Hisztek-e csodákban? (beszélgetés)
Vannak hit és vannak tények.
És van a vakhit, ami ellentmond a tényeknek.
Az előző bejegyzésemet töröltem!
Kár, hogy itt nem lehet törölni.
De a témát befejeztem.
Be fogok ide kukkantani, hogy később esetleg írnak mások is bele.
Hívő vagyok, de nem vallásos...
Ez nem ellentmondás?
Részemről is befejeztem ezt a témát...
Ellentmondás: "mindig meggyógyították, de mindig visszatért a betegsége". Akit meggyógyítanak, annak nem tér vissza ugyanaz a betegsége többször. A betegségek nagy részénél hullámzóak a tünetek, sőt van,hogy kisebb, hosszabb időre el is múlnak, majd visszatérnek. De ez nem gyógyulás.
Én is depressziós voltam, és pánikbeteg hosszú évekig/rohamokkal/, remélhetőleg meggyógyultam, nem jött vissza a betegség már sok éve.
Vízi E.Sz.nem csak orvos, hanem kutató egyébk. Én sima orvosokról beszéltem.
De, mint írtam, az elvem szerint mindenki abban hisz amiben akar, én ezt tiszteletben tartom.
Ha te azt hiszed,hogy csak az hisz a csodákban aki hisz Istenben is, legyen úgy. Én is hívő vagyok, de nem vallásos, és hiszek a csodákban. Szóval máris megdőlt az elméleted. De nem baj..:)
részemről befejezve a téma..:)
Sziasztok! Szép estét mindenkinek :) amit most ide felteszek az kisfiammal történt meg . Csak annyit szeretnék hozzá fűzni,hogy nem vagyok és sosem voltam egyik vallás követője sem és nem is leszek én nem hiszem,hogy Isten van hanem Tudom s Hitem törhetetlen felé nem hoz ki a sodromból ha gúnyolódnak,élcelődnek az ilyen embereknek szeretetemet küldöm :) ( ezzel szerintem nem egyedüli vagyok a világon )
Megtörtént csoda
Teremtő általi csoda melyben Hitünk Erősödik
Élő példája Kisfiam a Teremtő Atyánk Gondviselésére és csoda tételére!
2013.06.26.
Kisfiunk ki most 8 éves az esti órákban kiszaladt utánunk a kertbe,mezítláb igen ez nem is lett volna gond akkor ha jó idő van és nem pedig hűvös hideg este.Rászóltam,hogy gyorsan menjen be a házba mert meg fog fázni,kicsi fiam tamáskodott nem akart de aztán mint a nyíl elkezdett berohanni a kertből. Hatalmas üvegcsörömpölést hallottunk / bejárati ajtónk végig üveg / ahogy tudtam rohantam mint az őrült a házból ordítás jött ki a nagyobbik testvére kiabált .Kincsemet mire beértem vérzett mindkét karja megfogtam kicsi karjait szorítottam,hogy a vérzést megakadályozzam .Ott ült velem szemben én eszemet vesztve fohászkodtam Atyámhoz segítségül hívtam az angyalokat és nem értettem mi történt mi ez miért .Talán megőrültem csak álmodom de a valóság volt ! Rögtön mentőt hívtunk amely ki is jött jó sokára de kijöttek de addigra a vérzés elállt habár a sebek nagyon mélyek voltak . Teremtő Atyám Szűz Mária Jézus és az Angyalok kicsi fiam mellett voltak mind végig ! Kicsi lányomnak aki 9 éves kétségbe esésemben szóltam hívja föl barátnőmet aki több nekem mint barátnő segítőm-mentorom.Kicsi lányom nagy lélek jelenlétről tett tanulságot mert volt lelkiereje kikeresni a telefonszámot felhívni és a fülemhez tartott telefonba csak annyit tudtam mondani, könyörgöm gyere át .
Addig a 18 éves fiam tartotta a frontot ki előtt meghajlok szintén, mert olyan erőről tett bizonyságot mely főhajtást érdemel! Pillanat alatt nálunk volt barátnőm Reikivel segítette még a kicsi fiamat . Isten Áldása és Szeretetem ölelje át!
Mentővel beértünk a kórházba addigra már tudtam eszemnél voltam,hogy nincs olyan baj felfogtam végre. Hálás vagyok és Köszönöm a Mennyei segítséget ezt sosem feledem !
Isten Áldása az orvosokra is kik akkor bent voltak, megvizsgálták gyönyörűen összevarrták kincsem két karját melyen már csak úgy látszik mintha karcolás lett volna a két seb.
Pedig mély sebek voltak.
Beszélgettünk az orvossal aki a papírt töltötte ki és megjegyezte rám nézve,hogy ugye tudom csoda ami történt mert ezt csak azzal lehet megmagyarázni,hogy így megúszta kisfiam. IGEN TUDOM CSODA mégpedig Mennyei Atyám és az Angyalok részéről tett CSODA mellyel megmutatták felénk irányuló mérhetetlen Szeretetüket !
Hitem még erősebb Szeretetem még tisztább a Fény útját járom melyről soha nem térek le!
Hitben és Szeretetben erős szívem Hálát rebeg Nektek
Ígérem hű maradok választott utamhoz,életcélom most már tudom
Mennyei Atyám Áldásod és Fényed átadom az embereknek
Jézus Mesterem, Tanításod sosem feledem
Tanításod tovább adom ,hogy aki még bizonytalan
Szívét a Hitre és Szeretetre megnyissa
Szívem Erős Hittel, Feltétel nélküli Tiszta szeretettel
Tiszta Fehér Fénnyel van tele
Áldás
írta : Margit
(Az írást változtatás nélkül, csak forrásmegjelöléssel, és linkekkel együtt lehet megosztani!)
Okos ember az, akire azt mondják: zseni.
Írd be a keresőbe: Vizi E. Szilveszter nevét. Meglátod, mit írnak róla a Wikipédián. Ő egy zseni, keres, kutat. Róla tudom, hogy hisz Istenben.
De még másokat is ismerek.
Ami az ellentmondást illeti (Anyukámról van szó): súlyos depresszióban szenvedett, több hónapot töltött kórházban, mindig MEGGYÓGYÍTOTTÁK, de mindig visszatért a betegsége. Igenis, jó orvosai voltak, mert mindig meggyógyult. De az utolsó 12 évében nem tért vissza a depressziója.
Lehet, hogy nem érted, amit írtam, vagy kételkedsz, de így volt.
Számtalan olyan embert ismerek aki hisz a csodákban, de Istenben nem.
Az Isten hívő ember azt gondolja, hogy a csoda Istentől származik, a nem Isten hívő pedig azt, hogy nem Tőle..,mással magyarázza.
Ilyen egyszerű. Aki nem hisz a csodákban, éljen úgy. én hiszek, mert tapasztaltam. Én így élek..:)
Az "okossághoz" ennek meg végképp nincs köze. Arról nem beszélve, hogy a diplomához sem kötött feltétlenül az okosság. Orvosok között pedig kb. ugyanannyira gyakori az okos ember, mint a nem orvosok között.Eleve mi az "okosság"? Lexikális tudás, vagy gyakorlati tudás, vagy mindkettő?Vagy veleszületett, és tanult intelligencia? Esetleg a jó értelmi képesség? Mert ha végzettséghez kötöd ezt a fogalmat, ahogy a felsorolásodból látszik, akkor nyilván a szakmai tudásra gondolsz, hogy annak mértéke mutatja a te általad "okosságnak" hívott dolgot. Ha erre gondolsz, akkor visszavonom az előző kijelentésemet, és merem állítani, hogy az orvosok között kevesebb az okos ember, mint a más foglalkozásúak között. Ugyanis ennyi rossz szakembert keresve sem találni egyéb területen, mint ebben a szakmában.Arról nem beszélve, hogy a munkájukat szinte teljes felelősség nélkül végzik, ellentétben a többi mesterségbeli emberekkel. Melyik az a hétköznapi szakma, ahol évekig, évtizedekig lehet rosszul, nem hatékonyan dolgozni, és nem lesz következménye, és elmarad a felelősségre vonás? Egyéb területen ilyen esetben rohadt gyorsan kipenderítik az illetőt a munkahelyéről. Már rég nem hivatás az orvoslás.
" Mondd meg, miért nem csoda az, ha valakinek elmúlik az a betegsége, amitől csaknem egész életében szenvedett."-micsoda ellentmondás. Csaknem egész életben szenvedni egy betegségtől ilyen fantasztikus, "legokosabb" orvosok mellett?
Hm.
Szia!
Erre nem tudok mit mondani.
Amit írtál, gondolom, hogy a netről másoltad be.
Tovább nem vitatkozom.
Mindenki abban hisz, amiben akar...
Legyen szép a napod és a hétvégéd!
A betegségek gyakran elmúlnak maguktól. Ezt nevezik gyógyulásnak, mert az emberi szervezetnek öngyógyító, a betegséget elhárító képessége van. Ezt nevezik immunrendszernek.
Egy amerikában végzett felmérés szerint:
Válaszolók: „Hiszek istenben (és a túlvilági életben)”
USA átlag 90%
Tudósok B.Sc. végzettséggel 40%
Kiemelkedő tudósok 10%
matematikusok 40%
biológusok 30%
fizikusok 20%
Egy Gallup felmérés szerint az arányok, végzettség alapján:
Vallásos/Nem vallásos/Meggyőződéses ateista
Hiányzó vagy alapfokú végzettség
68% 20% 7%
Középfokú végzettség
61% 23% 10%
Felsőfokú végzettség
52% 24% 19%
Egy felmérés az USA-ban a vallásosság és az IQ közötti talált összefüggést egyetemisták körében
Csoport IQ
vallásos 100
nem vallásos 119
Felmérés Kanadában a Mensa-tagok vallásos meggyőződéséről, és ennek összehasonlítása a kanadai össznépesség statisztikájával:
Nem vallásos Mensa tagok Kanadában: 37.1%
Nem vallásos emberek a kanadai össznépességben 7.3%
Gazdasági és szociális helyzet alapján (Gallup)
Havi bevétel a háztartásban
Vallásos/nem vallásos/meggyőződéses ateista
Alacsony 66% 21% 7%
Közép-alacsony 65% 21% 9%
Közepes 56% 23% 15%
Közép-magas 51% 24% 20%
Magas 49% 27% 19%
Akármit írok, Te semmit sem hiszel el.
Mondd meg, miért nem csoda az, ha valakinek elmúlik az a betegsége, amitől csaknem egész életében szenvedett.
Itt arról lehet szó, hogy NEM hiszel Istenben! Vagy tévedek?
ÉN TUDOM, HOGY KIK HISZNEK ISTENBEN: A LEGOKOSABB EMBEREK (AKADÉMIKUSOK, AGYKUTATÓK, ORVOSOK ÉS MÉG SOROLHATNÁM).
Édesanyámmal is történt csoda.
28 éves kora óta volt egy szörnyű betegsége, amely mindig visszatért. Imádkozott, hogy ne történjen meg vele többet ez, hogy ne térjen vissza ez a baja.
És az élete utolsó 12 évében nem is volt ez a betegsége.
Sztem ez is csoda.
Minden nap jobban hiszek benne.
Hátha megtörténik.
És a sógorom esetéhez mit szólsz? Vagy mit gondolsz róla?
Az is semmi, ugye? (vagy relaxáció)
Ja.Főleg,amikor itt vagyok!
Itt aztán vannak csodák:)