Hogy készítsek csemege uborkát? (beszélgetős fórum)
Csemege uborka-Elvira1 receptje
Egészen apró, hibátlan uborka, a levéhez l-enként 1 csapott evõkanál só, 1,5 evõkanál kristálycukor, 4-4 egész fekete bors és szegfûbors, 2 szegfûszeg, 1-1 szál kapor és tárkony, kis darabka torma, 1-1 késhegynyi õrölt gyömbér és köménymag, ecet ízlés szerint, 1 csapott mokkáskanál benzoesavas nátrium
Elkészítés: Ízlés szerinti ecetes vizet keverek, valamivel többet, mint amennyi az uborkát ellepi. Beleszórom a fûszereket és a tartósítószert, majd felforralom. Közben az uborkát gondosan megmosom, lecsöpögtetem és kiforrázott üvegekbe rakom. (A zöldfûszerekbõl is beleteszek az üvegbe.) A forró levet ráöntöm, majd lazán lekötöm. Langyos helyen (napon vagy meleg konyhában) érlelem egy héten át. Leapadt levét pótolom, végül szorosan lekötve teszem el végleges helyére.
Kovászost kapunk a nagyitól. És van egy vödörnyi apróbb ubi, ami csemegének tök jó lenne, csak hát a recept...
Néztem google-n, de dunsztolással készíhetőt nem, pedig ez érdekelne nagyon.
Csak nem nyakig ülsz az uborkában?
Ahogy visszagondolok, mindenki kovászosban utazik az én környékemen is....
Guglit próbáltad? Bár nagy a lutri, hogy finom lesz-e. Bár az eljárás ugyanaz, csak az ízesítés változhat a te szájízed szerint.
Hallottam valahol, hogy dunsztolással is el lehet tenni...ismeri valaki azt a receptet?
Vagy mást, ami tuti jó?:)
További ajánlott fórumok:
- Vasárnap böjtölő ebédvendégem lesz. Mit készítsek neki, hogy meg tudja enni?
- Nemsokára szendvicset kell készitsek, szeretném ha megosztanátok velem, hogy ti milyen szendvicseket készitetek?
- Rengeteg kígyóuborkát kaptam, mit készítsek belőle, vagy télire?
- Habtejszínből hogyan készítsek tejszínhabot?
- Névnapozásra milyen finom csemegét készítsek?
- Kisfiam állán tegnap pici hólyagok jelentek meg, majd nedvedző sebbé váltak, azóta is olyan. (Előtte csemege uborkát evett.). Mi lehet ez?