Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hogy bírod ezt a kánikulát? fórum

Hogy bírod ezt a kánikulát? (beszélgetős fórum)

1 2 3
47. Ruslan
aug. 15. 22:55
Jól, mert itt soha nincs. Ha mégis húsz fok fölé megy, lehet fennebb menni gyalog vagy biciklivel. Be lehet menni az erdőbe is akár. De inkább az előbbi, mert a biciklin mindig meghibásodik valami az erőltetéstől.
46. tien (válaszként erre: 44. - Holurt Waxhton)
aug. 15. 22:50

Akkor bocsánat!

Mostanában kicsit pukkancs vagyok.🙂

45. Amaunet (válaszként erre: 39. - Holurt Waxhton)
aug. 15. 22:45

Van fúrt kútom a nagy kerten, ami kukoricával van bevetve. Az enyém jól sikerült, mert vetéskor műtrágyát is kapott. Korai érésű, jót termő, de már szárad fel. A talaj homok. Azt hiszem 1-2 évet csak szerves trágyázom és szántom, simítom, hogy a tápanyag érjen benne. Mindezt az átlag 15 tojó tyúk számára + a földet meg kell művelni belémnevelt gondolat.

Tudom mit jelent az asztalon a saját termelés, de ráfordításban (anyagiak, munka) már megkérdőjelezem, hogy megéri-e.

44. Holurt Waxhton (válaszként erre: 42. - Tien)
aug. 15. 22:35
Nem, nem. Nem szemrehányás volt, mi is klímázunk.
43. ronka
aug. 15. 22:32
egyre nehezebben
42. tien (válaszként erre: 41. - Holurt Waxhton)
aug. 15. 22:31

Sajnálom,de vagyok annyira önző rohadék,hogy nem engedem hogy a férjem még nehezebben viselje ezt a hőséget.

Két hete szereltettük be a klímát.Eddig bírtuk Magyarország legforróbb területén.

41. Holurt Waxhton (válaszként erre: 38. - Tien)
aug. 15. 22:25
Pedig ha megy a klíma, akkor ki lehet bírni. A klímával csak egy baj van. Az, hogy a kinti levegőt melegítjük vele.
aug. 15. 22:24
C.rul😬😬
39. Holurt Waxhton (válaszként erre: 37. - Amaunet)
aug. 15. 22:21
Amit megvásárolsz, annak nagy része sosem látott napot, sosem szívta magába a földből a természetes tápanyagot. Mesterségesen, nagyüzemben termesztett zöldségek, gyümölcsök ezek, teljesen más az íze az otthon megtermő gyümölcsökének. Én megcsináltam az öntözőrendszert IBC tartályokból, esővízgyűjtővel, csepegtető rendszerrel. Mégis mind a nyolc málnatő kiszáradt. A nap sugara megégette a leveleket. A paradicsom, uborka szintúgy. Egyedül a paprika fejlődik szépen. A jövő a saját, vagy kis közösségekben megtermelt zöldség gyümölcs.
38. tien (válaszként erre: 36. - Holurt Waxhton)
aug. 15. 22:06

Elég folyadékot iszik,van klímánk is.

Nincs felfrissülés már két hónapja ez itt a probléma.

Még éjjel is meleg van.

aug. 15. 22:01

Lehet, hogy a mezőgazdaságunk is meg fog változni. A gazdák silóba vágják a kukoricát, mert be sem csövesedik, csak szárad.

Meg kell tanulnunk együtt élni ezzel hőmérséklettel.

Jövőre tervezem a nagy kertre az öntözőrendszert. A kiskert, virágos/zöldséges árnyékolását. Amit nem takarok hiába az öntözés, ha napközben ki van téve az égető napnak.

Olyan növények telepítését, amelyek korábban a mediterrán térségre voltak jellemzőek. + árnyékoló fákat.

Közben felvetődik a kérdés, hogy érdemes-e befektetni ilyesmibe, dolgozni vele, ha a boltban az év minden évszakában megvásárolhatom.

36. Holurt Waxhton (válaszként erre: 34. - Tien)
aug. 15. 21:24
Fontos a megfelelő folyadékbevitel. Tesómnál sincs klíma, kora reggel kiszellőzteti a lakást, aztán ajtó ablak becsuk, függöny behúz, roló lehúz, nedves törölközőkkel rakja tele a szárítót (a párolgás hőelvonással jár), és egy ventillátorral bírja ki a napot.
35. perzsacica (válaszként erre: 25. - Pulcsis)
aug. 15. 21:07

A korábbi vicces hozzászólást abszolút díjaztam. Ezt már nem.

Van itt privát írásra lehetőség. Beszéljétek meg ott. Ha lehet nem vagyok rá kíváncsi. A mai téma nem erről szól.

34. tien
aug. 15. 21:03

Nálunk kb.két hónapja tart a hőség, megszakítás és eső nélkül.

Pár nap volt ,mikor kaptam levegőt a kertben.

Minden szárad el,a gyönyörű kertemnek annyi.

Kutya ,férj szenved (kétszer volt olyan rosszul a férjem ,hogy erősen gondolkoztam a mentőn).

Most este kilenckor 32 szájbatekert fok van kinnt.

Levegőt csak a klíma alatt kapok.

aug. 15. 20:48
Nekem is túl meleg már. Bírni kell, de jó lenne egy kis enyhülés.
aug. 15. 19:52

Várom, hogy túl legyünk ezen a heten, utána, remélhetőleg, minden elviselhetőbb lesz.

Van a szobámban klíma, betegségekkel küzdő ember nehezen viseli a kánikulát.

aug. 15. 19:45
A meleget elviselem, szeretem is, bár a 40 fok már kicsit túlzás. Nagyobb bajom az, hogy sok a szúnyog, évek óta nem tudom élvezni a nyarat, mert ha kimegyek a kertbe, ezer talál meg.
30. Pulcsis (válaszként erre: 26. - Holurt Waxhton)
aug. 15. 19:34
Idézet Tőled: "ha hidegvizes vödörbe dugja ..." 🤣🤣🤣
aug. 15. 19:33
A házban lehet bírni, mert viszonylag hűvös (vályog + tégla) és van ventillátor is, ha kell, kint pedig mindig csak addig tartózkodom, amíg az állataimat ellátom (ebbe beletartozik kánikulában a testük levizezése is, hogy ne hevüljenek túl).
28. xochipilly (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
aug. 15. 19:32
Reggel megyek/megyünk sétálni mert 9-kor már nem lehet megmaradni odakinn, maximum az árnyékban. A tűző napot nem tudom elviselni, benn vagyunk egész nap a lakásban, kb. este 7-től merek kimenni újra...
27. globus (válaszként erre: 24. - Kacsahercegno)
aug. 15. 19:20
Egyébként ez a nyári hátulütő, mert télen sokkal kellemesebb, mint a keleti oldal. Olyankor örülünk.
26. Holurt Waxhton (válaszként erre: 25. - Pulcsis)
aug. 15. 19:17
Hm?
25. Pulcsis (válaszként erre: 22. - Holurt Waxhton)
aug. 15. 19:08
Már megint dugsz 🤣🤣🤣
24. Kacsahercegno (válaszként erre: 18. - Globus)
aug. 15. 19:01
Uristen ez emberkínzás. 😬 Hogy tudtok a munkára koncentrálni? Amikor itthonról is végezhető munkám volt, nyáron minden nap bejártam, mert az itthoni 30fokban már nem tudtam rendesen odafigyelni.
23. globus (válaszként erre: 22. - Holurt Waxhton)
aug. 15. 18:56
Csak meg ne rázzon a számítógép 😀
22. Holurt Waxhton (válaszként erre: 21. - Globus)
aug. 15. 18:51
Hatvan körül lehet már használtan kapni. Jobb lenne, mint megsülni. Egyébként egy módszer vész esetére, ha hidegvizes vödörbe dugja a lábát az ember, vagy vizes zsebkendőt teker a csuklójára.
21. globus (válaszként erre: 20. - Holurt Waxhton)
aug. 15. 18:43

Én biztosan nem veszek, bőven elég, amit igen. Ventilátort vittem, legkisebb fokozaton működik, mert elfújja a papírokat.

Szegény az eklézsia 😀

20. Holurt Waxhton (válaszként erre: 18. - Globus)
aug. 15. 18:39
Hűha.. Nem lehet egyszerű ez kibírni.... Mobilklíma?
19. NeKoAn
aug. 15. 18:17

Naaaagyon nehezen 😔

(egy biciklis kézbesítő)

18. globus (válaszként erre: 14. - Holurt Waxhton)
aug. 15. 18:07

Nálunk gyakorlatilag sosem lehet szellőztetni. Földszinti bazár utca felé. Éjjel riasztó miatt mindent zárni, nappal utcazajban egymás szavát nem értjük. Délutáni nap odatűz, és be is jön, mert a reluxa csak árnyékol. Sokszor mondom, amikor ülök az ablak előtt, hogy ne húzzuk be a reluxát, inkább napozzunk. Klíma nincs.

Azért reggel kereszthuzatot próbálok csinálni, pláne ha korábban bemegyek.

Vigasz, hogy nem konyha, pékműhely...

1 2 3

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook