Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy főzöd a gyümölcslevest? fórum

Hogy főzöd a gyümölcslevest? (beszélgetés)


20. ,zumba
júl. 7. 17:35
Gyümölcs, víz, füszerek, cukor és lisztes-tejszínes habarás. Nem használok pudingot, mert az kukoricakeményítő, én meg liszttel sűrítek. Ma néhány darab sárgabarackból készítettem.
júl. 7. 15:42
Gyümölcsök, fahéj, szegfűszeg, kevés cukor, vanilia pudinggal habarom, citromkarikák. Majd a hűtőbe teszem és tálalásnál a tetejére tejszinhabot teszek.
18. Anikó1217 (válaszként erre: 13. - Panna.33)
júl. 7. 13:35
Pont így. :)
júl. 6. 23:39

Én csak poros meggylevest kotyvasztok.

Ez az a pár dolog, amit porosan szeretek. Ha hazamegyek, betarazok meggylevesbol, tejberizsbol, puncs pudingbol.

16. timycat (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
júl. 6. 17:08
Tejmentesen, lisztmentesen, keményítőmentesen. Nem is szeretem máshogy.
júl. 6. 16:21

Hogy főzöd a gyümölcslevest?


én csak úgy mezei módon, lábosban..-)

14. andi6020 (válaszként erre: 9. - Fülemüledal)
júl. 6. 16:07
Hát ja. Durva?
júl. 6. 13:57
Gyümölcs megfőzve kellő ízesítéssel, aztán pudingporral és tejjel habarom.
12. bozsu55 (válaszként erre: 11. - Globus)
júl. 6. 13:20
Úgy, úgy.
11. globus (válaszként erre: 6. - Bozsu55)
júl. 6. 13:10
Szárazon pirított? Az a diétás rántás, nem?
10. bozsu55 (válaszként erre: 7. - Fülemüledal)
júl. 6. 13:06

Habarás ez is, csak a liszt meg van pirítva. 46 éve a védőnő ezt a verziót ajánlotta sűrítésnek.

Régi szakacskönyvben is olvashatsz róla. Nekem bevált.

9. fülemüledal (válaszként erre: 8. - Andi6020)
júl. 6. 12:58
Porból?
8. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
júl. 6. 12:46
Ahol az olló jelzés van, ott feltépem a zacskót, aztán követem a ráírt utasításokat.
7. fülemüledal (válaszként erre: 6. - Bozsu55)
júl. 6. 12:45
Pirított? Ilyenről még nem hallottam, mindenki inkább habarja.
6. bozsu55 (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
júl. 6. 12:05
Fejből, ízlés szerint,tejszínnel, pirított liszt a habarás.
júl. 6. 12:02
Sehogy.
júl. 6. 11:43

Meggyleves receptem:


Kimagozott meggy tetszés szerinti mennyiség

2 tk őrölt fahéj

1 tk őrölt szegfűszeg

fél citrom leve, vagy 1 ek citromlé

1 cs. vaníliás cukor

6-7 ek kristálycukor

1 db epres pudingpor

1 kisdoboz főzőtejszín


Ha megfőtt a gyümölcs tejszínnel kikavarom a pudingport,

és kicsit besűrítem a levest.

Lehűtve, hidegen fogyasztva isteni finom.

júl. 6. 11:39
Még sosem főztem...
júl. 6. 11:31

Sok gyümölcs vízbe szórva, mellé szegfűszeg, szegfűbors, citrom, méz, fahéj, só. Mikor felforr, pudingport keverek el tejföllel és ezzel habarom. Jól lehűtve az igazi.



( Egyszer ettem egy erdélyi meggylevest, ami tulajdonképpen egy finom csirkehús leves volt és a végén belefőzve magozott meggy. Na azóta sem ettem olyan finomat. Nekem az nagyon bejött)

júl. 6. 11:23
Ahány ház, annyi szokás. Nálad mi a recept?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook