Higiénia!!! Mi az ami már túlzás és mi az ami alap? (beszélgetés)
Sokan írták és én is egyetértek azzal,hogy nem szabad mindent fertőtleníteni.A végén még a kis bacikkal se tud majd elbánni a szervezeted és mindig beteg leszel.A szervezetnek kell a baci :)
Olvastam,hogy egy lány rettegett attól,hogy beteg lesz,mindent fertőtlenített és naponta 4-5 alkalommal fürdött.Aztán a vízben lévő alig ártalmas baciktól beteg lett és meghalt,mert nem szokott hozzá a szervezete,hogy ilyen is van és le kell győzni.
Mondjuk az írásod alapján nálad nem ez a helyzet.
Mindent áttörölni felesleges. Akinek ennyi megárt, azzal nagy gond van.
Egér, billenytűzet be van csomagolva, és még a gépsoron kerül dobozba. Tök felesleges sikálni.
A szellőzőrendszert talán ki kellene tisztítani, ha annyira poroz.
WC-t heti egyszer takarítom, állva pisilés tilos.
Tejes dobozt max akkor ha látszana rajta hogy koszos de pl a Lid..-be vagy az Al.iba egyenesen a kartonból veszem el a tejes dobozt amit még az árú feltöltők sem fogdosnak össsze. A tojás sem tyúksz.rosan kerűl dobozokba elég higénikus helyen dobozólják, ezért nem tartok tőle! Aztmondják meg kell enni pár kiló koszt hogy ne legyünk érzékenyek mindenre..
Nem vagy trehány vagy igénytelen! :-))))
ilyesmiket én sem törlök át, de őszintén még sose jutott eszembe, hogy bármi ilyesmit is fertőtlenítgessek.
Zöldséget, gyümölcsöt megmosok, s kb. ennyi
Igen babánál az egyértelmű :)
És a zöldséget simán folyó vízben elmossátok, vagy? Illetve azt is elmossátok amit megpucoltok? Pl répát is csak víz alatt, vagy van vmi dörzsike amivel mossátok? (persze ha nem pucolod meg)
Szia!:) Én nem szoktam a boltban vásárolt tejes-,vajas-, stb. dobozokat áttörölni. Beteszem a hűtőbe és elmegyek kezet mosni. Szerintem ez elég az alapvető higiéniához.
Persze ha pici babának vásárolok pl. egy játékot, akkor azt áttörlöm.:)
Szerintem nem szabad mindent megtisztogatni,persze ami koszos,azt törölje át az ember,de én a tejes dobozt/zacskót biztos h soha nem fogom törölgetni,se az új tárgyakat amiket vettem.Nem gondolom,h ez normális dolog lenne.
A wc-re pedig van fertőtlenítős kendő a drogériákban vagy fertőtlenítő spray(esetleges eszköz fertőtlenítő külön).
ha megnyugtat az a tény, hogy a dolgok meg vannak tisztítva és fontos számodra, hogy ez gyorsan történjen, akkor ajánlanám a fertõtlenítõ spray-t.
különben pedig az a vé,eményem, hogy egy egészséges immunrendszer az ilyen 'bevásárlós' termékeken lévõ bacikkal simán elbánik.
más persze, ha újszülött/beteg van a házál, vagy vírusos járvány van. akkor fontos a fokozott odafigyelés, esetleg a fertõtlenítés is
Sokat gondolkozom ezen, bár gondolom azért mindenkinek más a véleménye :)
Volt barátom anyukája, vásárlás után mindent áttörölt. Kicsit túlzásnak tartottam akkor, de van benne valami, hisz, ha belegondolunk, hogy a tejes doboz, vagy a vajas doboz is, milyen poros, koszos lehet, hányan megfogják a boltba?? Pl: ülünk az asztalnál öntünk egy pohár tejet, utána esszük tovább a szendvicset. Ti mit gondoltok erről? Illetve ha van aki áttörli akkor azt mivel teszi?
Másik ami felmerült bennem, hogy ha vesztek valami új dolgot és nem lehet csap alatt elmosni, pl egér billentyűzet ilyenek, akkor azt mivel törlitek át?
És még egy dolog :) Nálunk ilyen rácsok vannak azon keresztül fújja be a hideg-meleg levegőt a rendszer. Na és mindennap lehetne takarítani a wc-t mert pont felette van és fújja rá a port, illetve nem kell bemutatni, hogy hogy pisilnek a fiúk..... :) Elég sokat dolgozom és nincs kedvem mindennap letakarítani, ezért arra gondoltam, hogy valami baktériumos tisztító kendővel áttörölném mindennap és hetente egyszer vagy kétszer meg rendesen megcsinálnám. Lehet valami ilyesmi nedves törlőt kapni?
Minden higiéniával kapcsolatos dolog érdekel, esetleg jó tanács stb.... :)))
További ajánlott fórumok:
- Az amerikai filmekben higiéniai vagy kényelmi szempontból nem ér össze a wc ülőke eleje?
- Összeköltözés. Napi higiénia?
- Próbálta valaki a természetes higiénia szerinti életmódot?
- Testkontroll vagy természetes higiénia...
- Mit lehet tenni, ha az idősek otthonában nem megfelelő a higiénia?
- Albániába készülök, mire kell figyelni /biztonság, higiénia, árak/?