Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Hogy hozzuk ki a maximumot az életünkből? fórum

Hogy hozzuk ki a maximumot az életünkből? (beszélgetés)

1 2
26. Lajbi
2017. jan. 22. 18:55
De elkanyarodtam, nem ez volt az eredeti téma, hanem az, hogy ebben az intervallumban próbálom magam elhelyezni, és ha balra tekintek, szégyellem magam, ha elégedetlenkedek, ha jobbra nézek, akkor meg azt érzem, hogy jogtalan, hogy hülyék szerencséje alapon itt tartanak, bezzeg mi... holott csak a saját portámon kéne söprögetnem. Viszont unom azt is, mikor azt mondják, hogy bezzeg mások éheznek, fáznak, örüljek annak, ami van. Oké. De ha nem megy? Tegyek érte! Oké. De ha nem megy? Fogadjam el. Oké...
25. jégvirágszív (válaszként erre: 22. - Lajbi)
2017. jan. 22. 18:54

Erre mondták anno, hogy aki panaszkodik, attól el kell venni, mert túl sok van neki...

És igen, én is láttam jópár ilyen példát...

Annyit tudsz tenni, hogy helyén kezeled a dolgokat. Vagyis tudod, hogy ők ilyenek és nem foglalkozol vele, nem kerítesz a panaszkodásuknak nagy feneket.

24. jégvirágszív (válaszként erre: 21. - 2da769306a)
2017. jan. 22. 18:53

Teljesen egyet kell értsek :)

Nem segítünk negatív dumákkal neki. Pont pozitív ötletek kellenének neki.

Pl.

Minden este ülj le és írd le egy füzetbe, hogy aznap miért lehetsz hálás.

Nem kell megijedni, először nem fog csak 1-2 dolog eszedbe jutni, viszont pár nap után azt fogod észrevenni, hogy egyre több lesz az aznapi listán... a végén az egész gondolkodásod változni fog... és ahogy változik a gondolkodásod, az életed is :)

23. gribedli*** (válaszként erre: 10. - 3d787b167a)
2017. jan. 22. 18:52
Mert te egy lelkiekben gazdag, kiegyensúlyozott emberke vagy, az meg mindenre orvosság:)))
22. Lajbi (válaszként erre: 18. - Gribedli***)
2017. jan. 22. 18:51
Lelki támaszt és anyagi támaszt is kaptak tőlünk, és nem hiszem, hogy ezt érdemelték, ugyanakkor tudom, hogy emezeknek semmi közük az egészhez, csak rosszul érint, mikor az egyik családban súlyos gondok vannak és nincs panaszkodás, a másikban minden happy és megy a rinya egész nap apró dolgokon. És akkor felteszem a kérdést újra és újra, hogy miért pont ők???
2017. jan. 22. 18:48
Egy ember problémájának 10 mondata alapján szűrni abszolút igazságot nem érdemes. A topikindító segítségért fordult a közösséghez, nem pedig azért, hogy véleményt formáljunk az életviteléről, hiszen az adva van. Az pedig, hogy egy tragédia majd megváltoztatja a gondolkodását elég morbid, gondolom bármelyik fórumozónak megváltoztatná az életét egy nagy baj...Meglehetne onnan is közelíteni ezt az értékrendiséget, hogy amilye van azzal szerezzen örömet másoknak, vagy használja a tudását nemes célokra stb...
20. 2104cc91e8 (válaszként erre: 10. - 3d787b167a)
2017. jan. 22. 18:48
Azért érzed így Angyalom, mert te alapból egy elégedett ember vagy :)
2017. jan. 22. 18:45

Mindig arra koncentrálj, amit szeretnél és ne arra amit nem.

Mindenképpen bekövetkezik amire koncentrálsz... nem jobb arra, amit szeretnél?

Vonzás törvénye...

18. gribedli*** (válaszként erre: 14. - Lajbi)
2017. jan. 22. 18:44

Ha ennyire zavar, hogy a tesódék rosszul élnek, pölö enyhítheted ezt a rosszérzést magadban azzal, hogy megpróbálsz lelki támaszt nyújtani nekik.

Kivetíteni valaki másra, akinek köze nincs hozzá, nem old meg semmit. Pl a párod tesói nem tehetnek arról, hogy a te csalàdodban valaki megbetegedett.

2017. jan. 22. 18:40

Abszolút nem érdekel, hogy másnak milyen háza, autója, bankbetétje, állása, szeretôje van. Annyi mindent láttam elveszni, összeomlani.

Nyugodtan kelek, fekszem.

Elégedett vagyok a kis caros életemmel.

16. gribedli*** (válaszként erre: 1. - Lajbi)
2017. jan. 22. 18:40

1. Kitűzök magamnak célokat

2. Kiderítem, mit kell hozzá tennem

3. Amikor megvalósítottam, örülök neki:)

Így. Neked is biztos vannak céljaid, ezeket megvalósítani egy izgalmas feladat. Láss hozzá!

Egyébként persze, örülök annak is, ami már van. De a re soraidból az tűnik ki, hogy hiányzik a cél. Illetve elégedetlen vagy azzal, ami van. Meg kellene fogalmaznod, hogy mi az, amivel ezen belül elégedetlen vagy, és az máris hordoz magában egy célt.

2017. jan. 22. 18:36
csak akkor fogod átértékelni a dolgokat, ha lesz egy olyan törés vagy veszteség az életedben ami megtanít szeretni és értékelni a jelent. Ne várd meg amig ez bekövetkezik örülj annak most amid van. Ameddig még lehet. Mert a sors nagyon oda tud csapni ha nem tudod értékelni mindazt sok mindent amivel most rendelkezel.
14. Lajbi (válaszként erre: 12. - 3d787b167a)
2017. jan. 22. 18:35
Nehezen fogadok el bizonyos dolgokat az életben. Testvéremék nem élnek jól, közben egy súlyos betegség is jött, ami letaglózott mindenkit. Jó emberek, akik csak azt akarják, hogy átlagosan, halálfélelem nélkül tudjanak élni. Párom testvérénél pont az ellenkezője... halom pénz, siker, szerencse, sokszor alaptalanul, protekcióval, hülyék szerencséjével... Azt érzem, hogy igazságtalan az élet, mert onnan vesz el, ahonnan már nincs mit, máshova meg jogtalanul pakol még többet. Nem igaz, hogy vannak, akik az élet minden területén különösebb ok nélkül sikeresek, mások meg semmiben, és ott csap le a gyilkos kór is. Én meg vergődök a kettő között, ha az egyikre nézek, azt gondolom, hogy szerencsém van, ha a másikra, azt, hogy bezzeg nekik... És igazából nem kellene sehova se néznem, csak a saját portámon söprögetnem.
13. timycat (válaszként erre: 11. - Lajbi)
2017. jan. 22. 18:34

De konkrétan azt sem tudod meg mondani, hogy mi a problémád, mi okozza az elégedetlenséget. Ezt magadban kell tisztázni!

És tényleg hozzáállás kérdése, én pl nagyon rossz környezetből jöttem, nem anyagilag, hanem a családom kishitű, búvalb.szott, pesszimista, elégedetlen, lusta és a végtelenségig irigy. Nagyon komoly önfejlesztő munkám van abban, hogy évek óta úgy kelek fel, hogy tényleg azt érzem, hogy igazából nem kívánhatok többet. Pedig bőven vannak nálam szebbek, jobbak, gazdagabbak, okosabbak, szerencsésebbek stbstb.

Persze van amivel én is "elégedetlen" vagyok, apróság, konkrétan tudom, hogy mit akarok amivel elégedett leszek, tudom a megoldást is és csak rajtam múlik - meg némi időn - de meglesz az. Szóval ez olyan elégedetlenség ami előre fog vinni, hisz több leszek általa (szeretnék megszerezni egy szakmát, feleleveníteni a megkopott nyelvtudást).

12. 3d787b167a (válaszként erre: 11. - Lajbi)
2017. jan. 22. 18:27
Tulajdonképpen mi bajod?
11. Lajbi
2017. jan. 22. 18:25
Ez olyan, mintha egy depressziósnak azt mondanád, hogy ne legyél depressziós. Oké. Jó lenne, ha ennyi elég lenne, de nem az. Ez ennél összetettebb.
10. 3d787b167a (válaszként erre: 8. - 2104cc91e8)
2017. jan. 22. 18:18
Nem tudom. A pénzem még nem annyi, mint a vágyam, de én gazdagnak érzem magam. Nagyon. Minden téren. :)
9. Lonna4 (válaszként erre: 1. - Lajbi)
2017. jan. 22. 18:11
Ha nem tudod megbecsülni amit van miből gondolod hogy ha több mindened lenne azt megbecsülned? Megérdemled ezt a jólétet halas vagy a szerettei dért barataidert,egészségedért? Van mit enned van munkad melegben alszol van ruhád..Hányan hálásak a töredékéért.Egypillanat elég hogy mindent elveszíts becsületes meg légy hálás.
8. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1. - Lajbi)
2017. jan. 22. 18:06

Gazdag az, akinek több a pénze, mint a vágya,

és az a szegény, akinek a vágya több, mint a pénze...

A boldogság titka nem az, hogy még többet szerezzünk,

hanem az, hogy örüljünk annak, amink van,

és hogy kitöltsük életünk üres kereteit,

ahelyett, hogy azokat tovább tágítanánk.

Szent-Györgyi Albert

7. 2104cc91e8 (válaszként erre: 1. - Lajbi)
2017. jan. 22. 18:02

Ha magadtól nem változol, majd jön az életedbe egy

tragédia, az majd megváltoztatja a gondolkodásod!

2017. jan. 22. 18:01
Akit csak a tárgyak tesznek - elméletileg -boldoggá, elégedetté, elveszett ember.
5. timycat (válaszként erre: 1. - Lajbi)
2017. jan. 22. 17:57

Szerintem ez emberfüggő.

Igaz az sem mindegy, hogy milyen azaz elégedetlenség. Pl. ha elégedetlen vagy valami miatt, aminél ismered azt a célt amivel már elégedett lennél, ismered az odavezető utat akkor az elégedetlenség még előre is mozdíthat.

De ez az általános elégedetlenség, amikor nincs konkrét cél, megoldási mód az nem vezet sehova.

2017. jan. 22. 17:54

"Bezzeg amannak milyen jó, nem azt nézi, hányan fáznak, éheznek, hanem azt, akinek jobban megy. "

Én nem hiszem, hogy ezen lehetne változtatni fejben.

Hogyan?

Igenis, mától nem azt nézem, nem nem, kizárt dolog! ... és ezt mantrázza. Vagy hogyan?

Szerintem az ilyen esetekben történik sajnos egy baleset, egy egészségügyi válság, bármi olyan dolog, amitől az ember megrendül, és onnantól szépen elkezdi átértékelni az életet.

Ne történjen!

Csak így gondolom.

3. 9c485f67e8 (válaszként erre: 1. - Lajbi)
2017. jan. 22. 17:47

Gondolj a legfrissebb szerencsétlenségre.

Minek is lehet örülni?

2017. jan. 22. 17:44

"Szeretné átértékelni a dolgokat, jobban megbecsülni a jelenlegi helyzetét, de nem tudja."

Mondjuk inkább, nem akarja, ez fedi a teljes igazságot.

"Biztosan fejben dől el, csak nehéz."

Így van, ott dől el, és nem nehéz. Te nem akarod csinálni, ez a te hibád. Te vagy a kifogásgyáros.

"Sokkal boldogabb lehetne, ha megtalálná mindenben a szépséget."

Minél boldogabb, ha most sem az? Ez oximoron. :S

"Ez nálatok hogy működik? Tudatosan kell csinálni vagy személyiségből fakad?"

Az életben, amit tudatosan teszel, annak a gyümölcsével is tisztában vagy. Ami a leszarom módszer, az a másokat való okolás. Mindenki boldogságra teremtetett. Te miért nem élsz vele?

"Mit tesztek azért, hogy jobb életetek legyen, hogy jobban érezzétek magatokat a bőrötökben?"

Több oldalról nézem az adott dolgot, szituációt.

Az éremnek "csak" két oldala van. Nem a setétet' rakom nagyító alá.

"Mi kell a boldogságotokhoz? Van, akinek soha semmi nem elég, más apró dolgoktól is odáig van."

Semmi nem kell hozzá. Te nem a jelenben élsz.

Ha beteg lennél, nem lenne senki, nem lenne házad, csak egy albi szobád fürdő használattal, akkor úgy indult volna ez a fórum, ha lenne párom, házam.....

Elégedetlen ember vagy. Így sose leszel boldog, ezt borítékolom.

Ja igen! Nem, nem bántásból írtam.

Ez csupán realitás.

2017. jan. 22. 17:37
Adott egy nő, van férje, aki szereti, diplomája, háza. Mégis folyton azt érzi, hogy az élete nem elég jó. Nincs elég pénz, nem elég nagy a ház, nem elég szép dolog történik vele, valami hiányzik... Közben tudja, hogy rengeteg embernek esélye sincs arra, hogy diplomát szerezzen, házat vegyen, gyűjtögessen x dologra vagy maga mellett tudhasson egy jó férjet. Annak ellenére, hogy tudja mindezt, néha rátör ez az érzés, aztán szégyelli magát az elégedetlenkedése miatt. Ideig-óráig tart csak ez nála, utána újra kezdődik elölről. Bezzeg a szomszéd fűje mindig zöldebb alapon. Bezzeg amannak milyen jó, nem azt nézi, hányan fáznak, éheznek, hanem azt, akinek jobban megy. Nagyon rossz tulajdonság ez, tisztában van vele. Szeretné átértékelni a dolgokat, jobban megbecsülni a jelenlegi helyzetét, de nem tudja. Biztosan fejben dől el, csak nehéz. Sokkal boldogabb lehetne, ha megtalálná mindenben a szépséget. Ez nálatok hogy működik? Tudatosan kell csinálni vagy személyiségből fakad? Mit tesztek azért, hogy jobb életetek legyen, hogy jobban érezzétek magatokat a bőrötökben? Mi kell a boldogságotokhoz? Van, akinek soha semmi nem elég, más apró dolgoktól is odáig van.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook