Hogy készítsem el a vadnyulat? (tudásbázis kérdés)
Rozmaringos nyúlpörkölt
4 személyre
1 vadnyúl
1 vöröshagyma
1 evőkanál pirospaprika
1 paradicsom
1 paprika
2 evőkanál olaj
só
1 kávéskanál borókabogyó
1 kávéskanál rozmaring
1 gerezd fokhagyma
A hagymákat feldaraboljuk, és olajon megfonnyasztjuk. Rászórjuk a pirospaprikát, és 2 dl vízzel felengedjük. A nyulat szétdaraboljuk, majd rátesszük a hagymára, és a fűszerekkel ízesítjük. A paradicsomot és paprikát szeletekre vágjuk, majd a húshoz adjuk. Lefedve készre pároljuk.
Tarhonyával szokták általában tálalni.
Süsd meg.
Sok fokhagyma és majoránna,kakukkfű,tárkony.Ezt olajjal összekeverni és jól bedörzsölni vele.A vaskosabb részekbe tűzhetsz zsírszalonnát is.De be is bugyolálhatod vele,mert elég száraz a húsa.
Pácolni is érdemes 2-3 napig vizes pácban.
Szarvaspác: 500 g sárgarépa, 50 g petre-zselyemgyökér, 50 g zellergumó, 50 g vörös-hagyma, 20 g fokhagyma, egész bors, kakukkfű, babérlevél.
A szarvaspác zöldségeit a fűszerekkel együtt két liter vízben feltesszük főni. A kihűlt páclébe tesszük a formázott szarvasjavát, majd hűtőben néhány napig érleljük.
Ez ugyan egy szarvaspác,de én nyúlhoz is szoktam használni.A nyuszi mellé teheted a páclé zöldségeit a tepsibe.
Készíthetsz belőle vadast,vagy szalonnával tűzdelt sült nyulat.
Ha vadast készítesz,jó,ha bepácolod a húst.
Kaptam vad nyulat, de még sosem sütöttem. Ha van tipped, hogy miképpen készíthetnék belőle valami finomat, írj!
Köszi!
További ajánlott fórumok:
- Hogyan készítsem a rizst, hogy "pergő" legyen, a szemek külön maradjanak?
- Hogy készítsem el a spenót levelet 9 hónapos babának?
- Hogy készítsem el az oldalast, hogy ne száradjon ki?
- Mit lehet csinálni a cukkiniből, hogyan készítsem el pl vacsira?
- Hogy készitsem el 8 hónapos lányomnak a sóskát?(elvileg, tej, tejföl nélkül)
- Tortabevonót szeretnék készíteni cukor, méz, zselatin, vaj és víz összetevőkből. Tud valaki segíteni hogyan és milyen arányban készítsem?