Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Higiénia!!! Mi az ami már túlzás és mi az ami alap? fórum

Higiénia!!! Mi az ami már túlzás és mi az ami alap? (beszélgetés)

1 2
25. cef15f164f (válaszként erre: 10. - Noncsi18)
2011. jún. 3. 20:44
Az almán van egy réteg, ami védi. Én csak magamnak szoktam venni almát itthonra (és nem sokat), azt pl. megmosva teszem az almának tennpartott gyüm. tálba. Régebben a tojást is meg szoktam mosni mielőtt a hűtőbe tetten, de olvastam, hogy azt nem szabad, mert nnak jelentősen romlik így a minőség megőrzési ideje a saját védőrétege nélkül.
24. 937a2a883a (válaszként erre: 1. - Noncsi18)
2011. jún. 3. 20:35

Sokan írták és én is egyetértek azzal,hogy nem szabad mindent fertőtleníteni.A végén még a kis bacikkal se tud majd elbánni a szervezeted és mindig beteg leszel.A szervezetnek kell a baci :)

Olvastam,hogy egy lány rettegett attól,hogy beteg lesz,mindent fertőtlenített és naponta 4-5 alkalommal fürdött.Aztán a vízben lévő alig ártalmas baciktól beteg lett és meghalt,mert nem szokott hozzá a szervezete,hogy ilyen is van és le kell győzni.

Mondjuk az írásod alapján nálad nem ez a helyzet.

23. cef15f164f (válaszként erre: 1. - Noncsi18)
2011. jún. 3. 20:33

Mindent áttörölni felesleges. Akinek ennyi megárt, azzal nagy gond van.

Egér, billenytűzet be van csomagolva, és még a gépsoron kerül dobozba. Tök felesleges sikálni.

A szellőzőrendszert talán ki kellene tisztítani, ha annyira poroz.

WC-t heti egyszer takarítom, állva pisilés tilos.

22. Noncsi18 (válaszként erre: 19. - E31f48b5f6)
2011. jún. 3. 17:58
Mármint tisztaságmániás vagy?
21. gyöngyszemü (válaszként erre: 16. - Noncsi18)
2011. jún. 3. 17:53

Tejes dobozt max akkor ha látszana rajta hogy koszos de pl a Lid..-be vagy az Al.iba egyenesen a kartonból veszem el a tejes dobozt amit még az árú feltöltők sem fogdosnak össsze. A tojás sem tyúksz.rosan kerűl dobozokba elég higénikus helyen dobozólják, ezért nem tartok tőle! Aztmondják meg kell enni pár kiló koszt hogy ne legyünk érzékenyek mindenre..

Nem vagy trehány vagy igénytelen! :-))))

2011. jún. 3. 17:52

ilyesmiket én sem törlök át, de őszintén még sose jutott eszembe, hogy bármi ilyesmit is fertőtlenítgessek.

Zöldséget, gyümölcsöt megmosok, s kb. ennyi

19. e31f48b5f6 (válaszként erre: 18. - Noncsi18)
2011. jún. 3. 17:49
Én sajnos az vagyok és felismerem a gondolkodási sémákat. Mindenesetre remélem, hogy messzire elkerül téged.
18. Noncsi18 (válaszként erre: 17. - E31f48b5f6)
2011. jún. 3. 17:48
Jól van nem kell rögtön ilyenre gondolni, mert feltettem ezzel kapcsolatba pár kérdést :))) Csak tényleg belegondoltam, és elgondolkodtatott......
17. e31f48b5f6 (válaszként erre: 1. - Noncsi18)
2011. jún. 3. 17:42
Az a nem egészséges, hogy ezzel foglalkozol. Kicsit olvasgass utána kényszerbetegsének. Lehet, hogy problámád lesz vele.
16. Noncsi18 (válaszként erre: 15. - Gyöngyszemü)
2011. jún. 3. 17:42
Tényleg ezért kérdeztem, hogy ez már túlzás, vagy azért van benne valami..... De akkor megnyugtat, hogy nem számítok trehányak és igénytelennek :))) Csak úgy mélyen engem is elgondolkodtatott, hogy tényleg annyian megfogják, meg a gyárba is por, kosz...... Na de akkor rendben van ez így :))
2011. jún. 3. 17:38
Ismertem én is olyat aki mindent lemosott mielött a hűtőbe tette még a tojásokat is (ami nemigazán jó) takarítás mániás... :-( Én semmit nem törlök le. Persze a számítógép bilentyűzetet meg az egeret azt egy mint már elöttem is említették egy nedves törlővel szoktam, amit kihúzok.... és visszazárom a többit... de ezt sem viszem túlzásba kb hetente 1szer.
14. Noncsi18 (válaszként erre: 6. - Artista bonita)
2011. jún. 3. 17:35
Amúgy gondolom befújod a spary-vel és simán szárazra törlöd nem? Majd körül nézek hogy lehet e ilyet kapni errefele.
2011. jún. 3. 17:33
Én is úgy szoktam, csak ma répát centriztem héjastól és miközben mostam akkor jutott ez eszembe, mert hallottam már olyat is hogy megszokták dörzsölni...... :))
12. tündér74 (válaszként erre: 10. - Noncsi18)
2011. jún. 3. 17:31
Én a zöldséget megpucolom, majd folyó vízben jól megmosom.
2011. jún. 3. 17:23
Én a zöldségeket csak megpucolom és leöblítem, ha sáros volt.
10. Noncsi18 (válaszként erre: 9. - Tündér74)
2011. jún. 3. 17:17

Igen babánál az egyértelmű :)

És a zöldséget simán folyó vízben elmossátok, vagy? Illetve azt is elmossátok amit megpucoltok? Pl répát is csak víz alatt, vagy van vmi dörzsike amivel mossátok? (persze ha nem pucolod meg)

9. tündér74 (válaszként erre: 1. - Noncsi18)
2011. jún. 3. 17:12

Szia!:) Én nem szoktam a boltban vásárolt tejes-,vajas-, stb. dobozokat áttörölni. Beteszem a hűtőbe és elmegyek kezet mosni. Szerintem ez elég az alapvető higiéniához.

Persze ha pici babának vásárolok pl. egy játékot, akkor azt áttörlöm.:)

2011. jún. 3. 17:11
Eddig még én sem törölgettem semmit és otthon anyától se láttam soha (kivéve ha tényleg állt rajta a por, de akkor is sima nedves szilvia) csak úgy elgondolkoztam rajta, hogy rendben van e ez így........... Az ilyen dolgokat sem szoktam eltörölni, csak most vettünk egy egeret és így eszembe jutott ez is, hogy nyomkodja utána máshoz nyúl..... de akkor ennyi belefér :)
2011. jún. 3. 17:07

Szerintem nem szabad mindent megtisztogatni,persze ami koszos,azt törölje át az ember,de én a tejes dobozt/zacskót biztos h soha nem fogom törölgetni,se az új tárgyakat amiket vettem.Nem gondolom,h ez normális dolog lenne.

A wc-re pedig van fertőtlenítős kendő a drogériákban vagy fertőtlenítő spray(esetleges eszköz fertőtlenítő külön).

2011. jún. 3. 17:05

ha megnyugtat az a tény, hogy a dolgok meg vannak tisztítva és fontos számodra, hogy ez gyorsan történjen, akkor ajánlanám a fertõtlenítõ spray-t.

különben pedig az a vé,eményem, hogy egy egészséges immunrendszer az ilyen 'bevásárlós' termékeken lévõ bacikkal simán elbánik.

más persze, ha újszülött/beteg van a házál, vagy vírusos járvány van. akkor fontos a fokozott odafigyelés, esetleg a fertõtlenítés is

5. sutoczkine (válaszként erre: 3. - Noncsi18)
2011. jún. 3. 17:04
Olyan zacsiba van, mint a popsitörlő utántöltő.
2011. jún. 3. 17:03
Én a tejes zacskót, stb nem törlöm meg, mert egyszerűen lehetetlen mindent fertőtleníteni. És szerintem nem is szabad hiszen az hazavágná az immunrendszerünket rendesen.
3. Noncsi18 (válaszként erre: 2. - Sutoczkine)
2011. jún. 3. 17:02
Itt nincs egyik se, de akkor lényeg hogy létezik ilyen, csak mert még nem találtam sehol :)
2011. jún. 3. 16:59
A DM-nek van saját márkás én azt használom, meg a Do...s-nak is van ilyen. Az utóbbi a drágább, de a másik is van olyan jó szerintem.
2011. jún. 3. 16:54

Sokat gondolkozom ezen, bár gondolom azért mindenkinek más a véleménye :)

Volt barátom anyukája, vásárlás után mindent áttörölt. Kicsit túlzásnak tartottam akkor, de van benne valami, hisz, ha belegondolunk, hogy a tejes doboz, vagy a vajas doboz is, milyen poros, koszos lehet, hányan megfogják a boltba?? Pl: ülünk az asztalnál öntünk egy pohár tejet, utána esszük tovább a szendvicset. Ti mit gondoltok erről? Illetve ha van aki áttörli akkor azt mivel teszi?

Másik ami felmerült bennem, hogy ha vesztek valami új dolgot és nem lehet csap alatt elmosni, pl egér billentyűzet ilyenek, akkor azt mivel törlitek át?

És még egy dolog :) Nálunk ilyen rácsok vannak azon keresztül fújja be a hideg-meleg levegőt a rendszer. Na és mindennap lehetne takarítani a wc-t mert pont felette van és fújja rá a port, illetve nem kell bemutatni, hogy hogy pisilnek a fiúk..... :) Elég sokat dolgozom és nincs kedvem mindennap letakarítani, ezért arra gondoltam, hogy valami baktériumos tisztító kendővel áttörölném mindennap és hetente egyszer vagy kétszer meg rendesen megcsinálnám. Lehet valami ilyesmi nedves törlőt kapni?

Minden higiéniával kapcsolatos dolog érdekel, esetleg jó tanács stb.... :)))

1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook