Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze a belépési adatokat, egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ
Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Hiszti a turkálóban és utána egy napig - mi a véleményed erről az esetről? fórum

Hiszti a turkálóban és utána egy napig - mi a véleményed erről az esetről? (beszélgetős fórum)


1 2 3 4 5 6
171. nicole. (válaszként erre: 166. - Basset)
2013. febr. 11. 20:00
hát... akkor már Tabi az új barát :D
170. nicole. (válaszként erre: 136. - Basset)
2013. febr. 11. 19:57
semmit paci marad a legjobb barát...tudni fogja, hogy nem kap meg mindent amit csak akar és akkor amikor csak akar...
169. Corra
2013. jan. 28. 12:18

Mostanra olvastam végig a topikot, és már ugye nem is igazán aktuális a véleményem, de azért ami eszembe jutott: végig úgy éreztem a fórumindító hozzászólásaiból is, és az többi hozzászólónál is, hogy ez az egész probléma nem a gyerekről szól, és nem az ő érzéseiről, minél megszállottabban hangoztatja az ellenkezőjét sok hozzászóló, annál kevésbé.


Egyrészt rengeteg volt a félreértés és az előítélet, és le a kalappal a fórumindító előtt, amiért elengedte ezeket a füle mellett, és nem állt le többször is elmagyarázni, hogy nem arról volt szó, hogy magának vett egy halom felesleges göncöt, a gyereknek meg semmit.


Másrészt nagyon sokan írták, hogy az ő szívük szakadt volna meg, ha nem veszik meg, amit a gyerek kér.... persze, mert szeretjük a gyerekeinket, és az ő bánatuk nekünk még jobban fáj, de én mégis azzal a hozzászólóval értek ebben egyet, aki azt írta, hogy nagy valószínűséggel ez az egész kialakult helyzet sokkal inkább az anya lelkifurdalása, mert az ő szíve is majd' megszakadt. Ez mindenesetre ki fog derülni, ha majd a kislány megkapja a játékot, hogy mennyire fontos neki igazából, és a legdrágább kincse lesz, vagy három nap után a sarokba kerül a többi közé.


Szerintem nagyon túl lett lihegve ez az egész történet, éppen azért, mert a szülő is hibázhat, és attól még nem lesz rossz anya, és bár tényleg nem lehet tudni, hogy mi marad meg a gyerek fejében, azért az biztos, hogy egy ilyen eset miatt nem lesz még lelkibeteg, hiszen akinek ilyen lelkiismeretes anyukája van, az meggyőződésem, hogy sokkal több szép és meghitt gyermekkori emlékkel rendelkezik már most, mint szülői hibából fakadóval.


Szerintem nagyon elment a fórum abba a téves irányba, hogy az anya bezzeg magának mit meg nem vesz, a gyereknek pedig, aki angyali türelemmel asszisztálta ezt végig, semmit. Pedig lesz még párszor olyan helyzet az életben, hogy anyának sok időbe telik valami, és a kisgyereknek türelmesnek kell lenni, mert nincs más megoldás, mint hogy anya magéval vigye, és ha az volt, kapjon is jutalmat, de szerintem akkor olyat, ami nem "kivételes eset", hanem megérdemelt jutalom. Vagyis nekem logikátlan azt mondani, hogy megkapod, mert annyira türelmes voltál, de ebből nem lesz ám rendszer.... Miért, ha legközelebb kétszer olyan türelmes lesz mondjuk egy orvosi váróban, akkor nem fog járni jutalom? Vagy majd akkor is csak harmadnap, miután anyának két álmatlan éjszakája volt a lelkifurdalástól, vagy miután a gyerek megint kifordult magából? És EZT hogy fogja bárki elmagyarázni egy kisgyereknek? Vagy az legyen majd a következő soros fórum témája...


Legyünk gyerekközpontúak, de szerintem ebben az esetben nyugodtan napirendre lehetett volna térni az ügy fölött. Ámbár igen, anyának is kell tudnia elnézést kérni, és beszélgetni arról, hogy sajnálja, hogy rosszul döntött. De csak ha valóban rosszul döntött. Arra viszont semmi szüksége nincs egy gyereknek, hogy a szülő önbizalom hiányát és bizonytalanságát ő kezelje, és ő oldja fel anya lelkifurdalását. Nem az ő dolga, és nem is azt érti belőle, amit egy felnőtt partner értene.

168. memimemi (válaszként erre: 167. - Michelle.r)
2013. jan. 28. 12:00
Lájk!
167. michelle.r (válaszként erre: 166. - Basset)
2013. jan. 28. 11:53
Deeeeeeeeeeee jó lesz :)). Nem vagy kevésbé hiteles szülő attól, hogy revideálod a korábbi döntésedet. De azt jó alaposan vésd az agyába, hogy nem azért kapta meg, mert annyira hisztizett, hanem mert tévedtél és nem vetted észre, hogy ez neki mennyit jelent. Hidd el, a gyerekek nagyra értékelik, ha a felnőttek nem mindig "erőből kormányozzák" őket, hanem akár bocsánatot is tudnak kérni.
166. Basset
2013. jan. 28. 11:10

Igen, de nem...

Megbeszéltük vele nyugodtan is, hogy nem fogjuk megvenni, de nem akart leszakadni a témáról, mint általában. Ez a szituáció (turkálnak, odahozzák, Megvesszük? Nem...) ugyanis számtalanszor előfordult már és eddig mindig megértették, hogy nem fogják megkapni a babát. Többször is voltunk már ebben a turiban és én pl. épp azért szeretem, mert az eladók megengedik, hogy játsszanak, míg én válogatok.


- - - Egyébként...


Ma megvettük azt az izét... Úgy döntöttünk, hogy mivel a fiúnak akarunk venni egy könyvet, hogy tanulgasson olvasni, a lány is kapjon valamit. És akkor megvettük ezt. Hétvégén fogják megkapni. Tudom, "következetesség" ezerrel, de azt hiszem, most ez így jó lesz. Vagy nem, de most már úgyis mindegy... :)

165. 447396604e (válaszként erre: 164. - Memimemi)
2013. jan. 28. 10:48
igen.mélyen bólogatok:)
164. memimemi (válaszként erre: 162. - 447396604e)
2013. jan. 28. 10:46

Ebben egyetértünk. Igen, nagyon értelmesek a gyerek, hiszen gyerek és nem hülye.

A konkrét történet kapcsán a Fórumindító adott helyzetben rosszul döntött (DE! ettől nem elsz rosszanya), és a frusztrált légkör, a rossz döntések sorozata vezetett a hisztiig (igen, 2 perc alatt)...SZERINTEM! Meg lehetett volna beszélni a kislánnyal már első alkalommal, amikor oda vitte megmutatni (ha jól emlékszem, akkor még nem volt ott a rosszkedvű, morgos Apuka, aki miatt Anyukának is rossz hangulata lett!), hogy ha nagyon szeretnéd most az egyszer megveszük, mert nagyon ügyesen bírod ezt a tömeget, meleget, szagot, stb., de ebből nem lesz rendszer, máskor nem vesszük emg a játékot, vagy vmi hasonló. Nekem még ugyan nincs saját gyerekem, de a fél életemet gyerekek között és gyerekekkel töltöttem. Volt olyan is, hogy a gyerekekkel (akikre akkor vigyáztam) éppen turiba mentünk, életem legjobb, legcsinosabb ruháját az akkor 3 éves kislány turizta nekem, amikor meg felajánlottam, hogy maguknak is válaszhatnak valamit, amiért türelmesen végigasszisztálták azt a 10 percet, akkor ők egy-egy polót választottak:).

Egyébként nálunk a legnagyobb turiba ki is van írva, hogy a szülők nem engedhetik a gyerekeket játszani az ott lévő játékokkal...

2013. jan. 28. 10:35
Az a véleményem, h ha a szülő 2-3 órán keresztül válogatott a turiban, és a kislány magára maradva lekötötte magát, ugyanazzal, -ő is válogatott- a szülöi példamutatása alapján, mindketten megtalálva a vásárfiát- A kislány valahol jogtalannak érezte h ö nem kapja meg, látván a szülö kezébe a sok ruhát... Ez a hiszti hosszabban tartott, nem egy sima hiszti volt a céljai eléréséért, igazságtalanság érzése is benne volt. Mondhatom, h nincs pénzem, de de akkor ennek megfelelően mutatok példát a gyerek előtt. Ebbem az esetben azt tenném, hogy elmondanám a gyereknek, h ha már látom, h mennyire szerette volna, de a hisztis viselkedése miatt nem kapta meg, mert így nem lehet semmit elérni. Azon kívül kérd meg, mutassa meg milyen fontos volt, és adj neki valami nagyobb dobozt, h rakja bele azokat a babákat, amikröl lemondana a turisért cserébe, mert rengeteg van már neki...
162. 447396604e (válaszként erre: 161. - Memimemi)
2013. jan. 28. 09:59
én pl hiszek abban hogy a gyerek értelmes. tehát otthon, mielőtt elmegyünk, le lehet vele ülni és megbeszélni, hogy mire van keret, és mire nincs. de jó ha hagyunk egy kiskaput nekik, hogyha most épp nem, de másnap-harmadnap megveszem neki, ha úgy adódik. én pl adok nekik zsebpénzt is.ebből gazdálkodhatnak egész héten. az elején elszórták mindenre, aztán megtanulták, hogy jobb spórolni, úgy mint anyának.
161. memimemi (válaszként erre: 1. - Basset)
2013. jan. 28. 09:52
Nem olvastam még végig a kommentet, csak a kiinduló hsz-t. Első körben én úgy gondolom, hogy a gyerek megérdemelte volna azt a babát vagy mit, ha már csendben végigasszisztálta a felnőttek szórakozását...Persze el lehet mondani, h. most az egyszer megvesszük, mert tényleg nagyon aranyos, de ebből nem lesz szokás, máskor nem veszünk semmi játékot, csak, ha különleges alkalom van (lásd Andris névnapja). De így napokkal utána megvenni, szerintem már nem olyan jó ötlet...
160. a78c2ff918 (válaszként erre: 1. - Basset)
2013. jan. 28. 09:40
Én képtelen lettem volna nemet mondani. A szívem szakadt volna meg,az biztos.:(
159. 447396604e (válaszként erre: 1. - Basset)
2013. jan. 28. 09:37

szia. ha már a sors úgy hozta, hogy el kellett vinnem nagy tömegbe valahová a gyerekeket, akkor igyekeztem olyan körülményeket tálalni, hogy jól érezzék magukat, bevontam a közös vásárlásba őket. sosem hagytam volna hogy csak úgy eljátszanak a boltba. pl turiban is lehet befogni gyereket , amíg válogatsz. magad elé teszed a ruhát, és jáékosan kérded tőlük, hogy el tudnak-e képzelni benne? és vajon tetszene -e neki?ha kislány, akkor belemegy, mert szereti ő is a ruhákat. így észre sem veszitek hogy elrepül z idő. sőt túrhat ő is, még akkor is, ha tuti nem rád való, de legalább elmojol. az hogy te válogatsz, a gyerekek meg turkálnak a játékok között, az egy darabig jó, de aztán hamar elvesztik a türelmüket, és jön a hiszti.a játékra visszatérve. én mindig úgy oldottam meg a dolgot, hogy indulás előtt leszögeztem, hogy anya pénztárcája kong, néha még játékból megmutattam hogy üres, és itt bizony nincs pénz. tehát nem tudunk semmit sem venni. de ha ügyesek lesznek, legközelebb megkapják. a gyerekek törték magukat, hogy a lehető legjobb formájukat mutassák, és miután végeztünk, és tényleg nem volt pénzem, mondtam nekik, hogy holnap megveszem. így gyakoroltak némi türelmet, toleranciát.

158. andi6020 (válaszként erre: 156. - Basset)
2013. jan. 27. 21:34

Na, te a legjobban. Téged védtelek, ezért kell kussolnom :)

Máskor meg másért.;)

157. Muraja (válaszként erre: 85. - Selena78)
2013. jan. 27. 21:32

En erre a konkret törtenetre irtam hogy igenis megvettem volna .Volt nem egyszer hasonlo eset az en gyerekeimel de soha sem kellet semibe sem tulreagalni , soha nem kertek olyat ami irealis lett volna .

Hogyan ertetem meg veluk hogy mitt szabad mitt nem pardon ez egy buta kifelyezes igenis a gyereknek jatszva kell tanulnia mi a jo es mia rossz.

Es hidd el egyszeru volt szamomra , nekem csak a elnkezöjet kellet tenni annak amit a neurotikus anyam mutatott iranytam. Es felevesen ? de megbocsajs az meg baba nem tan ? gyerek ide nem kerödzködik e vilagra de ha itvan szeressuk , szeressuk nagyon .

Ne a sajat nem beteljesedett meddö almainkat probaljuk rajtuk "behuzni " meg kell hogy tanuljak hogy ez a ö eletuk ö valaszuk az ök jövöjuk.

Sohan nem vartam el a jelest tanulast , soha nem volt feltetel hogy majd ha eszt vagy eszt teljesitti kap eszt vagy aszt . Annak dacara vegesztek egyetemet , föiskolat es mi közben meg egy kisebb politikai megnyilvanyulasokban is reszt vettek. 87 -88 ban mikoraz elsö compjutert vettuk meg a szörföles nem volt ennyire a menun a fiam marakkor 14 evesen komolyan foglalkozott a program össze alitasokal . Volt hogy alig lattam öt iskolabol be a szobaba ezvolt az erdeke eztcsinalja ma is , soha nem tiltottam neki semit mert tudtam hogy egyszer ez lesz proffeszioja. Ez nem dicsekedes , sokan vannak hasonlo facittal de te kerdesztett en valaszoltam . Soha nem fogtam be arra hogy a hazi munkaban segirsenek , ez annak dacara hogy en egyedul neveltem ököt sohasem merult fel , az ök ideje is eljön es mar el is jött felnöttek csaladosok . Boldog latni azt hogy nem hiaba volt minden nem hiaba tanitottam meg arra hogy nem kell hazudniuk mert en soha rajuk nem emelek kezet nyugodtak öszintek voltak .

Buszke vagyok rajuk , fiamra aki mar 2 hos kisbabaval gyessen maradt mert az ö munkajat lehet othonrol iranyitani . Egy dolog talan kicsit hanyagolva volt no de az ember nem perfekt , sutni fözni veluk nem maradt idö no de sebaj egyszar majd nem ugy emlekeznek ram hogy sutöttunk , fösztunk hanem arra hogy volt idö megtanitani szabad emberre valni.

Hetvenes evek közepen hol minden ujdönsult anyuka az othonka zugjait ekesitette en a kicsivel a valamon demonstariokra jartunk a Vietnami haboru ellen . Kesöb szinten ugy lettek vezetve hogy kialjanak a igazsagert meg akkor is amikor az elet igazsagtalan oldalat mutasa.

156. Basset
2013. jan. 27. 21:31
Na és pont ezért! :)
2013. jan. 27. 21:29
Akkor mind kussoljunk együtt :))
154. Basset
2013. jan. 27. 21:18
Én is! :)
153. andi6020 (válaszként erre: 152. - 6b006fc769)
2013. jan. 27. 21:16
Én isz ;)
152. 6b006fc769 (válaszként erre: 115. - Andi6020)
2013. jan. 27. 21:02

:D

Úgy szetetlek!

151. 25800e2d09 (válaszként erre: 116. - 074462ce01)
2013. jan. 27. 20:49
Mekkorát röhögnék ha egy csomag óvszert meg egy üveg vodkát dobna be csak úgy mert hogy neki kell XD
150. michelle.r (válaszként erre: 148. - Andi6020)
2013. jan. 27. 20:31
Mint üveges tótnak a hanyatt esés :)
149. michelle.r (válaszként erre: 146. - Vacsa)
2013. jan. 27. 20:30
Elment vásárolni és sokáig tart, mert a gyerek sok mindent rak a kosárba :o)).
148. andi6020 (válaszként erre: 146. - Vacsa)
2013. jan. 27. 20:25
Hiányzik?
147. d71ef05a8e (válaszként erre: 145. - Csutkamano)
2013. jan. 27. 20:24
Nem feltétlenül nemtörődömség van emögött szerintem, inkább mély, de rosszul értelmezett szeretet. NÉha lehet nemtörődömség is persze, a legkönnyebb utat választja valaki, mindegy, milyen áron (szó szerint és képletesen is).
146. vacsa
2013. jan. 27. 20:22
De hová tűnt Elvira?
145. csutkamano (válaszként erre: 143. - D71ef05a8e)
2013. jan. 27. 20:22
Az ilyen szülők gyerekei később számolatlanul kapják a zsebpénzt, mert addig sem kell a szülőknek foglalkoznia velük.
144. globus (válaszként erre: 143. - D71ef05a8e)
2013. jan. 27. 20:05
Azért a "bármit kér megveszem" sem okvetlenül követendő nevelési elv, ebből nem sok jó szokott kisülni.
143. d71ef05a8e (válaszként erre: 142. - Andi6020)
2013. jan. 27. 20:02
Viszont sokkal jobban kezeli a hisztit a hölgy, mint mi, hiszen elejét veszi azzal, hogy eleve a gyerek pakolja be a kosárba, ami megtetszik neki. Tényleg nem tudom, hogy sírjak-e vagy nevessek.
142. andi6020 (válaszként erre: 120. - 074462ce01)
2013. jan. 27. 19:46

KUSS??

Ej, te Szabóné Elvira, látom neked egy felfordított hokedli volt a gyerekszobád. Csórikám...

Ne aggódj, bennem nincs harag.

1 2 3 4 5 6

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2021, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Facebook