Hogy bírod ezt a kánikulát? (beszélgetős fórum)
Akkor bocsánat!
Mostanában kicsit pukkancs vagyok.🙂
Van fúrt kútom a nagy kerten, ami kukoricával van bevetve. Az enyém jól sikerült, mert vetéskor műtrágyát is kapott. Korai érésű, jót termő, de már szárad fel. A talaj homok. Azt hiszem 1-2 évet csak szerves trágyázom és szántom, simítom, hogy a tápanyag érjen benne. Mindezt az átlag 15 tojó tyúk számára + a földet meg kell művelni belémnevelt gondolat.
Tudom mit jelent az asztalon a saját termelés, de ráfordításban (anyagiak, munka) már megkérdőjelezem, hogy megéri-e.
Sajnálom,de vagyok annyira önző rohadék,hogy nem engedem hogy a férjem még nehezebben viselje ezt a hőséget.
Két hete szereltettük be a klímát.Eddig bírtuk Magyarország legforróbb területén.
Elég folyadékot iszik,van klímánk is.
Nincs felfrissülés már két hónapja ez itt a probléma.
Még éjjel is meleg van.
Lehet, hogy a mezőgazdaságunk is meg fog változni. A gazdák silóba vágják a kukoricát, mert be sem csövesedik, csak szárad.
Meg kell tanulnunk együtt élni ezzel hőmérséklettel.
Jövőre tervezem a nagy kertre az öntözőrendszert. A kiskert, virágos/zöldséges árnyékolását. Amit nem takarok hiába az öntözés, ha napközben ki van téve az égető napnak.
Olyan növények telepítését, amelyek korábban a mediterrán térségre voltak jellemzőek. + árnyékoló fákat.
Közben felvetődik a kérdés, hogy érdemes-e befektetni ilyesmibe, dolgozni vele, ha a boltban az év minden évszakában megvásárolhatom.
A korábbi vicces hozzászólást abszolút díjaztam. Ezt már nem.
Van itt privát írásra lehetőség. Beszéljétek meg ott. Ha lehet nem vagyok rá kíváncsi. A mai téma nem erről szól.
Nálunk kb.két hónapja tart a hőség, megszakítás és eső nélkül.
Pár nap volt ,mikor kaptam levegőt a kertben.
Minden szárad el,a gyönyörű kertemnek annyi.
Kutya ,férj szenved (kétszer volt olyan rosszul a férjem ,hogy erősen gondolkoztam a mentőn).
Most este kilenckor 32 szájbatekert fok van kinnt.
Levegőt csak a klíma alatt kapok.
Várom, hogy túl legyünk ezen a heten, utána, remélhetőleg, minden elviselhetőbb lesz.
Van a szobámban klíma, betegségekkel küzdő ember nehezen viseli a kánikulát.
Én biztosan nem veszek, bőven elég, amit igen. Ventilátort vittem, legkisebb fokozaton működik, mert elfújja a papírokat.
Szegény az eklézsia 😀
Naaaagyon nehezen 😔
(egy biciklis kézbesítő)
Nálunk gyakorlatilag sosem lehet szellőztetni. Földszinti bazár utca felé. Éjjel riasztó miatt mindent zárni, nappal utcazajban egymás szavát nem értjük. Délutáni nap odatűz, és be is jön, mert a reluxa csak árnyékol. Sokszor mondom, amikor ülök az ablak előtt, hogy ne húzzuk be a reluxát, inkább napozzunk. Klíma nincs.
Azért reggel kereszthuzatot próbálok csinálni, pláne ha korábban bemegyek.
Vigasz, hogy nem konyha, pékműhely...