Hogy főzöd a gyümölcslevest? (beszélgetés)
Én csak poros meggylevest kotyvasztok.
Ez az a pár dolog, amit porosan szeretek. Ha hazamegyek, betarazok meggylevesbol, tejberizsbol, puncs pudingbol.
Hogy főzöd a gyümölcslevest?
én csak úgy mezei módon, lábosban..-)
Habarás ez is, csak a liszt meg van pirítva. 46 éve a védőnő ezt a verziót ajánlotta sűrítésnek.
Régi szakacskönyvben is olvashatsz róla. Nekem bevált.
Meggyleves receptem:
Kimagozott meggy tetszés szerinti mennyiség
2 tk őrölt fahéj
1 tk őrölt szegfűszeg
fél citrom leve, vagy 1 ek citromlé
1 cs. vaníliás cukor
6-7 ek kristálycukor
1 db epres pudingpor
1 kisdoboz főzőtejszín
Ha megfőtt a gyümölcs tejszínnel kikavarom a pudingport,
és kicsit besűrítem a levest.
Lehűtve, hidegen fogyasztva isteni finom.
Sok gyümölcs vízbe szórva, mellé szegfűszeg, szegfűbors, citrom, méz, fahéj, só. Mikor felforr, pudingport keverek el tejföllel és ezzel habarom. Jól lehűtve az igazi.
( Egyszer ettem egy erdélyi meggylevest, ami tulajdonképpen egy finom csirkehús leves volt és a végén belefőzve magozott meggy. Na azóta sem ettem olyan finomat. Nekem az nagyon bejött)
További ajánlott fórumok:
- 10hetes a kilányom!Mit mond a tapasztalat?Mikor adhatok neki először gyümölcslét almapürét?
- Léböjt ideje alatt lehet inni boltban kapható paradicsomlevet, és 100%-os gyümölcslevet?
- 3 hónapos kortól milyen gyümölcslevek adhatók?
- Milyen fajta gyümölcslevet tehetek a fél éves babám csőrös poharába sétához?
- Te hogy csinálod a gyümölcslevest?
- Málnás-ribizlis gyümölcsleves - de hogyan?