Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy kell elkészíteni a kapros bélest? fórum

Hogy kell elkészíteni a kapros bélest? (tudásbázis kérdés)


19. era06
2008. jún. 5. 11:02

Nem kapros, de ilyet találtam !


Hozzávalók:

50 dkg spenótlevél

5 dkg vaj

3 gerezd fokhagyma

fűszerek: só, bors, szerecsendió

5 evőkanál zsemlemorzsa

1 csomag rétestészta


Elkészítés:

1. A spenótleveleket mossuk le alaposan, majd 5 dkg vajon pároljuk meg.

2. Adjunk hozzá a vöröshagymát, zúzott fokhagymát, csipetnyi sót, őrölt borst és a szerecsendiót.

3. A spenóthoz adjunk hozzá 5 evőkanál zsemlemorzsát, majd dolgozzuk össze őket töltelékké.

4. Nyújtsuk ki a leveles tésztát, majd töltsük meg a spenótos töltelékkel.

5. Tekerjük fel, mint a rétest, majd tegyük tepsibe és forró sütőben süssük körülbelül 30 percig.

6. Ha megsült, hagyjuk kihűlni és szeleteljük fel a tálaláshoz

18. d@nu (válaszként erre: 17. - 5a5c6c6a02)
2008. jún. 5. 10:19
én sem, rákerestem a gugliban :D
2008. jún. 5. 10:18
aha,köszi,nem hallottam még rola
16. d@nu (válaszként erre: 15. - 5a5c6c6a02)
2008. jún. 5. 10:17
egy növény :)
2008. jún. 5. 10:14
laboda?ez mi?
2008. jún. 5. 09:51
Ki tudja hogy kel csinalni a kapros labodas belest fontos?
13. Katinkaboszi (válaszként erre: 12. - Venes)
2008. jún. 4. 19:56
Rendben, a héten felteszem, mert úgy is van egy másik elmaradásom, joghurtos torta, borhabtorta, stb.
12. Venes (válaszként erre: 11. - Katinkaboszi)
2008. jún. 4. 18:48

Engem érdekelne, két szempontból.

Szeretem a kapros dolgokat és el se tudom képzelni, hogy lehet nem tömény 2-3 centi vastag kapor. Kész...:D Nagyon fantáziátlan vagyok. :)

11. Katinkaboszi (válaszként erre: 10. - Venes)
2008. jún. 4. 12:13

Nem feltétlenül, nekem van egy receptem, ami kimondottan sós kapros, de nem tömény és finom nagyon.


Megkeresem ha gondoljátok és felteszem a receptekhez.

10. Venes (válaszként erre: 4. - Katinkaboszi)
2008. jún. 4. 11:47

Hát simán töményen kaprot nem lehet semmibe se tenni.

Pl. a vargabélesben van cérnapetélt, na most ha azzel vegyíted (és persze nem édesíted) akkor már nem is kell bele túró se.

Csak simán kaporral valami megtölteni, szerintem az elég kemény lenne. Egy, mérhetelen sok kapor kellene, kettő: nagyon durván erős íze lenne, ehetetlen.

2008. jún. 4. 05:50

Én csak a kapros-túrós bélest ismerem. :)

Ha csak kaporral szeretnéd, akkor kihagyod belőle a túrót. ;)


Kapros-túrós béles


Hozzávalók a tésztához: 25 dkg liszt, 4 dkg vaj, 1 dkg glukonon, 1,5 dl tej, 2 tojássárgája, 1 dkg élesztő, 1 csomag vaníliás cukor, csipet só

a töltelékhez: 25 dkg túró, 1 dl tejföl, 3 dkg liszt, 2 dkg vaj, 2 tojássárgája, 1 tojás, 1 csokor friss kapor


Az élesztőt kevés tejjel simára keverjük, és meleg helyen felfuttatjuk. A maradék tejben feloldjuk a vajat, és a glukonont, a tojássárgákat és a sót, valamint a felmelegített élesztőt. Ezután adjuk hozzá a lisztet, jól kidolgozzuk, és 10-15 percig kelesztjük. A tészta kétharmad részét kinyújtjuk, és egy közepes tepsit kibélelünk vele.

Az áttört túrót tejföllel, a tojássárgákkal meg a glukononnal habosra keverjük, a tésztára simítjuk, majd az apróra vágott, vajban megpirított kaporral megszórjuk. A visszamaradt tésztát 1 cm széles csíkokban a tetejére fektetjük. Tojással megkenjük. 180 fokon pirosra sütjük.


Elkészítési idő: 60 perc

Egy adag: 1630 kJ/385 kcal

Fehérje: 12,0 g, zsír: 21,0 g, szénhidrát: 80,0 g

8. c25fee884d (válaszként erre: 7. - Katinkaboszi)
2008. jún. 3. 23:26
Igaz, és a süteményhez sokkal ízletesebb is lesz, ha vajon futtatja meg! :)
7. Katinkaboszi (válaszként erre: 6. - C25fee884d)
2008. jún. 3. 23:20

Ez bizony igaz, hiszen a többi zöldfűszert is hasonlóan használom, de látod, nem mindig jut eszébe az embernek a legkézenfekvőbb.


Egy biztos, ha vajon párolod kicsit, finomabb mint az olaj, vagy zsír.

6. c25fee884d (válaszként erre: 2. - Katinkaboszi)
2008. jún. 3. 22:54
Jobban előjön a kapor íze, ha csak az egy harmad kaprot pirítod meg, a többit csak összekevered vele, hogy átforrósodjon, de azt már ne pirítsd tovább.
2008. jún. 3. 21:28

www.konyhamester.hu

Itt túrós béles néven keresd.

Nemrég csináltam, nem volt rossz:)))

4. Katinkaboszi (válaszként erre: 3. - Venes)
2008. jún. 3. 21:14

Ő, simán a kapros bélest kérte, túróról nem volt szó. Az másik eset. Az előző sós, a túrós az én ismeretemben édes.

Te hogy ismered?

2008. jún. 3. 21:09
De ez csak simán kapros vagy van benne túró is? Mert valamiben benne kell lennie a kapornak, magába nem lehet olyan mennyiséggel megtölteni.
2008. jún. 3. 21:08
Egyszerűen csinálsz egy sima kelt tésztát és abba teszel kaprot. Mondjuk keress rá a bukta tésztájára és úgy, majd abba bele a kaprot, amit előtte apróra vágsz, kicsit vajon megfuttatod, majd amikor kihűlt, rákened a kinyújtott tésztára, amit előtte felkockázol.
2008. jún. 3. 21:05
Ki tudja hogy kel csinalni a kapros belest?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook