Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hírek: tarkón szúrta, összeverte, majd megfojtotta - de nem... fórum

Hírek: tarkón szúrta, összeverte, majd megfojtotta - de nem... (beszélgetés)

Ez a fórum egy anonim vallomáshoz nyílt.

1 2
32. Panna.33 (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 27. 11:32

Nyugodtam állj belém, hogy nem akarok tudni rossz dolgokról, meg félek a sötétben.

Valószínűleg jobban ismerem a baleseti statisztikát és a baleseti okokat, mint te. Meg a családon belüli erőszakra is akad rálátásom, ha nem is olyan mértékben, mint az előzőre.

máj. 21. 21:46
Nem nézek híradót.
máj. 21. 20:01
Nagyon jellemző ez a műsorszerkesztés a TV2 Tények című műsorára. A bemondók hangsúlyozása, hogy kiemeljék a hírt, valami tragédia. Andor Éva tragikus.
29. srcrss (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 21. 16:16
Régen én sem féltem, de most félek. Autóval követtek, és belém kötöttek.
28. 55Judit (válaszként erre: 26. - Kacsahercegno)
máj. 21. 16:05
Ha mégis, abból is a lesújtó híreket kapjuk. Mindenből azt, ami szorongást okozhat a többségnek. Kevés gyószart szedünk?
27. michelle.r (válaszként erre: 26. - Kacsahercegno)
máj. 21. 15:57
Igen, nagyon sokan ezt csinálják. De nekem van olyan rokonom is, akinek két tv-je van és egymás mellett nézi őket. És nem vezet hírügynökséget. 🙄
26. Kacsahercegno (válaszként erre: 25. - Michelle.r)
máj. 21. 12:15
Igen, én mondjuk nem szoktam nézni mert tv előfizetésem sincs, de a szüleimnél látom időnként, és mindig ledöbbenek. Valódi hírértéke nulla, de ezekkel az elszigetelt erőszakos bűncselekményekkel tele van, meg azoknak a minél részletesebb bemutatásával, meg balesetek stb.... A szüleimnek is mondtam már, hogy kétlem, hogy jót tenne a pszichéjüknek, hogy ezt minden nap többször megnézik. Este van hogy az egyik csatornán vége, kapcsolnak át a másikra és ott is végighallgatják. De valódi, arra érdemes tényleges hírt szinte nem is hallanak, ami "a nagyvilágban" történik.
25. michelle.r (válaszként erre: 18. - Kacsahercegno)
máj. 21. 11:33
Szerintem a nagy egészhez képest messze nincs annyi borzalom, mint amennyivel szándékosan nyomasztanak. A félő ember könnyen irányítható. Nem a háborúkról beszélek, hanem arról, hogy a híradó első 6 híre egészen biztosan a agyonverte/megkéselte/kirabolta/halálra gázolta típusú.
24. michelle.r (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 21. 11:29
Köszönjük a tájékoztatást. Esetleg valami javaslatod is van, hogy ezen hogyan változtassunk? Te mit teszel azért, hogy ne így legyen?
23. Alnisa
máj. 21. 07:58
Én ezért nem nézek híreket és ne mis olvasok. Nincs szükségem erre a sok szarra.
máj. 21. 07:30

Csak tudod a rettegés nem véd meg semmitől. Attól, mert rettegsz egy autóbalesettől, ugyanúgy elszenveded, ha arra kerül sor. Csak addig, amíg megtörténik ezerszer átéled fejben. Aki nem fél a balesettől, az is ugyanúgy elszenvedi, ha úgy hozza rossz sors. De ő a tényleges baj előtt nem éli át ezerszer. Sőt, ha végül nem történik semmi ilyen, akkor te fölöslegesen rettegted végig az életedet. Aki meg nem félt ezen, az rettegés nélkül élt. És ez igaz minden hasonló veszélyre.

Tény, hogy vannak, akik bántalmazzák a családtagjaikat, ami szörnyű. De azért sokkal többen vannak, akik nem teszik. Te meg eldöntheted, hogy hova helyezed a fókuszodat. Rajtad múlik, hogy a világképed formálásához azokat veszed alapul, akik bántanak másokat, vagy azokat, akik szeretetben nevelik a gyerekeiket. Mert a világ ugyanúgy teli van borzalmakkal, mint szép dolgokkal. Csak az nem éri el az ingerküszöbödet, ha valaki kedves és jó, mert azon nem tudsz szörnyülködni.

21. srcrss (válaszként erre: 17. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 21. 06:36
Én is úgy érzem, hogy kevésbé vagyunk biztonságban.
20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Ruslan)
máj. 21. 00:06

"Nálunk ezeknél különbeket lehet hallani. A mai adásban mutatták, hogy valaki több embert meggyilkolt titokban és ledarálta a húsukat, hogy kolbászban eladhassa. Nem vallotta be, kiket ölt meg és lehet nem is fogja."

Jesszusom! Na ezért nem eszek én kolbászokat!

Volt egy hentes ismerősöm, olyan 2006 körül csak annyit mondott hogy ne tudjuk meg mi van náluk. Egy-két rövid patkányos, meg ujjlevágós sztorit elmondott, de attól is kifordult a gyomrom. Jó étvágyat!

19. Ruslan (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 20. 21:44
Ezek nem sztorik, ahol sokkal többen élnek, az ilyesmik be sem kerülnek a hírekbe, talán a helyi adásokba csak. Nincs hírérteke annak, ki szenved balesetet. De nyugalom, eloszthatod Magyarország lakosságát azzal a számmal, ahány ilyen történik naponta. Nálunk ezeknél különbeket lehet hallani. A mai adásban mutatták, hogy valaki több embert meggyilkolt titokban és ledarálta a húsukat, hogy kolbászban eladhassa. Nem vallotta be, kiket ölt meg és lehet nem is fogja.
máj. 20. 21:17
Én ezt ennyire nem veszem komolyan, tök mindegy mibe ringatom magam, vagy mit érzékelek, egy porszem vagyok a Földön, ami egy porszem a végtelen világűrben. :D Persze, bármikor sújthat engem is bármi, és? Nem mondtam, hogy nem érzek együtt azokkal, akik borzalmas igazságtalanságok, háborúk, gyilkosságok, balesetek áldozatai, de nekem nincs energiám meg mentális kapacitásom folyton ezzel foglalkozni, mert változtatni nem tudok rajta, csak nekem okoz extra szorongást. Attól hogy folyton a híreket nézem, és szívom magamba a sok szarságot, ami a világban történik, attól még nem tudok semmin változtatni. És szerintem nem is normális, hogy ez ilyen mértékben ömlik ránk, nem szokásom régenmindenjobbvót-ozni, de régen talán ez jobb lehetett, hogy azt tudtad, ami a faluban történik, esetleg a szomszéd faluban, és a kis Béla hetente egyszer felment a városba' és akkor onnan is meghozta a nagyvilág híreit, aztán ennyi. Nem égett ki az emberek agya a folyamatos stimulációtól... ((Cserébe most a világ minden tudása egy pár másodperces keresésre van, talán mégiscsak jobb most... :D))
máj. 20. 20:25
Én nem mondtam hogy félj, és hogy ne lépj ki az utcára, én is csak átvitt értelemben írtam bizonyos szempontból. Arról van szó, hogy csak a vak nem látja hogy egyre elmebetegebb, őrültebb világban élünk, amit csak az nem fog fel, aki alvajáró és max-ra van feltolva az ingerküszöbe. Az együttérzés, empátia kihalóban, ha az nincs, semmit se fogsz érezni, érzékelni, ergó nem is fog érdekelni. De csak addig, amíg nem téged sújt! Hamis biztonságba ringatjátok magatokat.
máj. 20. 20:12
Hádde ennyi erővel akármin parázhatunk folyamatosan, az mire jó? Bármikor a fejemre eshet valami az utcán, rázuhanhat egy repülőgéphajtómű a házamra, akkor már ne is érezzem jól magam, mert valahol a világban őrültek vannak? A híradóban ezek a megkéselte nyakon szúrta megfojtotta sztorik általában két bivalybasznádi lakos közötti személyes nézeteltérésből adódnak, valóban szomorú, de ezek semmilyen szinten nem hatnak ki az én életemre, mindig is volt, és mindig is lesz, aki erőszakkal próbálja rendezni a dolgait. Ez nem azt jelenti hogy nemtom, az utcán vagy az aluljáróban vagy a villamoson ott leselkednek ezek, hogy valami mit sem sejtő járókelőt 47-szer megszúrjanak...
15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Panna.33)
máj. 20. 19:32

"Nem kell félni, ezek általában családon belüli erőszakok."

Oké, ragadjunk le itt!

Orvosok, ügyvédek bántalmazzák a feleségeiket, példamutató családapák/családanyák nyírják ki a családtagjaikat, mert hát a történtek után is mindenki azt mondja, hogy hát "soha egy hangos szóóó", "olyan jó ember vóóót", "mindenki szerette"...

Képmutatás, nyalizás is van a világon, aztán meg ki tudja miket csinál otthon!

Az autósok meg nyomogatják a telefont, nem adnak elsőbbséget, nyomják tökig a gázpedált, a saját szememmel látom!

Így hogy ne legyen baleset?! Mindennap totálkárosra törik az autókat, elütik a gyalogosokat, a korosztály nem számít, csak rengeteg halott!

Jó nektek hogy ennyire "biztonságos" az életetek, és nem akartok tudni a rossz dolgokról! A sötéttől is ezért féltek! A sötét dolgoktól féltek és a saját rossz lelkiismeretetektől!

14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Kacsahercegno)
máj. 20. 19:25
Örülj neki hogy nem ilyen a világod, de ezt jó ha tudod hogy "szubjektív valóságnak" hívják, ami csak a te valóságod, ezt nem érdemes ráhúzni az egész ország-világ állapotára. Én próbáltam rávilágítani, hogy társadalmi szinten egyre veszélyesebb minden, egyre több őrült van, elég megnézni egy híradót. De biztosíthatlak hogy tv nélkül se jobb. Én se lakom egy fenékig tejfel helyen, a munkám se volt a legbiztonságosabb, gondoltam leírom, de nem kell behunyni a szemed. Attól, mert te "szerencsés" vagy, pillanatok alatt megváltozhat az életed, a véleményed, ha találkozol egy őrülttel az utcán, vagy az autóúton! Én mindig arra a szerencsétlen balerinára gondolok, akire ráomlott az épület, "de" túlélte! Ott se vállalja senki a felelősséget, mert hát miért is vállalná, na ilyen emberek vannak mindenhol! Senki se figyel magára, se egymásra, csak az önző, "kihaénnem" tudatlanság! Az okozza a legtöbb bajt! Más néven: figyelmetlenség!
13. Panna.33 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 20. 18:27

Nem kell félni, ezek általában családon belüli erőszakok.

Halálos baleset meg sokkal több volt 20 éve, mint most.

12. dc5c29b29c (válaszként erre: 11. - Amaunet)
máj. 20. 15:00

A nejem átlagon felül"normális"...néha kikiabál a szobájából, és -ezt nézt felszólítással ottmarasztal. Nos a pixelmentes álomszép képeken naná, hogy valamilyen természetfilmet néz...(mindeközben jégkrémet majszol)...

....

11. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 20. 14:52

Kapcsold át a tévét valami természetfilmes csatornára!

Korábban is volt ennyi büncselekmény, baleset, csak nem hallottál róla.

10. bnedora (válaszként erre: 2. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 20. 14:35
Szerencsére nem tudok ezekről, nem nézek tévét.
máj. 20. 14:30
Pl. 20 éve nem volt mobiltelefon, most egyszerűbb segítséget kérni, ha úgy adódik. Én biztonságosnak érzem, de hálistennek nem "veszélyes" részén élek a városnak, világnak. Magyarországon szerintem kifejezetten jó a helyzet, Budapesten nőként sem kellett még soha félnem, éjszaka, egyedül sem. Plisz ennek a jájmilyenavilág jajveszékelésnek sosem láttam értelmét, ilyen, benne élünk, amit tudok, megteszek hogy a környezetem jobb legyen, a többihez meg alkalmazkodom, meg a saját életemmel foglalkozom, a jajveszékeléssel csak magamat nyomasztanám feleslegesen.
8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 5. - Libikóka)
máj. 20. 14:10

Azt jól teszed, én se mindig nézem, pont ezekért!

De ha nézem:

"Jó régóta nem nézek híradót,,épp ezért,,lehetne kékfény is a címe."

Ez egy nagyon jó észrevétel! 👍

máj. 20. 14:08
Gondolod hogy biztonságosabb a MAI világ, mint a 10-20 évvel ezelőtti?! Azért megnéznék a helyedben egy híradót, a hírértékét illetően!
6. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 3. - Globus)
máj. 20. 14:08
Ez így van! Mert a kerületekben is vannak napi szinten verekedések, késelések, de nem mondja be őket tv, rádió, csak a legfelkapottakat. Ezt onnan tudom hogy én is dolgoztam veszélyes helyeken.
5. libikóka (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 20. 14:05

Jó régóta nem nézek híradót,,épp ezért,,lehetne kékfény is a címe.

Persze mindet nem lehet kikerülni,,de elég csak a szalagcím.

máj. 20. 14:00
Már? Régen is ugyanez volt, csak max. a szomszéd faluig jutott el a híre.
3. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
máj. 20. 14:00
Ha nem írná a sajtó, meg sem tudnánk. Egy csomó mást, amivel folyamatosan borzolják az idegeinket. Valakinek van egy hagymázas gondolata, leírja. Onnantól tízezrek tényként osztják hörögve. Boldogok a tudatlanok.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook