legfontosabbak vagy már oltottak, illetve van már oltás! És hamarosan lesz egy kis védelme azoknak, aki beoltatják magukat.


Talán, 1-2 hónap múlva már dolgoznak azok az ismerőseim is, akik a pandémia miatt munkanélküliek lettek vagy jelenleg nem dolgoznak a nem mostani leállás miatt.


Én, hogy őszinte legyek, nagyon optimista vagyok, már látni vélem az alagút végét, és ez megnyugtat.


Tavaly ilyenkor még volt bennem egyfajta pánikolás, főleg a lezárások után, hiszen akkor sokkal látványosabb volt. Volt olyan, hogy Budapest két távoli kerülete között úgy végig autóztunk, hogy összesen 5 autóval találkoztunk. Rémisztő volt...


Én nagyon bízok benne, hogy a rengeteg csúsztatás mellett ez a 2-3 hét valóban elegendő lesz ahhoz, hogy húsvét után beinduljon az élet...


Engem egyébként nem érintenek a mostani korlátozások, mert nem régen voltam fodrásznál, plázában az elmúlt 2 hétben sem voltam, így nem fog hiányozni a következő 2 hétben sem, dolgozni itthon dolgozok már lassan 1 éve. A férjem kicsit hüppögött a szépségszalonok bezárása miatt, de megnyugtattam, hogy az ő szépségét már nem lehet fokozni, így ne foglalkozzon vele:DDDD

140. Piroska52 (válaszként erre: 137. - Abrakadabra1234)
márc. 7. 08:40

[link]

csak neked

139. sablonos (válaszként erre: 128. - Abrakadabra1234)
márc. 7. 07:47

Bocs! Nem én vagyok a megszólított, de ide szeretnék becsatlakozni.

Teljesen mindegy, hányan szóltak idáig ellened. Ez eddigi hozzászólók is csak a saját gondolataikat és véleményüket írták le. Ugyanúgy, mint te.

Azért érzed, hogy csordaként jelentek meg a többiek, mert többen vannak ugyanazon a véleményen, ami láthatóan eltér a tiédtől. De nem is akart megijeszteni téged senki, pusztán arról van szó, ahogy neked, úgy minden fórumozónak joga van a szabad véleménynyilvánításhoz. Az pedig, hogy az arány így alakult, egyszerűen a témaválasztásból fakad.


Szerintem te egy értelmes ember vagy. Összeszedett gondolataid vannak, jól érvelsz, higgadt vagy. Ez pozitív. Vesztek itt már össze emberek semmitmondó fórumokban is, és közel nem tudták ilyen mederben tartani a témát.

Te egy értelmes, mindenkit érintő, fontos témát feszegetsz. Nagyon sok olyan dolgot fogalmaztál meg, amivel teljes mértékben egyetértek. Külön nem fogok ezekre reagálni, de tényleg sok az álhír, és nagyon jól kell szűrni a médiát.

Mindannyian szeretnénk élni. Minden értelemben. De ahhoz, hogy életben maradjunk, és visszakapjuk az élhető életünket, ahhoz véleményem szerint is szükség van a korlátozásokra.

Pedig milyen igaz, amit valamelyik hozzászólásodban írtál, hogy a gazdaság is egyfajta lélegeztetőgép! Igen, a gazdaságnak működnie kell! De ahhoz, hogy majd tényleg úgy működjön, ahogyan kellene, ahhoz meg kellett hozni a szigorító intézkedéseket.


Szóval, nagyon sok mindenben igazat adok neked, teljesen függetlenül mások véleményétől.

Még egy apró megjegyzés: ha az első hsz-t nem így indítottad volna... nekem az IQ és diploma említése nélkül is értelmes embernek tűnsz, és csak egy megérzés, de talán többekben ez ellenszenvet váltott ki. Nem tudom, lehet, hogy mellékvágányon járok.


Jaj, már megint sokat nyomom a billentyűket, pedig én sem szívesen olvasok litániát.

Na mindegy! Szász szónak is egy a vége. Kitartás mindenkinek! Fegyelem, hogy élhessünk!

138. Ghost👻 (válaszként erre: 128. - Abrakadabra1234)
márc. 7. 04:57

Ha te annyira más vagy mint mi, akkor hajrá!

Ne fotelhősködj, hanem állj ki és tegyél valamit!!

Ja, hogy azt azért nem!!

De fogadni merek, hogy itt osztod az észt a buszon pedig leüvöltöd akiről lecsúszott a maszk.

137. Abrakadabra1234 (válaszként erre: 136. - Fat Black Pussycat)
márc. 7. 01:13
Hú micsa nyomozómunka folyik itt :) Mindig meglep, hogy egyeseknek mennyi szabadidejük van. Hadd találjam ki...magándetektív?
136. Fat Black Pussycat (válaszként erre: 110. - Abrakadabra1234)
márc. 7. 00:24
Ezt csináltad az angolos fórumban is.
135. Lávli* (válaszként erre: 134. - Abrakadabra1234)
márc. 7. 00:16

Tudom, IQ-mba belefér.

Jó ötlet szerintem az egyenesség. Minden más csak melléduma.

Nem szeretnék neked (se másnak) semmilyen sorsot. Az nem az én dolgom.

Kár, hogy érdemben nem tudtál válaszolni. 👋

134. Abrakadabra1234 (válaszként erre: 131. - Lávli*)
márc. 7. 00:09

Itt nem a suliban vagy 😀, ráadásul álarc mögül vagy nagyon Jean d'Arc. 😀"


Tudod Jean d'Arc hogy végezte? Szerinted jó ötlet nyilvánosan hivatalossal szembenő véleményt bevállalni? Nekem is hasonló sorsot szeretnél ? :)

133. timycat (válaszként erre: 132. - Abrakadabra1234)
márc. 7. 00:05

Hogy oldanád meg a nyitást, hogy ne fájjon senkinek vagy a legkevesebbeknek? Tényleg kíváncsi vagyok az önálló gondolatra.


Mentális beteg vonalat nem értem.

132. Abrakadabra1234 (válaszként erre: 129. - Unom)
márc. 7. 00:00

Nem csak a saját nevemben beszélek, hanem például a mentális betegek nevében is, akik ugyancsak emberek és az utolsó lehetőségeiket vették amivel kordában tudják tartani betegségüket. Ugyanakkor sok nem mentális beteget a betegségbe sodortak. Ezek mind szívtelen megoldások.


Aki nem a rövidebbet húzza azt nyilván nem érdekli. És csak a saját édesanyjára, nagyijára tud gondolni.


De itt sokkal többről van szó. Minél tovább tartanak a korlátozások, annál mélyebb válság következik majd, amely embertömegeket fog visszataszítani a mélyszegénységbe, munkanélküliségbe, ezáltal pedig betegségekbe és végérvényben halálba.


A gazdaság is egyfajta lélegeztetőgép, amely a legveszélyeztetebbeket tartja életben. Omlaszd össze a gazdaságot és emberek millióit ölöd meg vele!

131. Lávli* (válaszként erre: 128. - Abrakadabra1234)
márc. 6. 23:59

Itt nem a suliban vagy 😀, ráadásul álarc mögül vagy nagyon Jean d'Arc. 😀

Azért arra kíváncsi lennék, ki itt az "önálló gondolattal nem rendelkező", kire/kikre értetted ezt.

Vagy csak úgy kiabálsz, hogy mégis legyen valahol hangod? 🙃

130. timycat (válaszként erre: 89. - Abrakadabra1234)
márc. 6. 23:58
Nem. De utazni lehet. Szabályokkal, de lehet.
129. unom (válaszként erre: 128. - Abrakadabra1234)
márc. 6. 23:42

A csordázás rendszeresen előjön, mikor valaki hülyeséget ír, és erre többen felhívják a figyelmét. 80-as IQ felett senki nem gondolja, hogy ez bármire érv.

Értjük, neked az a lényeg, hogy visszakapd a régi életed, és ez felülír mindent. Nem fog menni még jó ideig, akkor sem, ha hisztizel.

Neked a saját családod a fontos, de ez csak a te szempontod, mást nem érdekel.

márc. 6. 23:36

Teljesen jogosan jött a csordázás. Itt nem az a lényeg, hogy ki milyen érvet hoz fel vagy mit állít, hanem az, hogy erőből legyűrjétek a kisebbséget. Így működik a csorda. A suliban is így működnek a bullyk, maguk mellé állítják az önálló gondolattal nem rendelkezőket és legyűrik erőből azt aki esetleg más, vagy veszélyforrás.


Most előre látom, hogy bele fogtok kötni a veszélyforrás szóba, mert így működnek a bullyk, miszerint én semmi veszélyforrást nem jelentek. Tessék...átlátok rajtatok.


Tudjátok, hogy nem ijedek be csak mert 100 - an vagytok. Akkor is jogom van a saját gondolataimhoz és véleményemhez, még ha ti szívesen aláznátok itt porig és vennétek el a szabad véleménynyilvánítás jogát.

127. kristo_f (válaszként erre: 103. - Abrakadabra1234)
márc. 6. 20:03

Jelenleg totalitariánus rendszerekre emlékeztető intézkedésekkel kormányozzák a Föld lakosságát."


Tedd hozzá, a titkos háttérhatalom meg a Cion bölcsei

Lenke lenke szerencsétlenke

Ugye te is tüntettél dr.Gődénnyel a Hősök terén?

Tuttam!

márc. 6. 19:23
Úgy látszik itt mindenki hülye,csak te vagy helikopter.😀
márc. 6. 19:19
Egy nekem tízezer, ha a legkülönb. - Hérakleitosz
márc. 6. 19:18
Jah, a sok idióta marha szembe megy veled az autópályán.
márc. 6. 19:14

Erre írtam a minap, hogy mindenkinek a maga gondja a legnagyobb!

Én a testvéred helyett az 58 éves anyámat választanám!

122. unom (válaszként erre: 122. - Abrakadabra1234)
márc. 6. 19:08

Jön az idióták utolsó menedéke, a csordázás.

Én meg, ha a testvéred és a 80 éves keresztanyám közt kellene választanom, a keresztanyámat választanám. És akkor mi van?

121. VendrinerPiroska (válaszként erre: 89. - Abrakadabra1234)
márc. 6. 17:19

Kedves Megaagy! A rendkívüli intelligenciáddal nem ötlött fel annak a lehetősége, hogy esetleg nem fogtok tudni hazarobogni minden vasárnapi ebédhez, ha mindegyikőtök más országban éli boldog napjait? Ezzel minden külföldre költözőnek számolni kell. Nem kell hozzá covid, hogy világ egy apró változása miatt füstbe menjenek az utazási tervek. Pár éve pld ott volt az izlandi vulkán kitörés, de ha az egyik szülőd pont a karácsonyi szezonban kap szívrohamot, akkor nem biztos, hogy kapsz repjegyet New Yorkból, és onnét nem tudsz hazastoppolni. Szóval valóban: így jártál. De vidulj gyászos elme; nyilvánvalóan még egyik sem szeretted sem szenvedte meg a vírus, ami ugye jó dolog, mert különben nem azon rugóznál, hogy miért nem jöhetsz mehetsz kedvedre, hanem, hogy mikor oltják a családod vagy lesz-e nővér, aki beköti apádnak az infúziót, vagy lesz-e oxigén palack.

Mellesleg, ha ez téged ennyi megfektet, akkor biztos, hogy nem élted volna túl a világháborút.

Ja és gratula, hogy megtaláltad a kék nyilat. ;)

120. Channa* (válaszként erre: 119. - Piroska52)
márc. 6. 15:17
Ja, tudom;)
119. Piroska52 (válaszként erre: 117. - Channa*)
márc. 6. 15:02
Úgysem érti,hiába erőlködünk.
118. Channa* (válaszként erre: 110. - Abrakadabra1234)
márc. 6. 14:58

"Na emiatt ne értékeld le az IQ-mat kérlek :)"Sajnos nem tudom figyelmen kívül hagyni az IQ tekintetében;)

117. Channa* (válaszként erre: 112. - Abrakadabra1234)
márc. 6. 14:56

A vírussal kapcsolatban azt kellene megértened, hogy nem az számít, hogy hányan halnak meg, hanem azt, hogy milyen gyorsan terjed, azaz nem azért vannak intézkedések, hogy pl. te ne kapd el, és ne halj meg, mert az senkit nem érdekel, hanem az a lényeg, hogy a legtöbb ember ne haljon meg és tudják őket kezelni, azaz legyen olyan ember, aki képes gyógyítani, legyen hely a kórházakba és ne csak azoknak, akik elkapták a vírust vagy kiváltságos helyzetben vannak.


Ezt csak úgy lehet megteremteni, hogy intézkedéseket hoznak (jót vagy rosszat mellékes), mert ha engedik elszabadulni (terjedni), akkor egy idő után a kórházi kezelésre szorulókat nem lesz hová vinni, ha meg mégis befér valahogy egy kórházba, valamelyik raktárba, akkor sem lesz elég orvos és ápoló, aki gyógyítson, azaz az orvosoknak kellene valami alapján eldönteni, hogy kit mentenek meg, és az sem biztos, hogy sikerülne nekik...


Tehát, mindaddig eltúlzottnak tűnhetnek az intézkedések, amíg nem jutunk el erre a pontra.


És biztos vagyok benne, hogy pl. te vagy a hozzád hasonló elképzelésekkel rendelkezők hőbörögnének legjobban, ha a te vagy valamelyikük hozzátartozója lenne az akinél az orvos úgy dönt, hogy őt nem mentjük meg, mert ez a másik értékesebb/ az én rokonom/fiatabb/szebb/stb., holott neked, valószínű, hogy a te hozzátartozód a legfontosabb.


Ja, tudom, hogy az iszonyú magas IQ-hoz nem mindig párosul az átlag EQ sem...

116. timycat (válaszként erre: 112. - Abrakadabra1234)
márc. 6. 13:45

Mondj példát az 1-es esetre.


Tudod az a fránya globalizáció tett be. Míg van egy elszigetelt helyen egy vírus, aki hatékonyan legyilkolja a népeket és nem terjed el senkit sem érdekel. Pl engem sem érdekelt sem a malária, sem dengue láz, sem a zika. Amíg egy nyaraláson nem nyaltam be valami finomat. Csak ezek a vírusok nem olyan ügyesen terjednek mint a korona. Elszigeteltek (még).

A covid 19 viszont megugrotta azt amit sok vírus cimborája nem, szétfutott a világban. Átugrott fajokat (erre sem képes sok vírus), pl macska-, kutya-, menyét, lóféléket is megbetegített.


Ha nem vesszük kontroll alá bármire képes. Minél többfelé fertőz annál nagyobb az esélye a mutációra. Biztos jelenleg is van sok olyan mutációja, ami ártalmatlan lett, de van néhány ami veszélyesebb lehet az eredeti verziónál. Nézd a brazil, brit editiont. Iszonyú jó példa arra hogy mi lesz egy országban vírustagadó vezetés mellett.

115. Flóra76 (válaszként erre: 112. - Abrakadabra1234)
márc. 6. 13:14

Nem, nem túlozták el.

Megpróbálják a lehetőségeikhez mérten legszigorúbb eszközökkel megakadályozni, hogy mégjobban

elterjedjen ez a mocsok. Ezt nem lehet megérteni?


Én inkább örülök pl iskola bezárásnak, mert így végre nem ők döntik el, hogy elkapom, nem kapom és nem kockáztatják az életem. Ebből volt már nagyon elegem, közben azt látom, hogy a korosztályomat nagyon megviseli ez a betegség és sokan kórházba kényszerültek.

114. Abrakadabra1234 (válaszként erre: 113. - Andi6020)
márc. 6. 13:14
Hát igen. Azok a fránya automatizmusok...
113. andi6020 (válaszként erre: 110. - Abrakadabra1234)
márc. 6. 13:11
Én felértékelem. Hihetetlen gyorsasággal felfogtad, hogy nem kell odaírni a számot. Gratulálok.
1 2 3 4 5

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook