Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy a legegyszerűbb szétvágni a tortalapot? fórum

Hogy a legegyszerűbb szétvágni a tortalapot? (tudásbázis kérdés)


18. Pné Veronika (válaszként erre: 17. - 99279bb06f)
2009. nov. 25. 15:19
Én is így szoktam. :-)
17. 99279bb06f (válaszként erre: 3. - Panka78)
2009. okt. 28. 08:01
Nem kell segítség hozzá, mert a fehér cérnát körbe vezeted azon a helyen, ahol el szeretnéd vágni, és amikor körbeért, akkor ellentétes irányba összehúzod a cérnát, úgy, mintha össze akarnád szorítani, hogy megkösd. Ez egy mozdulat csak. Melegen is meg lehet csinálni.
16. Erbuci
2009. okt. 14. 16:11

A tortát célszerű teljesen kihült állapotban vágni, mert már megszilárdult, s a legszebb eredményt így lehet elérni.

Véleményem szerint hosszú pengéjű, s mindenképpen fürészfogas késsel, lentebb olvasott technikával.

(Így tanította a gyakorlati oktatóm. :) )

2009. okt. 14. 09:14
Cérnával.
14. 00346cf747 (válaszként erre: 3. - Panka78)
2009. okt. 13. 20:41
Ez a tortafűrész őse :) Nem rossz találmány!
2009. okt. 13. 20:10
Örülök, hogy sikerült.
2009. okt. 13. 17:11

Sikerült 3 viszonylag egyenlő lapra vágni félig kihűlt állapotban.


Köszönöm a tippet.

2009. okt. 13. 16:13
a tortát egyszerűbb kihült állapotban szétvágni. Ha szétvágtad, akkor megtöltötd és hűtőben pihenteted pár órát, akkor szépen fel is tudod díszíteni, különben megfolyik a krém.
10. Boszics (válaszként erre: 9. - D26dcc4363)
2009. okt. 13. 15:30
Nincs mit.
9. d26dcc4363 (válaszként erre: 8. - Boszics)
2009. okt. 13. 15:25
Oké. Köszönöm a segítséged.
2009. okt. 13. 15:23

Várd meg még kihűl olyan langyosra, és akkor utána vághatod. Ha túl forrón vágod, a tészta "gyűrődik" (legalábbis én ezt tapasztaltam)

Írd meg, hogy sikerült.:)

2009. okt. 13. 15:20
6 db tojás, 6 ek cukor, 6 ek liszt, 1 tábla csokoládé, 5 dkg vaj, fél cs sütőpor
2009. okt. 13. 15:19
Attól függ, hogy milyen a tészta. Miből készítetted?
2009. okt. 13. 15:17
Várjam meg míg teljesen kihűl, vagy még melegen próbálkozzak vele?
2009. okt. 13. 15:11

Sima vagy recés pengéjű mindegy, a lényeg, hogy éles legyen:)

A szélétől kezdd el vágni folyamatosan miközben a tetejét a tenyereddel fogod. (én így szoktam)

2009. okt. 13. 15:07
Kicsit bevágod késsel, aztán valaki fogja a tetejét, Te meg valami cérnával/spárgával elnyiszálod:)
2009. okt. 13. 15:07

A páromnak sütök a születésnapjára.

3 felé kell vágni, nem akarom elrontani.


Van vmi trükk?


Várja meg míg kihűl, vagy melegen?

Recés késsel vagy sima pengéjűvel?

2009. okt. 13. 15:06
Hogy a legegyszerűbb szétvágni a tortalapot?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook